הוריה של חטופה לצ. קוריאה פוגשים את נכדתם.

herouth

New member
הוריה של חטופה לצ. קוריאה פוגשים את נכדתם.

כתבה ב-ynet:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4500191,00.html

דיווח וידאו ב־NHK:

http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/news/20140317_27.html

בשנות השבעים והשמונים היו חטיפות רבות של יפנים לצפון קוריאה. אני לא ממש סגורה על הסיבה להן, אבל הנושא היה מוקד למתיחות בין שתי המדינות וגם להאשמות נגד האוכלוסיה הקוריאנית ביפן.

ortolan

New member
החטיפות היו בעיקר מאותן סיבות

שבגללן ישראל שילמה לכמה משכנותיה כסף רב בשנות ה 80 וה 90 כדי להעלות קהילות שלמות של יהודים שבמקרה יכולים לשמש כאלחוטנים, מתרגמים ומורים לשפות האזור.

herouth

New member
מה זה "בעיקר"? גם תיאורית הקונספירציה שלך

...מסתמכת על זה שמדובר באנשים עם זיקה לישראל ורצון לעזור בה, ועל הנחה שמתוך אוכלוסיה של מאות אלפי אנשים יימצאו כמה אלפים בעלי הכישורים והמוטיבציה לעסוק בזה.

כשאתה חוטף ילדה בת 13 בלי כישורי שפה בשפה שלך (זו לא חוכמה לדעת רק את שפת האויב אם אינך יכול לתרגם כמו שצריך לטובת מפעיליך), שאין לה מוטיבציה לעזור לך, ללמוד את הנדרש ולעבוד בזה שנים ארוכות, ושאין לך מושג אם יהיה לה כישרון בתחום הזה - נשמע לא הגיוני בעליל שזו המטרה.

ortolan

New member
זו לא תיאוריה ולא קונספירציה

לא במקרה של צפון קוריאה:

The Hermit Kingdom—which only acknowledged these kidnappings last year—says the abductees were supposed to school North Korean spies in Japanese language and customs, so the agents could more easily slip into Japanese society.

http://www.slate.com/articles/news_...003/08/why_north_koreans_were_kidnappers.html

המקור לידיעות אמין למיטב ידיעתי, אני יכול למצוא אותו אם יש צורך (מבוסס על עדויות של יפנים, סינים, דרום קוריאנים, תאילנדים וגם עריקים מהצפון)

וגם לא במקרה של ישראל, אם כי במקרה זה אני לא יכול להביא ציטוטים, אבל היה מדובר על מאות ספורות של אנשים שנותרו באותן מדינות (במקרה אחד על 4000 איש שישראל יכלה לבחור מתוכם במי שרצתה) ולא על מאות אלפי אנשים.

herouth

New member
ובהמשך המאמר יש סיבות קצת יותר הגיוניות...

אני לא יודעת מי אתה חושב שמשמש בתפקידים האלה בישראל, וכאן לא מקום טוב לדבר על זה אם בכלל. אבל מצטערת, אני אצטרך ממש מסמכים כדי להאמין לתיאוריה הזו.

ortolan

New member
לא זכור לי שאי פעם שינית את דעתך

ולכן אין טעם להביא מסמכים

אבל את יכולה למצוא בתוך כ 5 דקות את המקור לעדויות במקרה הצפון קוריאני. לגבי ישראל, כאמור, רוצה תאמיני, לא רוצה אל תאמיני, לא ממש מעניין אותי (ואני לא מנסה להיות גס רוח, רק להגיד את האמת)

ortolan

New member
מישהו חוץ ממני

כן הביא נימוק מבוסס באמת למשהו שאת לא מסכימה איתו? כי בכל עשרות אלפי ההודעות כאן אני לא זוכר דבר כזה.

ortolan

New member
מאמין לך

למרות שלא מצאתי תיעוד.

למה שתבחרי לא להאמין לעדויות של האנשים עצמם, של עריקים משירותי הבטחון הצפון קוריאניים ועוד כהנה וכהנה משנות ה 70 המאוחרות ועד לאחרונה ותבחרי לתאר את הדברים בתור תיאוריה קונספירטיבית זה בינך ובין עצמך, לא משהו שאני יכול או רוצה להיכנס אליו.

herouth

New member
לא הבנת אותי.

לגבי קוריאה, כתבתי לעיל שבמאמר שהבאת מובאות בהמשך סיבות יותר הגיוניות לחטיפתם של חלק מהאנשים. נראה לי שהמאמר מביא את הטענה לגבי ריגול רק כהסבר רקע לא מחייב. והוא אף מסביר ספציפית את מקרה חטיפתה של הילדה הזו בכך שהיא כנראה היתה עדה לפעילות צפון קוריאנית על אדמת יפן. לא השתמשתי בביטוי "תיאורית קונספירציה" לגבי החלק הזה.

הטענה שלי לגבי הקונספירציה היא לגבי מה שטענת בעניין ישראל, אבל באמת שחבל להיכנס לויכוח הזה פה בפורום יפן, ובפרט שאמרת מראש שאין לך מידע נוסף רלוונטי.

ortolan

New member
לא אמרתי שאין לי מידע נוסף רלוונטי

אבל בקריאה נוספת אני מבין למה התכוונת. מצטער על התלהמות היתר.

innocence

New member
"נכדתם קים"

אאאאאאאאהההההה!! לך תסביר להם שקים זה שם משפחה...

כן, ומה שהכי מצחיק זה

שהם מביאים בכתבה את השם של אבא שלה! כאילו, זה נראה להם מאוד הגיוני שלאבא ולבת יש שם פרטי זהה אבל שם משפחה שונה!

למעלה