הורים

MsUnderstood

New member
הורים

זה מסכם הכל
אחותי ואני רצינו לקנות מצלמה דיגיטלית מהכסף שאנחנו מקבלות מהקיבץ,זכותינו. קנינו היום,ועכשיו אבא כוסע,ובלה בלה בלה ואמא מציקה ובלה בלה בלה מתי הם יבינו אנחנו כבר גדולות?!אני מקבלת כסף גם לביזבוזים ולדברים שאני צריכה!מה הבעיה?!?!?!

הבדלי תרבות. זה מסכם הכל.

אני יכול לתאר לעצמי שההורים שלך חלבו פרות ב- 5:00 או שטפו כלים בחדר האוכל של הקיבוץ בשעות הלילה המאוחרות במשך חודשים רבים - כשהם היו בני גילך וגיל אחותך. ועכשיו הם רואים אותך "מבזבזת" כסף על לוקסוס לא-זול - כזה שסתם מוציא עיניים, מבחינתם. אני יכול להבין אנשים שגדלו על ברכי הסוציאליזם. עירוני שכמותי, שגדל במשפחה קפיטליסטית לחלוטין, מעדיף להסתפק במועט ולוותר על לוקסוסים - אז על אחת כמה וכמה ההורים הסוציאליסטים שלך. אני גם יכול לתאר לעצמי שהם מרוגזים למה קנית מצלמה חדשה - כשיש לך את המצלמה הישנה שלך (Aiptak). נסי להסביר להם שהתקופה השתנתה. שמדינת ישראל היא לא מה שהיה פעם. אולי הם יבינו, אולי לא. אם לא - הם בכל מקרה יסלחו לך על זה, כי בכל זאת מדובר בכסף שלך ושל אחותך.

MsUnderstood

New member
עם אבא זה באמת ככה..

אתה יודע עד כמה המצלמה הזו לא טובה.. ואחותי ואני רצינו משהו טוב,ובמקום שנחכה עד שאח שלי יבוא מארה"ב ויביא לנו בחרנו לקנות מצלמה. למרות שגם הוא קונה דברים כאלו לפעמים,הקטע זה שאני ואחותי על דעת עצמינו הלכנו וקנינו משהו.

sh53

New member
חושבת על משהו, לא יודעת איך לנסח

את זה בדיוק, כדי שלא ייצא שתתווכחו עם ההורים ואז הנזק יהיה יותר מאשר התועלת. הכיוון עליו חשבתי - גם ההורים שלנו לפעמים קונים דברים שלדעתנו מותרות ואפשר לחיות בלעדיהם. אפשר לומר להם שכמו שאתם קניתם מצלמה ולדעתם זה מותרות, כך גם ה .... שהם קנו וזה מותרות, אך צריך להיזהר פה ולא להיות חצופים כי אני מאמינה שהיחס שההורים נותנים לילדים לא זהה ליחס שהילדים נותנים להורים מבחינת כיבוד (ולא מלשון המילה כבוד - "כבד את אביך ואת אמך" ולא נאמר כבד את ילדך ואת ילדתך). אולי לחבר'ה כאן יהיה רעיון איך להעביר את המסר בצורה עדינה, מובנת ולא מתחצפת.

ככה:

"אני מבינה שאתם לא רואים בעין יפה את הרכישה הזו, ועל פי אמות המידה שלכם כנראה לא הייתם בוחרים לעשות אותה... אבל כבר נעשה. אני שמחה עם הבחירה שלי. כל התלונות בעולם לא יחזירו את המצלמה לחנות אז אני מבקשת להפסיק".

למעלה