הורים יקרים -עזרה!

mbongares

New member
הורים יקרים -עזרה!

יש לי ילדה בת 1-5 הולכת לגן ביום חמישי פעם ראשונה - קשה לי מאוד אבא מודאג

ללכת לגן...../images/Emo24.gif

היי אבא מודאג. לשים את הילדים בגן, זה באמת לא קל. פעמים רבות זה קשה לנו ההורים יותר מאשר לילדים, ואחר כך הילדים רואים שזה קשה לנו, אז גם להם זה מתחיל להיות קשה. באיזה גן אתה שם אותה? ממה אתה מודאג?

רויתג

New member
אין ספק שפעם ראשונה בגן זה קשה

זה, מפחיד וזה מלחיץ. אם אתם בטוחים בהחלטה שלכם כי הגן הוא גן טוב, אתה תראה שתוך מספר ימים הילדה מאושרת ומתפתחת, ואז תהייה הרבה יותר רגוע.... בהצלחה לך בימים הקשים עד תחילת הלימודים. שבוע נהדר.

אבא מודאג-תשובה

חשוב מאוד לא להראות לילדה פנים חוששות \עצובות כי הם קולטים הכל כמו רדאר וייבכו מלא.. אצלי, הילדה גם כן נכנסה בגיל כזה למעון ויומיים ראשונים לא בכתה בכלל! הייתי בשוק כי ציפיתי לבכי מרורים אבל אח"כ הבנתי שזה בגלל כל המשחקים, ילדים נוספים שהיא רואה.. זה מצטייר לה כמו מן ג'מבורי ושתכף נלך הביתה.. ביום השלישי או רביעי היא כבר קלטה שזה הולך להיות סדר היום שלה ובכתה קצת אבל כשנתנו לה ביסקוויט היא שתקה והתחילה לשתף פעולה. חשוב מאוד!!!
לא "לברוח" לילדה כשהיא לא מסתכלת לשניה זה יכול להזיק, לבלבל [האם ההורים יחזרו ומתי] ובמקרים הגרועים לגרום ל"פחד נטישה" חשוב לומר "בי, אבא\אמא הולך, ניפגש אחה"צ.." וכו' בימים הראשונים כזכור לי זה שעתיים בלבד ובכל יום מוסיפים.. בהצלחה אשמח לשמוע עידכונים

למעלה