הורים באירלנד

gittitf

New member
הורים באירלנד

שלום לכולם!
משפחתי ואני מתכננים מעבר לדבלין. אנחנו עם שני ילדים קטנים בני 4וחצי וכמעט שנתיים.
אם יש פה הורים בדבלין לילדים קטנים אשמח לדבר על התהליך ועל חיי היום יום...
בנוסף, אני מעט מודאגת לגבי הסתגלות הילדה שלי הגדולה בת 4 וחצי מכייון שהיא לא ממש יודעת אנגלית רק מילה פה ושם.
האם יש פה הורים שעשו מעבר לילדים בגיל הזה? ואיך הם הסתדרו עם שפה זרה?
תודה רבה ויום טוב!

ברוכה הבאה לפורום

מתי אתם אמורים לעבור? שווה כבר עכשיו לחשוף את הילדים לאנגלית. זה יכול להיות עם סרטים או שירים באנגלית ביוטיוב או לבקש ממישהו שידבר איתם אנגלית וכד'. לחשוף לשפה כמה שיותר. כדאי שזה לא יהיה אתם. ולמה אני אומרת שאתם תמשיכו עם העברית? כי מה שקורה תמיד זה בדיוק הפוך. הילדים לומדים די מהר אנגלית ומאבדים את העברית. בהנחה שזה חשוב לכם, חשוב לשמור בבית על העברית, דהיינו השפה בבית היא עברית, וזאת למרות הרצון שלנו לעזור לילדים עם האנגלית. זאת הדעתי האישית.

ילדים לומדי די מהר (לרוב תוך 6 חודשים הם ישלטו טוב באנגלית) זה כמובן משתנה בין ילד לילד.

יש לא מעט חומר ב"כלים ומידע". מצ"ב לינק לנושא השפה, אבל שווה להכנס ולראות אולי נושאים נוספים שמענינים אותך.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/Question.aspx?forumid=689&qId=24014

המון בהצלחה לכם, ואני תקוה שתמצאי את הפורום הזה כמקום נוח לשאול, להתיעץ ולהרגיש שיש עם מי "לדבר", כי רובנו היינו במקום שאת נמצאת בו כרגע, מקום שזר לא יבין

StudioAlefBet

New member
הורים באירלנד

כידוע, נסיון של אחד, לא בהכרח מתאים לאחר. הילדים אחרים, ההורים אחרים, הסביבה שונה.
אנחנו חיינו באירלנד שנתיים (2010-2011) כמתנדבים בקהילה לאנשים עם צרכים מיוחדים. (Camphill Community Dunshane)
זמן לא רב אחרי שנחתנו באי הירוק, דהיינו ינואר 2010, "זרקנו למים" את הילדים, הגדול אז בן 7, נכנס לכיתה א' והקטנה בת 5, נכנסה לגן בבית-ספר/גן אנתרופוסופי קטן וחביב. (הקטן קטן נולד 4 חודשים אחרי שנחתנו)
את השפה, כל אחד מהם למד בדרך שונה. הקטנה "שיחקה" עם כל מילה חדשה ששמעה והגדול ספג ושתק, ספג ושתק.
כעבור כ-5 חודשים, שניהם דיברו אנגלית. עד היום, כשנתיים וחצי אחרי החזרה לארץ, הם מדברים אנגלית, בינם לבין עצמם. (הבעיה שלנו היא, שאנחנו לא יכולים לדבר אנגלית ושהם לא יבינו (-: )
כמובן, מכיוון שחיינו בקהילה, הילדים היו חופשיים להסתובב במרחבי החווה, מה שלדעתי הקל גם כן על ההסתגלות שלהם, שזה לא כמו החיים בעיר.
למעשה, הם "הרגישו בבית" כבר מהלילה הראשון.
בשורה התחתונה, ילדים הם ילדים והם סתגלנים בצורה מעוררת השראה.
זה תלוי בנו, בכם ההורים, להאמין בהם ולאפשר להם.
מקווה שעזרתי במשהו.
אבישי
http://studio-eb.com/blog/wordpress/

מנצלשת גם לשאלות על אירלנד

שלום ונעים להכיר לכל דרי הפורום המקסימים,
אנחנו אמורים לעבור לדבלין עם 4 ילדים, הגדול בן 10, הקטנה בת שנה וחצי.
נשמח לשמוע ממי שהיה/נמצא/מכיר/יודע על החיים באירלנד.
בעיקר מטרידות אותנו שאלות על מערכת החינוך ועל החיים במקום שמצטייר בתקשורת כלא-חובב ישראלים במיוחד..

תודה

שלום לך וברוכה המצטרפת. שווה לפתוח פוסט נפרד, למרות

שיש לי הרגשה שאין לנו פה אנשי אירלנד כרגע.
למרות זאת, את מאוד מוזמנת להשאר איתנו, לקרוא, לשאול ולשתף במה שמתאים לך

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

נירית כבר סיכמה לך יפה ובהחלט ממליצה לקרוא שרשורים קודמים בנושא.
בגדול - לילדה בגיל הזה אני ממליצה לכתוב כמה מילים בעברית - hibrish לגננות כמו:
Mayim
Imma
Abba
ובמקביל ללמד את הילדה כמה מילים.
קחי בחשבון שלוקח לילדים כמה חודשים טובים עד שהם ממש מתחילים לדבר, אז לא לדאוג שהילדה "לא בסדר"...
כמו כן הגישה שלכם - אם תשקפו לילדה שאתם מודאגים, אפילו בחצי פרצוף שהיא תראה כשאתם נפרדים ממנה, היא תרגיש. היא צריכה לדעת שאתם בטוחים במעבר ויודעים שהיא נמצאת שבמקום שאתם בטוחים שטוב עבורה. אם היא לא תראה את זה מכם - קשיי ההתחלה יהיו רבים יותר.
&nbsp

למעלה