הורדת תוכן לצפיה ישירה

qwerty79

New member
הורדת תוכן לצפיה ישירה

שלום רב,
נרשמתי לאתר ישראלי מסויים שיש בו קורסים לצפיה ישירה ושילמתי דמי חברות על תקופת שימוש. כמה ימים לאחר מכן הם סגרו לי את המנוי בטענה שהורדתי כמה סרטונים במקום לראות אותם אונליין. בתקנון של האתר לא כתוב כלום על איסור הורדה של תכנים אלא רק איסור להעביר את התוכן לצד שלישי. השאלות שלי:
1) האם זה חוקי שהם חסמו לי את הגישה לאתר אם האיסור לא מוזכר בתקנון ?
2) האם יש להם עילה לתביעה בגין פגיעה בזכויות יוצרים למרות ששם חומר לא הועבר לצד שלישי?
תודה

שימוש הוגן ביצירה

1. סעיף 19 לחוק זכות יוצרים מתיר שימוש הוגן ביצירה (אף בלי רשות בעלי הזכויות) למטרות כגון לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. על פני הדברים עומדת לך הגנה זו, ואם כן, אין עילה לתבוע אותך על הפרת זכות יוצרים (אם אמנם בעלי אותו אתר הם באמת בעלי הזכויות באותן הרצאות מוקלטות, ואת זה צריך לבדוק לפני הכול).
2. אם הורדת (קרי: העתקת) את הקבצים לתקליטור, ייתכן שתעמוד לך גם ההגנה לפי סעיף 3ג לפקודת זכות יוצרים, המפורטת בסעיף 4 לתגובתי כאן ובהערות השוליים המתייחסות אליה.
3. לאור האמור, ומאחר שלפי דבריך גם לא הפרת את תקנון האתר, לכאורה גם נחסמת שלא כדין.
4. למותר לציין, שאני מביע את דעתי בלבד, ואיני מתיימר לשפוט, ודאי שלא על-פי צד אחד.

למעלה