הורים מודאגים

batelav

New member
הורים מודאגים

שלום לכל ההורים היקרים בני בן החמישה חודשים נולד עם קלאפ פוט קשה {רגל שמאל במצב קשה יותר}. כיום אנו נמצאים בשלב שבעוד חודש מורידים את הנעליים בשעות היום, ועוברים ללילה. הרגליים עדיין קצת שמנמנות והמבנה שלהם בכפות הרגליים נוטות מעט כלפיי פנים והשאלה שלי האם זה מצב רגיל וגם אתם נתקלתם בו?

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

נשמח אם תתנו קצת פרטים. באיפה אתם בארץ? באיזה בית חולים מטופלים? מה היה הטיפול עד עכשיו? אני אמא לילד בן שנה שנולד עם ק"פ קשה ברגל ימין. אנחנו מטופלים בהדסה עין כרם (ירושלמים). אני חושבת שנתקלנו במצב עליו התם מדברים (אם אני מבינה נכון את התאור). אצלינו אחרי שהורידו את הגבס האחרון (לאחר ניתוחון) ראו שעדיין אין רמת התיקון הרצויה (כף רגל לא גמישה מספיק וגיד נטה להתקצר), והמשכנו עם הגבסים עד גיל 4 חודשים. אחר כך עברנו לנעליים, ועדיין כף הרגל הייתה "עגולה". לפי הורעות הרופא המשכנו רק עם הנעליים ואכן כרגע הרגליים נראות מצויין
, כף רגל מאוזנת.

galitdror

New member
שלום רב,אתם במשפחה חמה.באשר ל...

שאלתכם , יש כאן בפורום הכל מכל. האם אתם עם נעליים על ציר ישר או נעליים הפוכות?אתם שמים היטב את הנעליים? עד כמה שידוע לנו ,לאחר התיקון בכפות הרגליים, הן אינן אמורות לפתח נטייה פנימה בשלב כה מוקדם ובאשר לכיפוף כלפי מעלה,גם זה אמור להתיישר.הילד עבר ניתוחון? יתכן שכיוון שהטיפול לא הסתיים עדיין אין תוצאות מלאות כפי שהייתם רוצים לראות ובמצב כמו שאתם מתארים, אין כרגע מה לדבר על הורדת השעות בנעליים. אלא אם הרגליים תהיינה במצב תקין עם תיקון טוב . יש המון ילדים שלמרות הצפי להסרת נעליים לאחר 3 חודשים והישארות רק בלילה,הם ממשיכים עוד כמה חודשים באותה מתכונת או שמפחיתים את מספר השעות בהדרגה. בכל אופן אל תשאירו את הדעה לאיש אחד, זאת לא בושה לקבל חוות דעת נוספות מרופאים נוספים, קופת החולים תשיב לכם בגין ההתייעצות עם רופא מומחה כ 80 אחוז מסך הבדיקה וחוות הדעת. איננו יודעים מי הרופא שלכם, אבל ישנם כמה כאלה שאנו מכירים. בפורום בוודאי ימליצו על נוספים. אם תרצו מספריי טלפון,חיזרו אלינו במייל נפרד או כאן בפורום: ד"ר אידלמן וד"ר קצמן (רמב"ם), ד"ר בור (העמק-עפולה). בהצלחה ובריאות טובה, לשירותכם בכל עת דרור וגלית, הורים ליהונתן,בן 5 חודשים,קלאבפוט דו"צ,

מאוד מסכימה עם מה שכתבו טניה וגלית

מה זה רגליים נוטות פנימה? אם את יושבת על הריצפה עם רגליים ישרות ורפוית, האם כפות רגלייך נוטות מעט פנימה כך? או אם תשבי על קצה של כסא גבוה עם רגליים באויר רפויות, האם הן נוטות פנימה? שלי כן ואין עם נטיה כזו בעיה. את צריחה לחפש נטיה לכיוון הצד החיצוני של הרגל. תראי באתר שלנו, יש שם אני חושבת שתי דרכים שאפשר לבדוק. וכמובן הכי טוב רופא. לגבי הורדת הנעליים, לא אמורים להוריד את הנעליים מבלד ללילה, אלא, כשהתינוק-ילד ער. כלומר שנת הצהריים גם עם נעליים. כך אנחנו גם עושים. אושרי בן שנתיים וארבעה חודשים. גם לי זכור כפות רגליים שמנמנות. אני חושבת שעד היום ביחס לילדים אחרים כפו רגליו קצת יותר שמנמנות במיוחד בצד העליון של כף הרגל, קצת כמו כרית. (כיף לנשק). אתם כמובן מוזמנים למפגש המתהווה ו.או לבקר מישהו שגר קרוב אליכם כדי לשאול, להשוות ולהתייעץ. זה טוב לכולנו לראות איך ומה. אנחנו כאן עידית

לתמיר....

בגלל השימוש במשך זמן רב בסדים ובגבסים, הייתה רגל ממש כמו של לויתן, ואני לא צוחקת, לא מספיק שהוא היה שמן, לא הייתי יכולה "לזהות" שזוהי רגל, ו... כן עד היום, בגיל 3 כמעט, יש לו נטייה פנימה, אני מקווה שהכל בסדר (ומאמינה שכך כי הרופאים לא העירו לי על כך אף פעם) לילה טוב אורית

simchamiryam

New member
שלום

אני אמא של שמחה מרים בת שנה כמעט וחצי ק"פ דו צדדי הרבה פעמים יש לה נטיה להטות את כפות הרגליים פנימה אך נראה לי שהיא עושה את זה ולפעמים היא עושה החוצה. שאלתי על זה את פרופ' פורת בעין כרם מספר פעמים בכמה ביקורות והוא אמר שזה לא בעיה ושהילד יכול לשחק עם הרגל ולהטות אותה לכל מיני כיוונים. העיקר זה הגמישות של הרגל שאצלנו היא מצויינת ברוך ה', ולפי זה הוא אמר שמה שנראה כנטיה הוא לא משמעותי. בהצלחה יונה

למעלה