הורה במשפחה מורכבת - *נושא לדיון*
הי לכם,
אחד הנושאים שאנחנו דנים בהם בסדנאות שלנו להורים ובני זוג בפרק ב', הוא
השינוי שחל במושגים "משפחה", "אחים", "הורים"במשפחות מורכבות,
והתאמתם למציאות החדשה.
אני רוצה לשתף אתכם ברעיון שמתייחס למונח הורה במשפחה פרק ב'.
אני מודה שעד היום לא גיבשתי דיעה סופית בעניין - ואני כבר מאמנת לזוגיות, הורות ומשפחה בפרק ב' זמן רב, מלווה בני זוג והורים בפרק ב', ובעצמי חיה במשפחה המורכבת שהקמנו בן זוגי ואני.
מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתכם בעניין.
לכאורה הורה הוא מושג נרדף לאבא ואמא ביולוגים או מאמצים.
אבל, אם מתבונננים על המונח "הורה" מלשון "מורה", אפשר לומר שאנחנו,
הוא ואני, מורי הדרך של הילדים שלי ושלו.
מדוע? כי הם חיים איתנו בבית במרבית ימות השבוע, הם רואים את הדרך בה אנחנו מתנהלים בעולם, הם לומדים מאיתנו, גדלים איתנו, סופגים את הערכים שאנחנו חיים לפיהם, אנחנו נהפכים לדמות משפיעה ומשמעותית בחייהם.
למעשה אנחנו מורי הדרך שלהם לחיים, כלומר, אנחנו גם ההורים שלהם!
זה נכון שאני לא אמא של ילדיו, והוא לא אבא של ילדיי, זה ברור! לילדים שלי יש אבא אחד בלבד, ולילדים שלו יש אמא אחת בלבד.
אולם, אם מאמצים את ההגדרה הזו, שהיא מה שבפועל מתרחש במציאות, הרי שאנחנו כן ההורים שלהם - אני ההורה גם של ילדיו, והוא ההורה גם של ילדיי.
שנינו יחד ההורים של כל הילדים.
מה דעתכם?
גלית הלר
הי לכם,
אחד הנושאים שאנחנו דנים בהם בסדנאות שלנו להורים ובני זוג בפרק ב', הוא
השינוי שחל במושגים "משפחה", "אחים", "הורים"במשפחות מורכבות,
והתאמתם למציאות החדשה.
אני רוצה לשתף אתכם ברעיון שמתייחס למונח הורה במשפחה פרק ב'.
אני מודה שעד היום לא גיבשתי דיעה סופית בעניין - ואני כבר מאמנת לזוגיות, הורות ומשפחה בפרק ב' זמן רב, מלווה בני זוג והורים בפרק ב', ובעצמי חיה במשפחה המורכבת שהקמנו בן זוגי ואני.
מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתכם בעניין.
לכאורה הורה הוא מושג נרדף לאבא ואמא ביולוגים או מאמצים.
אבל, אם מתבונננים על המונח "הורה" מלשון "מורה", אפשר לומר שאנחנו,
הוא ואני, מורי הדרך של הילדים שלי ושלו.
מדוע? כי הם חיים איתנו בבית במרבית ימות השבוע, הם רואים את הדרך בה אנחנו מתנהלים בעולם, הם לומדים מאיתנו, גדלים איתנו, סופגים את הערכים שאנחנו חיים לפיהם, אנחנו נהפכים לדמות משפיעה ומשמעותית בחייהם.
למעשה אנחנו מורי הדרך שלהם לחיים, כלומר, אנחנו גם ההורים שלהם!
זה נכון שאני לא אמא של ילדיו, והוא לא אבא של ילדיי, זה ברור! לילדים שלי יש אבא אחד בלבד, ולילדים שלו יש אמא אחת בלבד.
אולם, אם מאמצים את ההגדרה הזו, שהיא מה שבפועל מתרחש במציאות, הרי שאנחנו כן ההורים שלהם - אני ההורה גם של ילדיו, והוא ההורה גם של ילדיי.
שנינו יחד ההורים של כל הילדים.
מה דעתכם?
גלית הלר