הורים מתגרשים

polial

New member
הורים מתגרשים

שלום רב, אני פונה אליכם בבקשה לקבל עצה לגבי איך מספרים לילדים בני 7 ו 4 שהוריהם מתגרשים. אודה לכם.

smile li

New member
יוזמים שיחה עם שני הילדים

שני ההורים או אם לא מתאפשר אז את לבד, ומספרים את האמת, אך בצורה אינפורמטיבית ובהתאם לרמה הקוגניטיבית של הילדים. המסר צריך להיות שאבא ואמא כבר תקופה ארוכה לא מסתדרים (ואם למשל היו מריבות בבית, כדאי לציין שכפי שהם הבחינו אתם רבים המון לאחרונה וכו') ולכן החלטו להיפרד. לא כדאי להשמש במילה "אהבה", כי עלול להיווצר חשש שגם אותם בשלב כלשהו לא תאהבו ותרצו להתנתק מהם. צריך להסביר שלעיתים קורה שאנשים שהיו חברים כבר לא חברים והם לא רוצים להיות ביחד, בדיוק כמו חברים בבית ספר או בגן שפעם הם היו חברים שלהם ועכשיו כבר לא. בניגוד לחברים, הורים תמיד אוהבים את הילדים שלהם ולעולם-לעולם לא רוצים להיפרד מהם ולכן, עכשיו אבא ואמא יגורו בבתים נפרדים ולילדים יהיו שני בתים - בית אחד שבו הם יהיו עם אמא ובית שני שבו הם יהיו עם אבא ובכל בית כזה יהיה להם את הפינה שלהם, עם הצעצועים והדברים שהם אוהבים והם יהיו תמיד עם ההורים, רק מעתה - עם כל הורה בנפרד.

יצאתי מנקודת הנחה שאת ובעלך תחיו בביתם ונפרדים ושהאבא כן יהיה בקשר רציף עם הילדים. אם המצב שונה ותרצי הכוונה כיצד לספר זאת, כתבי לי.

בהצלחה.

גרא.

New member
smile il,יש לי רק תוספת חשובה.ילדים צעירים

אינם מבינים לרוב את הביטוי לא מסתדרים,ולכן כדאי לומר להם שאבא ואמא כבר לא אוהבים זה את זו.בהצלחה.

הורים מתגרשים- "שני הגרוש" שלי

כהורים איכפתיים,גם כשאתם מתגרשים תהיו חייבים להישאר בקשר תקין זה עם זו . במשך שנות גידול הילדים עולה צורך בהחלטות חשובות- איזו מסגרת חינוכית. איזה חוגים[לכל חוג עלות משלו...] איזה טיפול רפואי שגרתי או דחוף,איזה בר-מצווה....תרצו ללוות את ילדיכם לשמחותיהם ,תצטרכו להשתתף באופן הוגן בעלויות שגרה ,ושניכם תרצו גם להיות סבא וסבתא...
לכן חשוב מאד ללמוד לשתף פעולה. את זאת קשה עד בלתי אפשרי לדעת איך בכוחות עצמכם,דווקא בגלל המתחים שמביאים אתכם להיפרד כעת.
בנוסף,בבלי דעת הרבה הורים מתקשרים זה עם זה דרך הילדים ,והופכים את הילדים לאמצעי לחץ. לחילופין הילדים עצמם לומדים לתמרן בין הצדדים כדי להשיג את המיטב.
את כל זה כדאי לראות מקרוב עם מטפל/ת שיביאו אתכם לתקשורת אפשרית,לטובתכם ולטובת הילדים,לטווח הקצר והארוך.
מתוך אותה רוח דברים- אינני יודעת ממה שכתבת היכן הדברים עומדים כעת,אבל ממש מומלץ לקחת עורך דין משותף לשניכם,כדי לא להיות מעורבים במלחמות אמוציונאליות מיותרות.[ויש כך גם חיסכון בכסף...אתם זקוקים לו!]

גירושין

קיבלת עצות טובות מאנשי המקצוע בפורום. הייתי משאירה את זה מאוד קונקרטי ולא נכנסת להרבה פרטים - אם רבתם או לא, אלא שאתם לא מסתדרים והחלטתם להיפרד. מדגישה את זה שהורים לעולם לא נפרדים מהילדים שלהם. מתארים להם איך יראה השבוע שלהם כעת, באם כבר קבעתם הסדרי משמורת. אם לא - אז להסביר שאבא ואמא יגורו בבתים נפרדים, ואתם תגורו באופן קבוע אצל ...(מי שנקבע) ותבקרו אצל... (ההורה השני). חשוב לאפשר שיחה פתוחה על הפרידה על מנת שהילדים יוכלו לעבד את הקושי יחד איתכם, ושלא ירגישו שהנושא רגיש מדי ואסור לדבר עליו.

אני רוצה להוסיף ממה להימנע - לא ללכלך אחד על השני, לא להכניס את הילדים לפרטי המריבה, לא להגיד - "אמא שלך כך וכך..." או אבא שלך... חשוב לכבד החלטות הוריות של ההורה השני ולא לסתור אותו מול הילד. אם יש השגות לגביי ההורות של האקס, אז ללבן זאת לבד, לא מול הילדים, ולהגיע להחלטות חד משמעיות.

מאחלת המון הצלחה. רק לפני מס' ימים פירסמתי באתר שלי מאמר על הקשיים הרגשיים של ילדים סביב גירושי ההורים, את מוזמנת להיכנס לאתר ולקרוא. http://maayantherapy.com/2013/08/09/כך-תזהו-מצוקות-רגשיות-אצל-ילדים-שהוריה/

למעלה