הורדת קיצבת ניידות

ירון621

New member
הורדת קיצבת ניידות

שלום, אני נכה משותק בן 78.
יש לי 80% מוגבלות בניידות לצמיתות, שירותים מיוחדים 188%, ונכות רפואית של 100%.
יש לי רכב 2000 סמ"ק ללא הלוואה עומדת.
במשך כמה שנים קיבלתי קצבת ניידות לרכב 1800 סמ"ק על סך 2364 ₪.
עכשיו משרד התחבורה לא חידש לי את רישיון הנהיגה (אך יש לי מורשה נהיגה שרשום בביטוח לאומי ומסיע אותי).
אך עקב כך שלא חידשו לי את רישיון הנהיגה, ביטוח לאומי הורידו לי את קצבת הניידות לרכב 1300 סמ"ק על סך 1704 ₪.
שאלתי:
1. למה הורידו לי את הסכום והסמ"ק של הרכב? האם זה בגלל שאני לא נוהג בעצמי יותר? איפה זה רשום בחוקי הביטוח הלאומי?
2. האם לפי מצבי לא מגיע לי נפח יותר גבוה?
3. כיצד זה ניקבע?
תודה מראש.

BMD90

New member
ייתכן ומדובר בטעות, גם לי קרה לפני מס' ימים

שלום, ירון!
קרה לי מצב דומה אך יותר גרוע:
ב-8.8 קיבלתי מכתב באמצעות אתר הביטוח הלאומי, שזכאות שלי לניידות השתנתה (ירדה לדרגה יותר נמוכה) ושיש לי חוב לבט"ל ביותר מ-100,000 ש"ח.
אני נוהג ברכב לאביזרים מיוחדים עם מנגנון חשמלי, שאושר לי ע"י וועדת גודל רכב. לפני יומיים נכנסתי לאתר הבט"ל, כדי לדווח על שכר עבודה, והופתעתי לגלות, שרשום שיש לי חוב מעל 100,000 שח, בגלל "עודף קצבת ניידות", כביכול.
כמו כן, היה שם מכתב, שפירט את הזכאות שלי לקצבת ניידות, שבו מופיע מידע שגוי, כאילו אני אמור לקבל קצבה לפי רכב פרייבט 1,800 סמ"ק (אף פעם לא הייתי זכאי להשתמש ברכב כזה לפי הבט"ל).
בגלל הבדל בגובה הקצבאות (והם חישבו את זה למספר שנים אחורה) נוצר לי חוב של מעל 100,000 שח.

מיד רשמתי להם מכתב רשמי, שבו הסברתי להם שהם טועים וצירפתי מסמכים שתומכים בטענות שלי (רישיון נהיגה ורישיון רכב, ביטוח רכב עם סכום האבזור, דיווח קודם מאתר בט"ל עם נתוני קצבה נכונים).
יום למחרת, אמא שלי הלכה לסניף בט"ל (יפו), לשאול למה יש שם מידע כזה. הפקידה הסבירה לה שמדובר בטעות, נכנסה לסניף מנהלת חדשה, ושהם קיבלו את המכתב שלי. נאמר לאמא שלי, כי הם יתקנו את הטעות ויודיעו לי טלפונית. בינתיים זה לא התקדם מאז.

ייתכן שגם במקרה שלך מדובר במצב כזה. אם אין סיבה אמיתית לשינוי בסוג הרכב (הרי לא עברת ועדה חדשה שקבעה לך משהו אחר) אז יותר סביר, שגם אתה נפלת קורבן של הטעות המגעילה הזאת של בט"ל.

מקווה שיגמר אצלך בשלום,
- דימה.

BMD90

New member
חברים, שמקבלים ניידות - תבדקו שגם לכם לא קרתה 'טעות' בקצבאות

תודיעו בבקשה אם קרה למישהו מצב דומה ומה עושים.

למה? מי אמר שזו טעות? לא קובעים טעות עד שלא בודקים

אותה לאשורה ולא מייצרים פאניקה עד שזה לא בדוק ובטוח סופית.... ממש מיותר

הורידו לך את הסכום כי אתה כבר לא נוהג. כשיש

נכה מוסע עם מורשה נהיגה הקצבה יורדת.
ייתכן וזה שווה לקצבה של 1300 סמ"ק וככה זה יוצא מהמחשב פשוט.
בכל מקרה נכה מוסע מקבל קצבה פחותה.
לדוג' נכה עם רכב לאביזרים מיוחדים נוהג ומקום עבודתו מעל 50 ק"מ מביתו מקבל קצבה X. אותו נכה באם מקום עבודתו יהיה מתחת ל-50 ק"מ מביתו יקבל קצבה פחותה Y. אותו נכה עם אותו רכב שיהיה נכה מוסע יקבל קצבה Z. אלו חוקי הניידות במדינה

ירון621

New member
מדוע נכה מוסע מקבל פחות? הלא כעת הנכה צריך לשלם גם לנהג

וההוצאות שלו גדלות...
נכה מוסע צריך לקבל יותר.
מישהו יכול להסביר לי מה ההגיון בהורדת הסכום?

יוסיב4

New member
אשתדל לענות

לנכה מוסע לא חייבים לתת מכונית מנפח מנוע גדול למשל כי הוא לא נוהג . גם לא חייבים לתת מכונית אוטומטית . כמו כן היות והמכונית רגילה וללא מנגנון יד וכו.. היא יכולה להיות מכונית קטנה בהרבה . קצבת ניידות לא אמורה לשלם עבור נהג וזה לא חלק מהתחשיבים של הקצבה . אגב גם נכה מרותק לכיסא גלגלים ומוסע קצבתו נמוכה יותר מאותו נכה שנוהג . גם סוג הרכב של אותו נכה פשוט יותר מאותן סיבות .

BMD90

New member
אם הייתה סיבה אמיתית, כמו שינוי בסטטוס שלך מנוהג למוסע

ירון, אם הייתה סיבה אמיתית להורדת הקצבה, כמו שינוי בסטטוס שלך מנכה נוהג למוסע, אכן, זה יכול להביא להורדת הקצבה.
זה רשום כאן,
https://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/hatavot/MonthlyNayadut/Pages/ShiurNayadut.aspx
שים לב לגובה הקצבאות ל -- בעל רישיון נהיגה-- --מי שלא משתכר ואינו זקוק ואינו משתמש בכיסא גלגלים -- רכב עד 1,800 סמק--
בהשוואה לגובה הקצבה ל --חסרי רשיון נהיגה בתוקף-- --למי שלא משתכר ואינו זקוק ואינו משתמש בכיסא גלגלים-- רכב עד 1,300 סמק--

למעלה