הורות אחרת...

הורות אחרת...

הי,

אני בצומת דרכים ואשמח לשמוע מנסיונכם או אחרים שאתם מכירים.
אני גרושה עם ילד בן 4.5, לא מתקדמת בנושא הזוגיות וגם עייפה מאתרי אינטרנט וכל הקושי שכרוך בזה.
כך ש"לוח הזמנים" למצוא בן זוג מתאים + לבגיע לשלב של הריון מתחיל לנשוף בעורפי. אני בת 40.

לכן, נפל לי האסימון בשבועות האחרונים שאם אני רוצה עוד ילד, שיהיה אח/אחות לבן שלי אני צריכה לחשוב על דרך אלטרנטיבית.
האופציות שאני מכירה הן - בנק הזרע, הורות משותפת, אבא של הילד (הוא מאוד לא מתפקד כאב, אבל להשתמש בו כסוג של בנק זרע... שהיתרון הוא שהילד יהיה אח ביולוגי של הנוכחי, ויהיה להם אותו אב לא מתפקד... שזה גם החסרון).
נקרתה בדרכי עוד הזדמנות של מכר רווק של המשפחה שמבוגר ממני בכ-15 שנה ומאוד מעוניין בילד, ואפילו שוחחנו כבר שיחה אחת על האפשרות הזו להביא ילד ביחד.
הוא גר בחו"ל, כך שגם הוא לא יהיה אב פעיל, אבל הוא בהחלט מעוניין ומתרגש.
דרך אגב, אני לא בעד בנק הזרע ולו מהסיבה שזה יצור מצב של 2 אחים, לאחד יש אב ולשני אין בכלל. נראה לי מסובך עבור הילד נטול האב.

אשמח לשמוע הגיגים מכל כיוון...
מה לדעתכם הסובייקטיבית נכון? איזה שיקולים צריך לקחת בחשבון? וכו' וכו'.
תודה!

שירהד1

Member
מנהל
יאללה...

נשמע נורא מורכב. אין לי עצות פרקטיות עבורך, אבל יכולה לומר שאחאות יכולה להיות דבר נפלא ביותר, ואני כל כך מבינה את הרצון שלך בעוד ילד ובאח/ות לבנך.

המצב שאת נמצאת בו אכן מורכב ביותר. אם את אכן מחליטה בחיוב על אחת האפשרויות שמנית, חשוב שתדעי שעלולות להיות הרבה מהמורות בדרך, ואני לא מתכוונת רק למהמורות משפטיות...גיל 40 הוא גיל בעייתי מאוד. אמנם יש פה בפורום נשים שילדו בגיל זה ואפילו אחרי, אבל הביולוגיה אצל כל אחת שונה. קשה הרבה יותר להיכנס להריון, יש סכנה גבוהה להפלות עקב מומים או עקב חוסר התפתחות העובר (ולצערי הרב אני כותבת מנסיון של 7 הפלות...). לא רוצה להפחיד. רק שתהיי מודעת לעניין, ותדאגי לליווי רגשי צמוד. את עלולה גם להתמודד די לבד, בשל חוסר בבן זוג. דאגי לסיוע ולליווי עבורך ועבור הילד- גם של משפחה או חברה קרובה וגם של אשת מקצוע שמתמחית בעניינים אלו (מטפלת משפחתית, לדוגמא).

מאחלת לך מכל הלב בהצלחה רבה, מקווה שתבחרי בדרך הכי נכונה עבורך ושהביולוגיה תאפשר לך להביא עוד ילד.

שירה.

שאלה קשה

אני לא בטוחה שיש למישהו מלבדך תשובה.
אני מסכימה עם שירהד שהילד שלך יזכה אם יהיה לו אח או אחות.
אני חושבת שצריך לקחת בחשבון כל כך הרבה דברים שכתבת את חלקם ואני בטוחה שיש עוד רבים.
אני יודעת שהעולם בעבור הילדים הוא מה שאנחנו המבוגרים מציגים להם. כלומר אם בסופו של דבר יהיו שני ילדים מאבות שונים אם מבחינתך זה לא אישיו זה לא יהיה אישיו, אם לאחד יהיה אב ולשני לא אני בטוחה שתוכלי גם את זה לתווך לילדים בצורה הטובה ביותר אם תאמיני שזה מה שנכון.
אני לא יועדעת מה הייתי עושה בנעלייך. אני חושבת שזה תלוי בכל כך הרבה גורמים. האם למשל יש לך משפחה תומכת? האם את מקבלת עזרה? מה מצבך הכלכלי? האם האב בחו"ל ישלם מזונות? וכו וכו.
בכל מקרה אני מאחלת לך שתדעי לבחור את הדרך שמתאימה לך ביותר באומץ ובאופטימיות.
אני שולחת לך הרבה כוחות ואנרגיות חיוביות ואהבה כדי שתוכלי לעשות את הבחירה המתאימה לך.
שמחה שאת פה איתנו...

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני לא אעיז לייעץ שומדבר
המכר בחו"ל מעוניין ומתרגש- במה? אם הוא לא צפוי להיות מעורב, מה מהות העניין וההתרגשות שלו?
כתבת שהיתה לכם שיחה ארוכה- האם הציפיות שלכם לגבי תפקידו בחיי הילד מתאימות?
עד כמה את מכירה אותו ויכולה לסמוך עליו?
האם הוא נראה לך חבר טוב למסע הזה?
או שתפקידו אמור להיות תורם זרע ותו לא?

אני חושבת שחשוב לילד שיהיו בין הוריו יחסים חיוביים.
לא יודעת אם יש/אין/באיזו מידה משקעים בינך לבין גרושך,
אבל מעצם זה שהתגרשתם, אלא אם נפרדתם כידידים,
הייתי מאד מהססת לבחור בו.
מכירה כמה ילדים שהם אחים מאותה אם ולא מאותו אב,
והם אחים לכל דבר ועניין, אין להם שום בעיה עם זה.

תודה לכולכן

העליתן נקודות ושאלות טובות למחשבה.
אמשיך להפוך בזה.

לגבי הגרוש - לא נפרדנו כידידים והיום היחסים קורקטיים, מה גם שהוא לא חזק בענייני אבהות...
לגבי המכר מחו"ל - הוא מדבר על להגיע לארץ לעיתים קרובות יחסית, ומבחינתי מתאים לי מישהו לא מעורב מדי (לכן הורות משותפת לא מתאימה לי).
אין ספק שאני צריכה להכיר אותו יותר טוב ולהבין מה הציפיות שלו (ככל שהוא מבין אותן, בתור רווק שמעולם לא גידל ילד..). הוא הציע שנבלה שבוע יחד, אפילו בחו"ל, כדי שיהיה זמן איכות להכיר, לשמור, לספר.
אני חושבת שזה רעיון לא רע, ויתרה מזאת, יחד עם הבן שלי, כי בסופו של דבר, זו תהיה המשפחה, וצריך לראות שהמכר יכול להתמודד גם עם נוכחות הילד (המהמם) הקיים.

ממשיכה לחשוב.
הגיגים ושאלות נוספות, יתקבלו בברכה.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה באמת נשמע רעיון טוב
שבוע לשלושתכם, כי אכן זו אמורה להית משפחה אחת.
אולי שווה ללכת על בדיקה רצינית של האפשרות לבחור בו.

ivgy1980

New member
תתמקדי בילד שכבר יש לך!!!!!!!

אין לך מושג כמה קשה לגדל שניים, ועוד לבד. ילד אחד מאושר שווה פי כמה משניים אומללים. וזה שהם יהיו שניים, לא בהכרח יעשה אותם מאושרים.

למעלה