הורה רב עם סבא

sharmich

New member
הורה רב עם סבא

למיכל שלום, יש לנו בעיה קטנה במשפחה של בעלי, אחותו לא מסתדרת עם אבא שלה, והיום היה פיצוץ ביניהם. ישבנו בארוחה משפחתית לזכר בן משפחה שנפטר, אחרי הארוחה הסבא לקח נכדה על הידים, היא בת שנה וחצי, הם ישבו יחד על הספה ושיחקו. באה אחותה הגדולה, שהיא כמעט בת 4, השתתפה איתם וקצת עשתה רעש. בינתים אנחנו צפינו בסיפורים הכואבים שהיו בטלויזיה, אימן של שתי הבנות ביקשה מהבת הגדולה שתהיה בשקט כי מתו היום אנשים, כך היא הסבירה לה, אך כנראה שהילדה נעלבה והלכה למטבח ובכתה. האמא, שיש לה מטען ריגשי שלילי כלפי אביה, שאלה אותו מה קרה והוא אמר שהוא לא יודע, וכשהיא שאלה את הילדה, היא ענתה שהוא דחף אותה. אנחנו לא כל כך האמנו לילדה אבל אמה כן וצעקה על אביה והוא נעלב ואמר שהוא יותר בבנות שלה לא יגע ולא יתקרב ויצא מהחדר. מה שכואב לי בסיפור זה שהוא סבא טוב שמאוד אוהב ודואג לנכדות, אני אישית בוטחת בו עם הילדה שלי וגם בעלי, אך אחותו לא, ומאוד קשה להגיד לה מתי היא טועה, לכן אף אחד לא קם להגנת האב. כיצד לדעתך היינו צריכים להגיב?

הורה רב עם סבא

שלום רב, יחסים במשפחות הם יחסים עם רקע היסטורי. מורכבים, סבוכים, עם מעורבות רגשית חזקה. לכל משתתף יש את "הסיפור" שלו, את זווית הראייה שלו על אותו אירוע. כיוון שאין אמת מוחלטת, כל אחד מהם צודק מנקודת מבטו. אני שומעת בדברייך, כאב, מצוקה ורצון כן לעזור. יש מצבים שעלינו להכיר בגבולות היכולת שלנו. נוכל לעזור למי שמבקש ורוצה עזרה. חבל שגיסתך לא רואה את התרומה הגדולה של יחסי ביתה והסב להתפתחות של בתה. באופן בלתי מודע היא מחבלת ביחסים ביניהם. יכול להיות שיש לה "עסק לא מעובד עד הסוף" עם אביה. תפקידכם לשמור על רמת ניטראליות וענייניות. לא להתערב, לא לשפוט ולא לבקר אף אחד מהצדדים. קשה ואפשרי!(כפי שאתם עושים). האב וביתו בלבד יוכלו להחליט האם, מתי, ואיך הם מיישרים את ההדורים. התערבות שלכם עלולה להוביל להקצנה, להסלמה של היחסים שלהם. כניסתכם למערבולת תחבל ביחסים החשובים של כל אחד מיכם עם הנפשות היקרות וחבל. את תרומתכם תוכלו לתרום בכך שתאפשרו לסב לפתח יחסים טובים עם ילדיכם, תכירו לו תודה ותעריכו את פועלו בתחום. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה