הורים יקרים ,קבלו חיזוק חיובי|חיבוק

הורים יקרים ,קבלו חיזוק חיובי|חיבוק

שלום לכם הורים ואנשי צוות , אני סטודנטית לחינוך מיוחד ,שנה א´ חייבת להפגין בפניכם את הערצתי על החוזק הנפשי והאופי על ההתמודדות היום יומית עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים . אמנם אני לומדת בשנה א´ וזוהי גם שנה ראשונה שלי בהתנסות בבתי ספר אך אני מרגישה היום כאילו אני מגשימה את עצמי ונמצאת במקומי הטבעי ,למרות שכל חיי רציתי לעבוד עם האוכלוסיה הזו של הילדים אך היום ,אם ניתן לומר מאושרת למרות האסוציאציות הרעות כביכול שנובעות מכך ..אז אני ממש מרוצה . הרגשת האושר באה ממקום פנימי ,ממקום אישי ,ממקום של אהבה רבה לילדים שלכם והזדהות עמוקה אתם וגם אתכם . נכנסתי לתחום לא סתם ויש משהו אישי שכל חיי הניע אותי לעבר העבודה עם אוכלוסיית הילדים בעלי החריגות (ואני מתכוונת לכל חריגות ,הכי קטנה שיש,כזו שאפילו לא מוגדרת בחינוך המיוחד אך הנפש פגועה במידה רבה גם כן) בכל אופן , הורים יקרים , חיזקו ואימצו והלוואי וכבר עכשיו היו בידי כל הכלים שבעולם על מנת לעזור ולקדם ולו במעט .. כי החום והאהבה והסיפוק שמקבלים עולה על כל מחשבה הגיונית . חלי

ועוד משהו קטן ששכחתי ..

הייתי מעונינת לטפל ולשמור בערבים(גם ימי שישי ושבת) על ילדים בכלל ובעלי צרכים מיוחדים בפרט. במשך השבוע אני נמצאת באיזור כפר סבא ובדרך כלל סופי שבוע אני באיזור ראשון ורחובות . אשמח אם יצרו איתי קשר באם מעונינים -- [email protected] חלי

נ ג ה 33

New member
|חלי, בהצלחה| רבה לך בדרך

שבחרת שהיא בתחום מאוד מעניין, מרתק, מסקרן ומספק. אני מאחלת לך הגשמה עצמית וסיפוק רב מדרך הלימודים, הן מהצד העיוני והן מהצד המעשי.

תרצה1

New member
ילדי חינוך מיוחד

מאז ומתמיד מקננת בי התחושה כי לכל אדם תחושה עצמית של ייחוד,של מיוחדות, שהוא לא סתם אחד מחמישה מיליארד בני אנוש על פני כדור הארץ, האם אני צודקת? העולם אינו אלא מקום ניסיון לאדם כל נשמה יורדת לעולם "מתלבשת" בגוף מקבלת ציוד מסוים ויוצאת למרוץ מכשולים של החיים.מהם פרטי הציוד? הראשון בהם הוא הגוף, יש בריא וחזק ויש חולני וחלוש. גם הנפש ותכונותיה הם חלק מהציוד הזה כל מה שכלול בתחום תכונות מלידה, כשרונות ונטיות נפשיות יוצר את המגוון העצום של בני האדם אשר אין בינהם שניים שווים. כל אדם עומד בניסיון שונה משל חברו גם בגלל שהוא שונה מחברו וגם בגלל השוני ב"ציוד" , כל תכונה נפשית ויכולת גופנית וכל פרוטה שבבעלותו משתתפים בניסיון.כל חפץ שבבעלותו מעשיר את יכולתו לעבור מכשולים ולעמוד בניסיון, או מהווה הוא עצמו מכשול וניסיון לבעליו. ולכן אנו מזכירים בתפילה "ואל תביאנו לידי נסיון" שהרי הקב"ה מנסה רק את מי שיכול לעמוד בניסיון.אבל אנו מבקשים לא להכיר בכוחות שלנו... אמהות אלו שמתמודדות יום יום במסירות , בדאגת איו קץ לילדיהם הן האימהות הנכללות בין האנשים עם הציוד המיוחד יותר וממלאות את תפקידם כזכות וחובה גם יחד- אשריהן!

בהקשר לשאלתי לגבי הבייביסיטר/עזרה |

שלום לכם שוב הורים יקרים.. לפני כמה ימים הצעתי את שירותי בתחום הטיפול בילדים או הביביסיטר בשעות הערב גם לילדים בעלי צרכים מיוחדים . שאלתי היא מדוע לא רשמו לי על כך תגובה משום שלאו דוקא אם לא צריכים כרגע בייביסיטר ,אני מניחה שאתם יודעים על צרכי הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים לצאת גם בערבים וימי שישי ושלא כל אחד יכול לטפל בילד . אני שמעתי פה ושם על שמחפשים במיוחד אנשים אז מהצד השני של המתרס אני שואלת איך בעצם אפשר לפרסם את עצמי (במקומות רלוונטים )והאם יש טעם כי על פי רוב נאמר לי שכן. להזכירכם אני ניידת ובבמהלך השבוע אני באיזור כפר סבא רעננה וסופי שבוע לעתים אני חוזרת לאיזור ראשון והסביבה . אשמח לכל תגובה חלי

Diana M

New member
פירסום

שלום חלי, אין לי ספק כי מציאת שמרטף לילד בעל צרכים מיוחדים אינו דבר של מה בכך ואכן הורים רבים אינם ממהרים לעזוב את הבית או אפילו לצאת לבילוי קצר בגלל בעיה זו. לכן הודעתך חשובה ועשויה לסייע לא רק למצוא פרנסה באמצעות עיסוק בתחום אותו את אוהבת, אלא גם לאותם הורים. יחד עם זאת, הפורום לא נועד לפריסום מכל סוג. לשם כך, יש את קטגוריית "לוח" (ראי סרגל עליון) את מוזמת לעשות בה שימוש. בהצלחה, דיאנה

למעלה