אז כן, הם ביקשו
ועדיין מבקשים. יש לנו הרבה שיחות על זה. הם שמחים שהוא אצלי, וכמובן שהם רוצים שיחזור אליהם, אבל לא עכשיו. הם יודעים שהם צריכים להתחזק, והאמת - אני מאוד מעריכה אותם על זה. שאפו. איזו גדולת נפש זו מצדם.
שוב, אני לא יכולה לחשוף פרטים, כמובן, על מצבם. אני רואה שיש לך חוסר אמון כלפי מה שכתבתי, וזה בסדר, אתה לא חייב להאמין לי, אבל אין לי סיבה לעבוד עליך... להיפך, חשוב לי להתייחס להודעתך בכבוד.
מאומץ בוגר שיש לו דעה שלילית על אימוץ, זה משהו שצריך להישמע. אפשר ללמוד הרבה מהודעותיך, ועל כך אני מודה לך. בכלל, אם תוכל קצת להרחיב ולפתוח על חוויתך האישית, לא באופן כללי וגורף אלא מה אתה הרגשת - אני אשמח לקרוא, וללמוד איך לעשות אחרת עם הילד שאני מגדלת. תהיה מוכן? זה לא חייב להיות שיתוף אישי מאוד, אבל בהחלט אשמח לשמוע טיפים. תמיד טוב ללמוד עוד.
ועדיין, חשוב גם לראות מקרים אחרים ולהכיר בהם. אתה יודע, אין דברים גורפים בעולם. כל מקרה לגופו. העולם לא שחור לבן ויש בו הרבה אפור... מסכימה איתך שהחיים של ילד מאומץ אינם קלים, ושיש בד"כ רצון להתאחד עם הביולוגים והרבה כאב. רואה את זה אצל רוב המאומצים שפגשתי, וגם אצל ילדי האומנה, אבל באמת שיש גם סיפורים אחרים.
כל אדם הוא אדם בפני עצמו, ומתמודד אחרת. לכל אדם סיבותיו שלו, חייו שלו, היסטוריה משלו.
חשוב לי להאיר עוד צד כי אני רואה שאתה "משחיר" את כל האימוצים, חושב שאף פעם לא נכון להוציא ילד ממשפחתו הביולוגית מלבד במחלה ממארת (אבל לעתים יש קשיים רציניים וקיצוניים שאינם מחלות ממאירות, לא עלינו) ובא עם עמדה מאוד ברורה לצד אחד, אבל בחיי שיש צד שני.
סבא שלי היה מאומץ. מעולם לא רצה לדעת על עברו ועל משפחתו. תמיד כששאלו אותו, "אתה לא רוצה לדעת?" אמר "לא. אני מאושר" ועד יום פטירתו זו היתה עמדתו ללא כל שינוי. הוא לא עבר אף שלב שאתה מתאר, ולא היו בו שום שאלות. אז כן, גם זה קיים. ועוד מיליון תגובות אחרות של מאומצים. לא רק זו שלך.
אני לא מאומצת, ולעולם לא אוכל להבין עם איזה בור שחור אתה מתמודד. לעולם. ואני מאוד מעריכה אותך שאתה כותב כאן, וגם אם אני לא מסכימה איתך.
ונכון שבאימוץ יש עובדות, אבל יש גם הרבה רגש, וליבי נחמץ על אותם ילדים שלא מרגישים את הרגש הזה, שלא מצליחים להרגיש נאהבים, ולא משנה מה. אבל יש גם מקרים אחרים.
אני לא יכולה לתאר את ההורות המיוחדת שאני חווה במילה אחרת חוץ מ"אהבה". וזה אפילו לא אימוץ, זו אומנה, והיא בהגדרתה זמנית. אבל האהבה שלי נצחית ותלווה את הגוזל שלי לאן שלא ילך, גם אם טובתו היא חזרה לחיק משפחתו הביולוגית בבוא הזמן, כשהם ירגישו מוכנים אחרי התהליך שעברו.
בטח לא שכנעתי אותך אפילו בקצת, הא?
אבל זה בסדר. זו האמת שלי, והייתי חייבת לכתוב אותה.