הורות וזוגיות.

חוששת1

New member
הורות וזוגיות.

בת הזוג שלי עומדת להתחיל בהזקעות עם ה"הורות האחרת" שלה. אני מרגישה שזה סוף הזוגיות.

שלום חוששת:

אם הבנתי נכון את כוונתך, את חיה עם בת זוג, המתחילה טיפולי הפריה עם מישהו אחר? האם דיברתן על כך מראש? האם ההחלטה על הטיפולים וההורות התקבלה בהסכמה וכעת את נסוגה? ספרי לנו...

חוששת1

New member
תודה על הדגובה.

ככה קרה: דיברנו הרבה על ילדים ואני בעיקר רציתי והיא הסכימה לאט לאט בתנאי שהיא תהיה ראשונה ואני הסכמתי. ואז היא התחילה לחהגיד שאי אפשר ילד בלי אבא. ואני לא רציתי אבל בהתחלה לא הבנתי שזה יהיה ככה אז בסוף הסכמתי. ואז חבר שלה שהוא הומו בארון הסכים שהוא יהיה האבא בתנאי שההורות תהיה משותפת טיתו. ועכשיו הוא לא רוצה שאני אהיה בטיפולים כי זה עניין אינטימי גם בשבילו. ובבית חולים הם סיפרו שהוא זוג והוא אימפוטנט. ועכשיו היא יותא איתו מאשר איתי.

אבא גאה

New member
מצב בהחלט לא קל ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואני מאוד מבין אותך. תמיד אני קצת לא מבין מדוע חושבות נשים כי ילד חייב אבא? (או אמא לצורך העיניין) ואני חושב שאם חברתך לא רואה את מה שזה עושה לך, שהיא מוכנה לקבל את ההתניה שלו שלא תהיי נוכחת בטיפולים שהיא יותר איתו מאשר איתך.. אז אני לא יודע מה לומר לך או נכון יותר לומר אני לא יודע איך לומר לך זאת בעדינות...... כנראה שהזוגיות פחות חשובה לה...... ואם כך הדברים נראים היום לדעתי עם הזמן זה רק יחמיר. האבא ירצה להיות מעורב מאוד, אולי לא יסכים שאת תהיי מעורבת.... אילו זכויות יש לך על הילד/ה? האם חתמתן על משהו שמקנה גם לך זכויות במקרה של פרידה למשל? אני אישית (ואין זו המלצה כמובן) לא הייתי נשאר במערכת יחסים שכזו - ילד מביאים לתוך משפחה אוהבת וחמה ולא לתוך משפחה שחלוקה כבר בשלב הטיפולים. ואני מכיר זוג הומואים שלהם ילדה עם אשה (חברה טובה) שאני ממש נהנה לראות אותם יחד. שני הגברים הם "אבא" עבור הילדה והקשר בין שני האבות לאם הוא קשר מופלא! כל פעם שפגשתי אותם הם היו בהרכב מלא!!! משפחה אמיתית! אני שמח שאני מכיר אותם והם מודל נהדר בעיני. את צריכה לבדוק את מיקומך בהרכב החדש שנוצר בביתך.

miku

New member
תמרורי אזהרה

אור אדום ענקי: הוא בארון, כבר יש שקרים ומסכות - הם זוג והוא אימפוטנט. מה יהיה כשהילד יוולד איך עובדת היותך אמא שלו תגן על הארון של האבא, ומה יהיה חשוב יותר? ועוד דבר הוא מסתיר את הסיטואציה היום מאנשים שהוא לא מכיר מה יקרה בגן, בבית הספר, עם חברים, עם סבא וסבתא, איזה מסרים הילד יקבל?, האם תחשבי אמא כמו זוגתך והחבר שלה? מה יקרה אם פתאום הם יחליטו שהילד צריך משפחה "נורמלית" עם אבא ואמא בבית אחד? אור אדום נוסף: הוא לא רוצה אותך בטיפולים כי זה עיניין אינטימי? יש כאן סוג אחר של הורות והאינטימיות, מלבד הזוגית, מתחלקת ונבנית בין שלשה שוים, את חלק מהאינטימיות הזאת. בכל מקרה משפטית המצב הזה משאיר אותך לגמרי נתונה לחסדי זוגתך והחבר שלה, ואם אין לכם הסכם כתוב אז בכלל, את לא יכולה לעשות שום החלטה משמעותית לגבי חייו, חינוך, בריאות וכו´. איך להגיד את זה, צריך לדבר ולקבל החלטות לגבי איך יראה העתיד, אם אפשר רצוי חוזה כתוב, שמפרט זכויות. גם ככה, בשניים או שתיים, זה לא תמיד פשוט, אז בשלשה? מקווה שדברים יסתדרו לך.

אבא גאה

New member
האם את חלק מההורות?

כי לפי הודעותך את לא... מה דעתך בעיניין, מהם תחושותייך? האם שוחחתן על כך? מה היא אמרה?

חוששת1

New member
תודה על התגובה

אני בכלל לא חלק למרקות שהיא כל הזמן אומרת לי שזה רק שלב ושאחר כך זה יהיה אחרת כי עכשיו היא צריכה לבנות איתו את הצד של ההורות שלהם ביחד איתי היא כבר בטוחה ואנחנו הרי זוג.

MARMELAD

New member
ומה יהיה בעוד שנה?

היא תבלה איתו את כל הזמן כדי שהוא יתרגל לילד/ה והילד/ה אליו - אליך היא כבר רגילה אז זה בסדר ואחר כך מה? גם לי לא ממש נעים לאמר דברים שליליים אבל אני במקומך הייתי בודק טוב טוב עם עצמי ועם בת הזוג אם הזוגיות הזו הולכת לכיוון הנכון. מאחר ואתן רוצות ילדים משותפים אתן צריכות לעשות את הילדים האלו ביחד... אז כמובן שאי אפשר ששתיכן תהיינה באותו ההריון באותו הזמן, אבל אני בטוח שיש לך מקום בתהליך הזה. סה"כ אם את נדחקת הצידה כרגע, אני לא יודע מה יהיה בעתיד. ההצעה שלי אלייך היא קודם כל לחשוב טוב טוב עם עצמך לאן את הולכת מכאן ואחר כך לדסקס את העניינים עם בת זוגתך. יהיה חבל מאוד אם תידחקי לאט לאט הצידה בלי שליטה על העניין. מעבר לכך נראה לי קצת משונה שבת זוגתך רוצה לגדל איתך ילדים ולא משתפת אותך בתהליך.

למעלה