הורים - הגננת הנצחית? או שלא?

הורים - הגננת הנצחית? או שלא?

מכירים את זה - ששומרים את הילד בתוך צמר גפן? מונעים ממנו לראות אסונות, או ריבים משפחתיים. מונעים ממנו אפילו לבכות. מונעים ממנו לעבוד. מונעים הבעת רגשות. הכל עם כוונה טובה. ההורים רוצים להגן על הילד. אבל באיזה מחיר? מה דעתכם על חינוך? איך גדלתם בתור ילדים? איזה מן הורים אתם, או תרצו להיות?
 

BellA עלמה

New member
במקום מסויים

תפקידו של הורא להגן על ילדיו מדברים שיכולים לגרום לו לטרואמה.
 

שובטמה

New member
תשובה להורים.....

כהורים-כמה שיותר לאפשר לילד ללכת לפי נטיות ליבו , לאפשר לו לפתח את עצמאותו, להיות הוא עצמו ולא נישות שבאה לאשלים את מה שאנחנו כהורים לא הספקנו.
 

אופיפה

New member
מסכימה איתך שובטמה.

לאפשר, לתמוך, חשוב מאוד אם רוצים שהילד יתפתח בצורה האופטימלית מבחינתו.
 
ומה עם גבולות?

כדאי להציב גבולות לילד? נגיד, שעת חזרה הביתה, או איסור על תכניות טלויזיה מסויימות וכדומה...
 

BellA עלמה

New member
אני חושבת אפילו יותר

הוראה צריך להגן על ילדיו מלראות דברים מסויימים. למשל לא לתת לילדים צעירים לראות תמונות של פיגועים. למשל להגביל את הסרטים שהם רואים (שאני הייתי קטנה ההורים לא נתנו לי לראות את הסרטים של היצ'קוק כי לדעתם זה מפחיד מידי)
 

BellA עלמה

New member
עד גיל

שבו ילד יכול להבין דברים (את המשמעות) שסרט זה רק סרט ולא מציאות לגבי פיגועים ואסונות אחרים זה קצת יותר מורכב
 

אופיפה

New member
גם לגבולות ומסגרת יש חשיבות.

אחרת מה התפקיד של ההורים , אם לא לתת מסגרת לילד. מסגרת שבתוכה מתאפשר לו להתפתח. אם יודעים ליצור מסגרת מאוזנת שלא חונקת מידיי ולא משוחררת מידי אז הילד לומד לצמוח בתוך מסגרת ולא גודל בתור אחד שלא מסוגל להסתגל למסגרות( גן, בי"ס, צבא, אוניברסיטה, נישואין) ולא מחפש רק איך לפרוץ ולשבור אותן. כי הוא יודע שהמסגרת נותנת לו להתפתח ביציבות ואיזון ותומכת בו. כמובן שאצל כל אחד הגבולות נמצאים במקום אחר. ולמצוא את האיזון העדין זה באמת לא פשוט. אבל למען הילדים שווה להתאמץ.
 
לגדלילד בתוך צמר-גפן

השלכות חריפות בבגרות. ככל שזה יימשך לאורך השנים כך המחיר שייגבה גבוה מידי המילה "עצמאות" תהווה עבור הילד יומולדת למדינה ותו לא. כל קושי, גדול כקטן, ימוטט החל מבירוקרטיה שטותית וכלה בשברון הלב לא בריא. אני נגד. אבל זה בא מאהבה. דאגה. וגם מהפחד שלהם מעברם... ניסיונם העגום אי אפשר לכעוס עליהם. רק לנסות לתקן. לצמצם את הנזק.
 
צמר גפן זה לא בריא.

מצד שני, גם חופש מוחלט, כפי שהיה לי בילדותי - לא מוכיח את עצמו יותר מדי, כי אני בתור ילדה, פירשתי את זה כנטישה. הרגשתי לבד בעולם. אמנם אהובה (תמיד הרגשתי אהובה), אבל ללא גבולות. וזה כמובן הביא למצב של חוסר גבולות גם בבגרות. זה תחום כ"כ עדין. גבול בינים כזה. לשחרר את הילד להיות עצמאי מצד אחד, ולתת לו לעבוד, ולכאוב, ולהיות שם ולתמוך. (שיידע גם שההורים לא הגיעו לעולם כדי למנוע ממנו כאב. הכאב קיים). מצד שני, בגיל צעיר, אולי עד 16 או 18, בכל זאת לקבוע גבולות מסויימים. גבולות שיגדירו את היחידה המשפחתית כמאוחדת, למשל.
 

רננהלי

New member
כזאת אני

בדיוק כזו ילדה בתוך צמר גפן וכמו שאמרת, כל קושי ולו בירוקרטיה טיפשית ביותר, ממוטט. זה המקום שאני נמצאת בו עכשו. צריכה לחפש עבודה בתחום שלי,אחרי שכבר עזבתי עבודה כזו שנה שעברה. ואני לא מסוגלת. קניתי עיתון. הסתובבתי היום קצת בלוחות באינטרנט, רק כדי לראות מה יש. וזה כבר הפחיד אותי, והעלה לי את כל הקשיים שעלולים לצוץ. בכלל, חשבתי על זה בשבת, די בייאוש, איך אני מפחדת מהחיים, מההתמודדויות שהם מזמנים, אפילו הפשוטות ביותר, שלא לדבר על משברים קשים שעלולים לבוא. ואני מרגישה ילדה קטנה שצריכה הגנה. משותקת, לא מסוגלת לזוז. אפילו הסקרנות שלי, שזה מה שמוביל אנשים בד"כ להתקדם בחיים, משותקת. לא רוצה כלום, רק להתחבא בחור קטן ולא להצטרך לצאת משם. איך אני אשרוד בחיים, אני לא יודעת. אמא שלי הגנה, ועדיין מגנה יותר מדי. והיא בעצמה נורא פחדנית. כשהייתי קטנה היא פחדה להרשות לנו כל מיני דברים, עד שהיא הרשתה משהו, יצאה לי הנשמה, כמה דמעות שפכתי. כמה התמרדתי כשהייתי קטנה נגד זה. כמה כעסתי עליה. אבל בכל זאת הקשבתי לה. למשל, אם מישהו מגיע מאוחר הביתה היא לא יכולה לישון, היא מחכה עד שהוא יחזור, ורק אז נרדמת. כנראה גדלתי בתוך תחושה שהעולם מפחיד ומאיים, ומכל פינה עלול לבוא משהו שיפגע בי. אחותי בהריון, די בהתחלה. הריון ראשון, וזה יהיה גם נכד ראשון של ההורים שלי. והיא סטודנטית עכשו ותהיה לה שנה די עמוסה. אמא שלי אמרה בדאגה בשבוע שעבר לאבא שלי, אחרי שאחותי יצאה מהבית: מה יהיה? איך היא תסתובב בחורף, בגשם, ברוח, איך היא תסתדר, להיסחב ככה? (אין לה אוטו) וכשהיא אמרה את זה, מיד אני דאגתי גם, מה יהיה? איך היא תסתדר באמת? ואז אבא שלי ענה לה עם צל של חיוך: היא לא הראשונה שבהריון. הרבה נשים בהריון.הריון זה לא מחלה. היא תסתדר, תהיה בסדר. (אבא שלי יותר נורמאלי מהבחינה הזו. הוא שקול והגיוני. לא לפחד מדי וגם לא להיות חסר אחריות) והוא כל כך צדק. הנה זה סוג ההתמודדויות שיש בחיים. ויש אותם לכולם, וצריך להתמודד. וכל התמודדות כזו, שאין ספק שהיא שינוי בקצב וסדר החיים הרגיל, היא מתכון לשיבוש ולפחד. ככה זה אצלי.
 
למעלה