הורות זה לא זכות - זה פריווילגיה

born2b

New member
הורות זה לא זכות - זה פריווילגיה

למרות שאני מבין את הבאסה של מי שהקיצוץ הולך לפגוע בזכותו לקבל טיפולי הפרייה, אני דווקא בעד הקיצוצים. בסופו של דבר אין דבר כזה 'כסף של המדינה', יש כסף של משלם המיסים והשאלה היא האם משלם המיסים צריך לממן את העניין הזה בכלל ואם כן אז כמה ומתי. בעולם מושלם עם תקציב בלתי מוגבל לא הייתה לי שום בעייה שיהיה מימון לעניין הזה אבל בעולם לא-מושלם ובמדינה עם תקציב כל כך מצומצם השאלה היא לאן להפנות את מעט התקציב שיש ולפי דעתי כרגע יש דברים הרבה יותר חשובים שמקוצצים עד העצם. אפשר גם להגיד שזה חלק ממשהו יותר גדול: השינויים בחוקי ההורות (קצבאות ילדים, אמהות חד-הוריות, טיפולי פוריות וכו') מעידים על שינוי בגישה של המדינה לעניין ההורות: אם פעם המדינה היתה בגישה של: אתם תביאו ואנחנו נשלם אז הם שינו גישה ל: אם אתם רוצים להביא ילדים - תשלמו אתם. אפשר להגיד שזה לא פייר אבל מצד שני אפשר להגיד שזה לא פייר שהאזרחים שאין להם ילדים (שמהווים חלק מהאוכלוסיה שגדל במהירות בכל העולם המערבי וגם אצלנו) יממנו ילדים לא שלהם. ובכלל, בלי קשר לכסף : הורות זה לא זכות - זה פריווילגיה feel free to mis-understand me

sab sab

New member
וכשאין דבר טעם להגיד, זו זכות לשתוק

מזלנו שדיעות אנכרוניסטיות כשלך בטלו בששים, וניזרקו לפח מזלנו שאטימות,אדישות וכהות חושים נוצחו במאבקנו מזלנו שהשכל, ההגיון והתובנה האנושית ניצחו משכך, אתה יכול להישאר בעמדתך זו ותחזיק בה ככל שתירצה, אדרבא- דווקא טוב שדיעות כפי שהיצגת תישמענה ברמה, על מנת שנבין כמה חשוב המאבק שלנו, כמה מסוכן להשאיר את הבמה בעתיד לאנשים עם תפיסות כשלך, ודיעות כפי שהבעת הן המניע עבורנו והדלק להמשיך ביתר שאת בשימור הגחלת ובשימור מאבקנו בעוצמה ובנחישות גם הלאה. משה הזכות להורות

נועם@בת

New member
אהמממ... אהמממ...

אני לא יודעת אם שמת לב אבל משלם המיסים זה אני. אני וכל אחד ואחת מאיתנו. אני משלמת ביטוח רפואי על פי חוק, והחוק התחייב לממן לי את הטיפול בבעיה הרפואית שלי. זה לא איזה משלם מיסים אנונימי שהחליט שהוא לא רוצה לשלם בשבילי. זה ש"המדינה" החליטה פתאום שאני לא מתאימה לה עם הבעיה שלי, לא בדיוק מעניין אותי. המדינה זה אני, בעלי, החברים שלי והמשפחה שלי. ביבי הוא לא המדינה בשבילי, הוא נבחר ציבור, אתמול הוא עלה מחר הוא ירד, אני, המדינה והזכויות שלי לא ניתנים למכירה. ובלי קשר לכסף, ילדים זאת לא פרווילגיה, ילדים זאת זכות בסיסית, ואנחנו לא ניתן לאחרים לקחת לנו את הזכות הזאת. נועם ~שמנסה להבין למה לאחרים מותר לקבוע לה מה הן הזכויות שלה~

צוקה1

New member
תגיד איזה חברה אתה רוצה ליצור ??

אדם לאדם זאב? מהי מהות החברה? מהם משמעותם של יחסים חברתיים אם לא לעזור זה לזה בעת מצוקה ?בשביל מה אנחנו חברה בכלל ? כדי שכל אחד ידאג לעצמו ? מה המטרה של הקופה הציבורית? של סדר החברתי? היום אתה תעזור לי ומחר אני לך, לא כך?? אז מה? שיהיו חולים, ושתהיה צרעת, וסרטן וקדחת ולא נדאג להם, כי כל אחד ידאג לעיניינו (זאת הבעיה שלו -לא?.)וימותו העיניים מרעב ושיהיו עבריינים ועוד ועוד... כי למה אני צריך לדאוג להם ?? ואיך יראו פני החברה שלנו אתה חושב ?? מזה כספי הציבור ? אני לא חלק מציבור? וזה לא גם הכסף שלי? ואני לא עוזרת לאחרים למממן תרופות ? כבישים? ...מתנחלים? גם אם לא שאלו אותי וזה נוגד את דעתי? שלום ותהיי בריא ושלעולם לא תזדקק כי ברגע שחלילה כן, תראה איך שדעתך משתנה לחלוטין כי רק כשזה יגע בבשרך- תבין!

נועה 35

New member
אולי נפריט את הכל וגמרנו

אתה יודע מה? אתה צודק! אני אפסיק לשלם ביטוח בריאות וביטוח לאומי ומיסים (ואני משלמת המון מהם) - אני אפסיק לממן אותך ואתה תפסיק לממן אותי וזהו. כל אחד יחיה לעצמו. נחזור לימים הטובים ההם, בהם לעשירים היה כסף והם חינכו את הילדים שלהם ושילמו לרופאים ודאגו לכל מחסורם והשאר התגוללו בזבל ובסחי. אם זכור לי נכון - קראו לימים ההם ימי הביניים. החיים לא היו ממש שווים אז. גם לעשירים לא היה תמיד קל. חייהם עמדו להם מנגד למול מרירותם של העניים. זאת החברה שאתה רוצה שנחייה בה? נכון התקציב מוגבל. אבל עדיין יש בו עוד מספיק בכדי לממן את טיפולי ההפרייה. כולנו מכירים את הבזבוזים, את הכסף שניתן למקורבים, את המשרות המנופחות. אין לי ספק שאם קצת רצון מצד המערכת וקצת הגינות ושקיפות לא תהיה בעיה למצוא את הכסף הדרוש. נכון, הורות אינה זכות. הורות צריך להרוויח. גם בכסף גם ביחס הנכון לילדים. גם בהשקעה בהם. תאמין לי, על הילד שלי אני משלמת הרבה. הרבה יותר ממה שהמדינה נתנה, נותנת או תיתן לי ואני לא מבקשת דבר. הדבר היחיד שאני מבקשת זה שבעת צרה אני אוכל לקבל עזרה, כמו שחולים אחרים מקבלים טיפול בעת צרה. וכן, אני מרגישה חופשייה לחלוטין שלא להבין אותך ולא לקבל את המדינה שאתה מציע לי.

ifat28

New member
באותה מידה אני יכולה להגיד, שאני

בכספי המיסים שאני ובעלי משלמים (ולצערי מדובר בסכומים גדולים)לא מוכנה לשלם את הסיבסוד של החינוך של הילדים שלך,מה דעתך? אם לא היו בתי-ספר ציבוריים, אלא רק פרטיים, כמובן שזה היה עולה לך הרבה מאוד כסף, אבל אני מסבסדת את חינוך ילדיך. באותה מידה אני יכולה להגיד, שלי שאין עדיין ילדים, לא מעוניינת לשלם את קיצבאות הילדים של ילדיך, מה דעתך? אתה לא יכול להחליט מה לממן ממיסך ומה לא, והמדינה מחליטה מה לעשות עם כספי המיסים שמופרשים מרווחיך בדיוק כמו שאני לא יכולה להחליט, אם אני מעוניינת לממן או לא מעוניינת סעיפים שלא קשורים אליי. ואני מאוד שמחה שלעת עתה אנחנו נ-י-צ-ח-נ-ו לפחות בעניין הילד הראשון, לדעות של אנשים כמוך אין דריסת רגל כרגע בממשלה, כי סעיף הפגיעה בילד ראשון ירד ככל הנראה בחוק ההסדרים.

כשיש בעיות פוריות, אני פונה לרופא

וכשאני נתקל במילה קשה אני פונה למילון והמילה שאני רוצה לבחון הפעם היא - פריווילגיה אחרי שאבין אותה אבין את מה שנטען בהודעה בראש השרשרת פתחתי את המילון "רב-מילים" של מר יעקב שוויקה אין את הערך פריווילגיה יש פריבילגיה (ומצויין שנטען גם לכתוב פריווילגיה - משמע הגעתי למקום הנכון) אני מצטט (ואני מקווה שמר יעקב שוויקה יסלח לי לאור חשיבות הנושא) "1. ראה זכות יתר . .... 2. בלשון הדיבור פריבלגיות הטבות מיוחדות, יחס מועדף. ....." נשאר לבדוק מה נאמר בהגדרה זכות יתר ואני מצטט את ההגדרה במלואה כי היא מדברת בעד עצמה " זכות יתר שם נ' זכות מיוחדת שממנה נהנה אדם מסויים או קבוצה מסוימת, ושאינה מוענקת לאחרים, זכות או יתרון שבני מעמד רב-עוצמה נהנים מהם תוך פגיעה באחרים. המהפכה ביטלה את זכויות היתר של האצולה" עכשיו אני קורא את דבריך מחדש ואני רואה את התמונה לאשורה קבוצה מינורית באוכלוסיה (85% ליתר דיוק) הינה קבוצה של מעמד רב-עוצמה שנהנית מזכות היתר להיות הורים. ככזו היא נהנית מהזכות הזו ובה בעת פוגעת במעמד הנמוך - אותם אלו שעקב מעמדם אינם זכאים לזכות היתר להיות הורים. לצערי המהפיכה תבטל את זכות היתר ותקנה את הזכות הזו לכולם לא מתוך חסד אלא מתוך זכות "נולד להיות" היקר, אם היה מדובר בכך שהרוב המכריע של האוכלוסיה אינה יכולה ללדת ולכן זה רק זכות יתר לעשירים לקבל מתת טוב לב מהמדינה תוך גזילת משאביה היקרים אזי המילה פריבילגיה הייתה במקום זה לא המצב

כשלאדם אין בעיות אז זה לא כואב ../images/Emo46.gif

אבל אף אחד לא בטוח הגלגל הוא עגול פעם למעלה ופעם למטה כנראה יש אנשים שאין להם בעיות...בנתיים ולכן הם מגיבים כמו שהם מגיבים אבל כבר אמרתי "הגלגל הוא עגול"

כשלאדם אין בעיות אז זה לא כואב ../images/Emo46.gif

אבל אף אחד לא בטוח הגלגל הוא עגול פעם למעלה ופעם למטה כנראה יש אנשים שאין להם בעיות...בנתיים ולכן הם מגיבים כמו שהם מגיבים אבל כבר אמרתי "הגלגל הוא עגול"

s h i r a 3 0

New member
כדאי אולי לאסוף מעט מידע

לפני שקובעים דעה. ראשית, ראה ההערה של ליאור (ליאור, לקחת לי את המילים). שנית, ראה את המצגת ב"טאג ליינס". ראה את מה שכתוב באתר של הפורום על הצעת החוק. בעזרת סיסמאות תוכל אולי לנצח אבל לא תוכל להיות צודק. ולבסוף - "אתה לא מבין את הבאסה של מי שהקיצוץ פוגע בו, כי אם היית מבין לא היית מסוגל לכתוב את מה שכתבת כאן. אני לא מצפה ממך שתבין את מה שאני מרגישה. רק מי שעובר את הטיפולים האלה יכול להבין. אני מצפה שתחווה דעה על סמך ידע ולא על סמך תעמולה.

גם עזות מצח היא פריבילגיה

ועובדה שאף אחד לא לוקח אותה ממך. המיסים שאני משלמת כל חודש הולכים למימון טיפולים רפואיים שונים ומשונים לכלל האוכלוסיה. גם לאנשים כמוך שלא הייתי רוצה לממן. אז מה. מישהו שואל אותי? אבל כשאצלי מתעוררת בעיה רפואית פתאום אתה נכנס לי לשחלות וקובע אם הריפוי שלה הוא זכות או חסד? נו, באמת

למעלה