הורים מתערבים בקשר יתר על המידה

הורים מתערבים בקשר יתר על המידה

שלום לכולם, אני פעיל בפורום בכינוי והחלטתי לשנות את הכינוי ולהישאר אנונימי בשביל השרשור הזה.

בבקשה, לא לראשי!!!!!!!!!!

אז הבעיה היא כזו: המשפחה של אשתי לא מרפים מאיתנו ומתערבים המון בקשר.

אז ככה, אשתי גרה בבית במשפחה יחסית פרימיטיבית עד גיל מבוגר(26). היא מאוד קשורה להורים שלה וגם ההורים שלה מאוד קשורים אליה.
אם היא לא באה לבקר בבית פעם ביום-יומיים אז ההורים שלה משתגעים.
ההורים שלה רוצים שהיא(אנחנו) נבקר אצלם כל הזמן(מצידם שנגור בביתם).
הכל התחיל לפני כשנתיים כשהתחתנו. גם שם התערבו(יתר על המידה) באיזה אולם, איזה צלם וכדומה ואני ממש הרגשתי שהם אלו שמתחתנים ולא אני.

זה המשיך כאשר אחרי החתונה עברנו לגור לבד, אוי איזה בלאגן שהיא יצאה מהבית ומעיר מגורם.

זה המשיך כאשר נולדה לנו הילדה - הם התעקשו על בית חולים, שם לילדה והרגשתי שוב שזו לא הבת שלי.

ועכשיו השיא, כאשר אנחנו רוצים לרכוש דירה והם רוצים שזה יהיה בשכונה שלהם.

כל זה לא קורה מרוע, יש להם המון נתינה והם אנשים טובים.

ברור שהם לא "קיבלו" את כל מה שהם דרשו - אבל תמיד הרגשתי שאני הכבשה השחורה שרוצה לקבל את ההחלטות שלי לבד!

אני לא רוצה לחבל בקשר הזה ולא רוצה לגרום למהומות אבל איך אומרים במילים יפות שדי כבר? איך זה שההורים שלי הם לא כאלה? הם גם מאוד היו רוצים שאגור לידם, אבל מבינים שזו בחירה שלי. הם מאוד היו רוצים שיקראו לילדה מאיה, אבל מבינים שזו בחירה שלי.

מה עושים?!!!!!! אני מתחיל להשתגע כבר מהמצב הזה ואני נשוי רק שנתיים.

זה בעיקר

תלוי באישתך.
אם לא תתנהלו כזוג מול ההורים שלה- אתה יוצא ה"רע".
&nbsp
האם גם לאישתך זה מציק?
האם גם לה שזה יותר מידי התערבות?

1. תנאי ראשון לנישואין - האם את/ה מסוגלים להתנתק מההורים.
  2. ההורים לאחר נישואי ילדיהם ממשיכים בתפקיד אימא ואבא מבלי לשים לב שעברו את הגבול.
  3. הורים? עם כל כוונותיהם הטובים - מחוץ לדלת!
  4. סטטיסטית הרבה זוגות יכלו לחיות בטוב לולא ההתערבות מסביב.
אז שאלה ראשונה לאחר הרקע שלמעלה היא - האם שוחחת עם אשתך - בנושא?

רואה 6 6

New member
אני חוששת מלהציע הצעות כי מה שעובר לי בראש

הוא קיצוני ואיך להגיד רק ברמיזה, אני שמחה שאין לכם עוד ילדים ואנא תעכב את זה ככל האפשר. אני מציעה מאוד לעכב גם את קניית הדירה עד למצב שבו תגיעו להחלטה,אם תגיעו. במילים אחרות,במצוקה שבה אתה נמצא,וניכר כי המחנק אוחז בגרונך,לא כדאי לעשות החלטות שמעגנות אותך לקרקע יותר מדי.

B L I M P

New member
איפה באמת אישתך בכל הסיפור הזה?

כי תכלס, זה הכל תלוי בה. אתה לא יכול להשפיע יתר על המידה, בטח שלא בלי לצאת האיש הרע. היא יודעת איך אתה מרגיש? מה היא חושבת על זה?
אם טוב לה ככה - אולי שווה להסביר לה איך זה גורם לך להרגיש. אם גם לה רע ככה - אז אולי שווה להחליט על תוכנית פעולה שהיא יכולה לנקוט מול ההורים.
&nbsp
כי ברור לך הרי שזה ילך ויחמיר - ההורים נהיים הרבה יותר מעורבים אחרי שמצטרפים נכדים למשפחה - ואם קשה לך עכשיו אחכ יש סכוי שזה יהיה גהנום.
&nbsp
&nbsp

ההורים שלה בכלל לא חלק

היא חלק.
הגבולות שלך ושל המשפחה שלך צריכים לעמוד מול אשתך ולא מול הוריה, אתם צריכים לעמוד יחד עם ההחלטות שלכם ולא להתדרדר למניפולציות הוריות שונות. אתה צריכה לתפוס את אשתך לשיחה, להגיד לה מה מפריע לך, להגיד לה שאתה אוהב את משפחתה אבל שהם המעגל השני בחייך, אתם המעגל הראשון. ברגע שזאת תהיה ההתייחסות מצד שניכם המצב לנצח ירגע. תפסיק לייצר תירוצים ותמצא פתרון עם אשתך.
&nbsp
&nbsp

למעלה