הוריה של גלילה: נחזור לישראל

bhnadav

New member
הוריה של גלילה: נחזור לישראל

הורי הנרצחת לאולמרט: רוצים לחזור לישראל לפני ארבע שנים נרצחה גלילה בוגלה בת ה-12 בפיגוע בירושלים. זמן קצר לאחר מכן היגרו הוריה לארה"ב, אולם כששמעו את ראש הממשלה מספר עליה בנאומו בקונגרס, החליטו לחזור. אמש שוחחו עם אולמרט בטלפון ואמרו לו: "ישראל היא הבית שלנו" רוני סופר בינ משפחתה של הילדה גלילה בוגלה ז"ל, שירדו לארצות הברית לאחר הפיגוע בו נרצחה בתם לפני ארבע שנים, מתכוונים לחזור ארצה. "ישראל היא הבית שלנו", אמר אבי המשפחה לראש הממשלה אהוד אולמרט, בשיחת טלפון שקיימו השניים אמש (יום ה'). בני משפחת בוגלה קיבלו את ההחלטה לחזור לישראל לאחר ששמעו את ראש הממשלה אולמרט מזכיר את סיפורה הטראגי של בתם בנאומו ביום רביעי מול הסנאט והקונגרס. "אני זוכר את גלילה, ילדה בת 12 עולה מאתיופיה, שהוריה עבדו במלון המלך דוד", סיפר אולמרט בנאומו המרגש, שאיחד בין הטרור שפגע בישראל לבין מתקפות הטרור המאיימות על האמריקנים. "בוקר אחד הוריה של גלילה, שחששו מאוד מכך שבתם תסע באוטובוס, ביקשו להסיעה לבית הספר", סיפר אולמרט בגבעת הקפיטול. "היא סירבה והרגיעה את הוריה: 'אל תדאגו, אני יודעת איפה הכי בטוח לשבת'. היא מצאה מושב שהאמינה כי הוא בטוח אבל למרבה הצער, המחבל המתאבד עלה על אותו האוטובוס בו הייתה ופוצץ עצמו בסמוך אליה. כאשר ביקרתי את ההורים האבלים, ניגשה אלי אימה של גלילה והתחננה: 'אתה ראש עירית ירושלים, אנא מצא לי איזשהו פריט למזכרת, משהו ששייך לביתי, אפילו שרוך נעל". "עשיתי כל מה שראש עיר יכול לעשות. בדקתי שוב ושוב עם המשטרה, התעקשתי שהם ימשיכו לחפש בין ההריסות של האוטובוס המפויח. אולם המשטרה אישרה את האמת הנוראה, אפילו שרוך נעל לא נמצא", סיים אולמרט את קטע הנאום על גלילה וקשה היה להתעלם מהדמעות שעמדו בעיניהם של מאות הנוכחים באולם. הוריה של גלילה שמעו על הדברים המרגשים של ראש הממשלה ממכרים ואף קראו על הנאום בעיתונים. זמן קצר לאחר מכן קיבלו את ההחלטה לחזור לישראל. הם התקשרו לשגרירות ישראל בוושינגטון ובסיועו של השגריר דני איילון, נוצר הקשר הישיר עם אולמרט. בימים הקרובים יבדקו הגורמים המתאימים כיצד ניתן לסייע למשפחה בחזרתה. לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3255267,00.html

bhnadav

New member
אכן גם אני תהיתי.

חוץ משאול ומשפחתו, יש עוד בן שלו שמתגורר בחו"ל?

טשאפק

New member
יש לו בן שלומד בפאריז, למיטב ידיעתי

ושוהה שם כמה שנים. האמת שזה לא כל-כך חשוב לי, אבל כיוון שהרמת להנחתה עם המשפחה שחזרה ארצה, הזכרתי את הנושא.

קוב001

New member
למה שלא נשחחר את אולמרט ג"כ לחו"ל?!

השר הכי מעופף בממשלת שרון. ואף ננזף לא פעם אחת על כך. הטענה שלו:אני אוסף תרומות לישראל.. מבין הפוליטיקאים הכי נהנתנים שיש בישראל.. בניו כבר בחו"ל יאללה שייסע גם,ויעזוב אותנו לנפשינו.. יהיה לו יותר קל לעשות נפשות לישראל כשהוא שם..

trigotrigo

New member
לפי הטענה שלך,

הרי אברהם פורז היה צריך להיות ראש הממשלה, כי הוא חבר הכנסת היחיד שלא נסע לחו" על חשבון משלם המסים.. אבל.. רגע.. הוא בכלל לא בכנסת!

למעלה