הוריי בבעיה, זקוקה לתמיכתכם.

La InoLviDable

New member
הוריי בבעיה, זקוקה לתמיכתכם.

היי, אני בת 18, יש לי 3 אחיות נוספות, 2 מהן בשנות העשרים (שלא גרות בבית) ואחות קטנה בת 11. בתקופה האחרונה (ולא רק) ההורים שלי במצב מאוד לא טוב ביניהם. בד"כ הם "משלימים" בצורה כלשהי, בצורה שהיא אף פעם לא פיתרון הבעיה.. אלא פשוט הדחקה ושכחה. הצטברו ביניהם המון משקעים והם כבר מאוד רחוקים ממה שהיו כשהתחתנו. לא רואה אהבה ביניהם. ישנן הרבה נסיבות נוספות שמקשות על הקשר ביניהם. לא מחפשת אשמים ביניהם, פשוט רוצה שיהיה לכל אחד מהם טוב בחייו. אני זוכרת שמגיל קטן כבר רציתי שיתגרשו, למרות שעם התבגרותי קיוויתי שיגשרו על הפערים. היום אני מבינה (ושומעת בצעקות) שזה כנראה יהיה המעשה הטוב ביותר בשביל שניהם. מבחינתי אין בעיה, אני משתדלת ולומדת לא לערב את עצמי בריבים שלהם, ולא לצבור בעצמי רגשות בבטן. הדאגה שלי היא כלפי אחותי הקטנה, שמאוד זקוקה למסגרת בחיים. לשני הורים יציבים, לאהבה ולתמיכה. אני בסוף השנה אצא לשירות לאומי ולא אגור יותר בית, ולא אהיה לצידה. גם בלי קשר להורים שלי, אחותי מאוד חסרת ביטחון וקשה לה עם כל דבר בערך. אז אני לא יודעת מה יהיה במצב כזה. איך אני יכולה מצידי להתנהג עם אחותי הקטנה, ומה בדיוק להסביר לה לגבי המצב בין אמא לאבא? יש לציין שכבר דיברתי איתה על האפשרות של גירושין (היא מאוד בוגרת לגילה), ושאלתי אותה מה הייתה מעדיפה: זוג הורים שלא טוב להם אחד עם השני, אבל נמצאים ביחד.. לבין הורים פרודים, שכל אחד מהם טוב לו עם עצמו, בלי השני. תגובתה הייתה שהייתה מעדיפה זוג הורים שלא טוב להם אחד עם השני, כי היא רוצה שיהיו לה שני הורים בבית. חשיבה של ילדה בגילה, מקבלת את זה, לא מצפה ממנה שתראה מעבר לעצמה כרגע. עוד דבר, אחותי הקטנה במערכת יחסים לא טובה עם אבא שלי, היא בדיוק נכנסת לגיל ההתבגרות.. וקשה לה מאוד איתו. מרגישה ששונאת אותו ולפעמים צועקת לאמא: "למה בכלל התחתנת איתו?".. זוכרת שגם לי הייתה תקופה כזאת בילדותי. אם כל העניין יתרחש בתקופה זו בחייה, אינני יודעת מה יהיה ההמשך לקשר בינה לבין אבא. אז שוב.. אשמח לתמיכתכם והצעותיכם לגבי ההתמודדות עם אחותי. מה יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות כעת..? בינתיים, כשתחזור מבית הספר אצא איתה לטייל קצת.

ראשית,

הם לא נפרדים, לפחות לא לפי מה שהבנתי ממך. אין ממש מה להסביר לה, היא רואה את המצב כמו שהוא. כל עוד אין צעד נוסף מההורים - אני לא רואה סיבה ממשית להעלות את הנושא. בהצלחה
, טל,

ny22

New member
מנהל
בהחלט מצב לא קל, אבל אני אנסה לעזור....

דבר ראשון, זה באמת טוב וחשוב שאת לא מתערבת במה שקורה בין הוריך. זה באמת עיניינם, וחבל שתערבי כי סתם תפגעי (יכול להיות). בקשר לאחותך, באמת המצב קצת בעייתי. היות ואני לא איש מקצוע, קשה לי קצת לומר מה בדיוק הדבר הנכון. גם בלי קשר לזה שאינני איש מקצוע, אינני מכיר לא אותך ולא את אחותך, לכן באמת קשה לי לתת עצה שתעזור. הדבר היחליד שאני יכול לייעץ זה לפנות לאיש מקצוע בדרך הבאה: אם את יודעת היכן אחותך לומדת ויש לך איזו שעה פנויה (או חור במערכת), אני ממליצ לך ללכת אל בית הספר שלה ולדבר שם עם היועצת, או עם אחת הפסיכולוגיות. לבקש מהן שתהן יפנו אל אחותך וידברו איתה על המצב וינסנו לראות מה הכי טוב בשבילה ומה יכול לגרום נזק. יכול להיות שמחיות איתה הן יסיקו שאולי זה טוב בשבילה שההורים יתגרשו (וכמובן שהם יסבירו לה את זה, ויסבירו לה שאת זאת שייזמת את הפניה). חשוב לזכור במצב כזה, שזה דבר מאוד רגיש, שאם הוא נעשה לא נכון הוא עלול להשאיר פצעים לכל החיים, לכן חשוב שאיש מקצוע יטפל בכל זה, ומקרים מסוימים אולי כדאי לערב את הההורים. אם את רואה שאחותך לא תסתדר אם ההורים יהיו גרושים, אני ממליץ לספר לאותה פסיכולוגית/יועצת את הבעיה, ולבקש ממנה שתלמד אותה איך ללמוד להיות כמה שפחות תלויה, כלומר ללמד אותה איך לפתח אורך חיים טוב מבלי שהגירושים יפגעו בה (ואני מניח שהיא תגור אצל שני ההורים, לכן ילמדו אותה איך להתמודד עם דברים כאלה). מקוה שעזרתי, נתאי

הדסו^ש

New member
לא כל כך מבינה

זה תפקידם של הוריך להסביר לאחותך מה קורה או לא קורה ביניהם, למה את מרגישה צורך לעשות את זה בעצמך? בכל מקרה, לא הייתי שואלת אותה מה היא מעדיפה כי בכל מקרה היא לא ממש קובעת, אז חבל לתת לה את האשליה הזו שלהעדפה שלה יש יכולת הכרעה בנושא.

למעלה