הורים "משגעים"

• פותח הנושא miki3
  • פורסם בתאריך

miki3

New member
הורים "משגעים"../images/Emo53.gif

אני מורה בביה"ס יסודי ולי דווקא יש בעיה עם ההורים. בבית הספר שלי להורים יש מה להגיד בכל דבר: מתכני הלימוד, דרך פעילויות התלמידים בביה"ס ועד לזמן סיום הלימודים. לא נראה לי שלמנהל יש הרבה מה להגיד הנדון (ואפילו אם יש לו אז ההורים מהר מאוד משתיקים ועושים כרצונם). הם נכנסים לנשמה. על כל דבר קטן יש להם מה להגיד ומה להעיר. הגעתי למצב של אפטיות מוחלטת ואולי זה דבר טוב - אני לא יודעת. הייתי עוזבת אבל אני לא ממש יודעת אם בבתי ספר אחרים המצב טוב יותר. כמובן שאני לא מכלילה ויש הורים באמת משגעים: תמיד אומרים מילה טובה, נחמדים ולא מתערבים. הבעיה היא שגם אם ה"משגעים" הם מעטים - הם הנשמעים. איך זה אצלכם? גם מנדנדים הרבה או שהמנהל/ת משתיקה אותם?

גלפין

New member
ובכן מיקי, המצב אצלך לא שונה מהמצב

ברב בתי הספר בארץ. בשנה שעברה חינכתי כתה ד´ ובגיל כזה ההורים כבר מעורבים ומתורגלים בקורה בבית הספר, למרות שגם הורי תלמידי כתות א´ יכולים להציק ולשבת כעצם בגרון, אך להם הכל עדיין טרי. אחת האמהות כל שני וחמישי היתה באה באמצע השיעור, לא דופקת בדלת אלא פותחת אותה ושואלת: "אפשר?...", כמובן שלא יכולתי לסרב לה כי היא חברת ועד ההורים ואל תביני לא נכון, לא היה כל דבר מה חשוב לומר/למסור לבת שלה. היא סתם רצתה לראות מה העניינים איתה, כאילו שהתלמידה נמצאת בכלא ועומדת לגזר דין מוות בכל רגע.. השתדלי להיות כמה שיותר אסרטיבית ולהפגין איפוק, בסך הכל ישנן פעמים (תודה לאל שלי היו רגעים מעטים כאלה) שאנו צריכים אותם (עזרה בארגון לטקס או מסיבת סיום/חג כלשהו), אך עם זאת דעי לא לקבל כל "עצה", אלא אמרי שתחשבי על זה ותחליטי בעצמך תוך התייעצות עם מורה כלשהי/הנהלה (אל תזכירי שמות) וכמובן שלפעמים התיעצי ולפעמים לא, העיקר להוריד אותם מעל גבך. מקווה שעזרתי, גלית

למעלה