הורים פרודים

aaa510

New member
הורים פרודים

אני ובעלי חיים בנפרד כבר כמה חודשים הילדה פעם אצלי ופעם אצלו. יוצא שכמה פעמים היא לא מכינה את השעורי בית האם לשתף את המורה בזה שאנו פרודים ושתתחשב אם היא לא מכינה שעורים .היא גם רגישה יותר מתמיד הילדה בכיתה גימל אשמח לקבל תגובות

שאלה טובה

את התשובה שלי אני עונה לך בכאב רב, משום שכמו שכבר כתבתי כאן, כשהייתי בכיתה ב', ניגשה אלי מורה בהפסקה ואמרה לי: "את יודעת - ההורים שלך גרושים - אבל את דווקא נורמלית", כתבתי על כך סיפור, את יכולה למצוא אותו בטאגליינס. מה שאמרה לי המורה השפיע עלי לכל החיים, כי כל הזמן הייתי עסוקה בלבחון את עצמי האם אני נורמלית ואיך מוכיחים את זה וכו', התעסקות מיותרת שלא ממש עזרה לי להתמודד עם הבעיות שהיו לי. זה אומנם קרה בשנת 1978, וכבר עברו 20 שנה, וחשבתי שמערכת החינוך התקדמה מאז, אבל לצערי אני קוראת עדיין סיפורים בפורום "גרושים גרושות" על כך שמורות קוראות לילד שהוריו פרודים או גרושים, ומספרות לכל הכיתה שהנה הנה תראו דוגמא לילד שמתמודד עם..... כמובן שזה הרס של הילד שגם כך צריך להתמודד עם קשיים, המורה ביישה אותו לפני כל הכיתה, הוא הופך לשיחת היום, והמורה שמה לו תווית מיותרת לכל החיים, כי הרי לא הילד אשם במצב הוריו, ובכלל אין כאן שום אשמה למעשה, קורה שהורים נפרדים - זה לא אמור להיות משהו עד כדי כך טרגי-דרמתי. ועכשיו ניסיום לתת תשובה לשאלתך: האם המורה של הבת שלך תהיה רגישה מספיק כדי לעזור לילדה ולא לגרום לה נזק? שאלה טובה, אי אפשר לדעת. יש סיכוי שהיא תעזור לה, ויש סיכוי שהיא תגרום לה נזק. האם לקחת את הסיכון? שאלה טובה! אולי כדאי להתייעץ עם היועצת, אבל ברגע שאת מדברת עם היועצת או המנהלת הן מחויבות לספר למחנכת. האם להסתיר מהמחנכת? זאת גם בעיה, גם כי את מחנכת את הבת שלך שזה משהו שצריך להסתיר אותו, והבת שלך תשקיע אנרגיה מיותרת בלהסתיר, וחבל. וגם שאם חלילה לבת שלך יש בעיות בבית-הספר ויקראו לך לשיחה ויגלו שהסתרת מידע - זה לא טוב. נכון, לא עניתי לך מה לעשות, רק הבהרתי לך את התמונה, אני מקווה שכאימא תעשי את מה שטוב לבת שלך, היא זקוקה לך. אני מאחלת לך שיהיו לך כוחות הנפש גם לעצמך ובמיוחד עבור ביתך. בהצלחה וכל טוב! ועוד משהו, אם הבת שלך לא מכינה שיעורי בית אצל אבא שלה - זה לא טוב, כדאי לחשוב מה לעשות בנדון, בית ספר זה כמו בניין (אם חסר חומר זה כמו בניין שבונים אותו למעלה אבל חסרים בו קירות אלא רק עמודים רייקים), אם חסר לבת שלך חומר, היא תצטרך מורים פרטיים כדי להשלים, חבל שהלימודים שלה ירדו, כי זה חשוב לעתיד שלה!

moonie1

New member
תשובתי- דעתי

רק לא הבנתי אם היא לא מכינה שיעורים כי היא שוכחת את המחברות אצל מישהו מכם, או שהיא פשוט מדוכאת או משהו כזה ולא עושה אותם? אם באמת נוצר מצב שהיא שוכחת מחברות/ ספרים- תודיעו למורה והיא תתחשב. אבל אני לא חושבת שאתם צריכים לתת לה לא לעשות שיעורי בית בגלל "המצב". אני בטוחה שאתם מרגישים אשמים במצבה ואני בטוחה ויודעת שקשה לה, אך מצד שני, לטובתה, אסור לכם לתת לה לא להשקיע בלימודים רק בגלל זה. היו מבינים, רגישים, אך גם תקיפים בנושא. חבל שתנצל את זה כביכול בתור מניפולציה לא לעשות דברים- זה בכלל בכלל לא חיובי עבורה. אולי אפשר לתת לזה 'להחליק' פה ושם כשהיא באמת במצב רוח רע ולהיות שם עבורה ולחבק אם צריך, אבל שזה לא יהיה תירוץ קבוע.

מסכימה עם אמונה,

גם אני לא הבנתי מה הגורם לכך שהיא לא מכינה שיעורים... אסור לילדה להתרגל שזה בסדר שהיא לא תעשה משהו בגלל שההורים שלה גרושים. כמה פחות רחמים עצמיים ככה יותר טוב. אבל! אם אתם מעריכים את המורה הזו, תספרו לה. (אם זה בסדר עם הילדה נדמה לי שההורים שלי רצו לספר בבית ספר שהם מתגרשים ואני לא הרשתי להם בשום אופן כדי שלא יסתכלו עלי כאילו יש לי בעיה), לא כדי שהיא תוותר לה, אלא סתם שתדע, אולי אם יש בעיה מסוימת היא תוכל לעזור קצת. תפרטי ונוכל לעזור יותר.

למעלה