הורים

הורים

מהניסיון שלכם-מה עושים שההורים שלך לא אוהבים את הבן זוג? מתעלמים? מנסים לגשר? אני לא גרה בבית הוריי, אך מאוד קרובה להוריי. הוא מבחינתו לא מוכן להשתדל, לשחק משחקים, הוא פשוט הכריז שהוא יותר לא יבוא לבית משפחתי. מהצד השני כמעט כל שיחה, אם אני מזכירה את השם שלו אני מקבלת הטפה ש: הוא לא בשבילך, מלכתחילה לא הייתה אהבה ממבט ראשון (הם היו רגילים לאשכנזים עדינים ומנומסים) השיא הגיע שהם היו עדים למריבה שלנו בנכחותם. אני נקרעת בין הצדדים. פעם הייתם בסיטאוציה דומה? מה כדאי לי לעשות? להתאמץ כדי להשכין שלום בית או להתעלם?

עתודאית

New member
הורים..

לדעתי את לא יכולה להתעלם. תסבירי להם, לשניהם, שאת לא אוהבת את זה שהם לא אוהבים אחד את השני! "הוא הכריז שלא יבוא לבית הורי"- לדעתי תגידי לו שזה לא מקובל עלייך (זה מה שאני הייתי עושה) כשאני נמצאת אצל ההורים במיוחד בחגים ובאירועים אבל גם סתם בסופ"ש אני הכי רוצה שהחבר יהיה שם! בקיצור כשיש איזה אירוע (ארוחת חג או משהו) שכנעי אותו לבוא, תסבירי לו שזה חשוב לך! בנוגע לשיחות עם ההורים, אל תקבלי את ההטפות, בכל פעםן שהם אומרים לך משהו עליו תגידי להם שאת כבר ילדה גדולה ויכולה להחליט לבד מה מתאים לך! ואגב, לנסות להשאיר את הריבים/ויכוחים וכד' לאחד-על-אחד

lb22

New member
אם ההורים מתנהגים אליו לא יפה

לא מוכנים לקבל אותו כאחד שאוהב את הבת שלהם והיחס אליו לא יפה אז מה הטעם שהוא יהיה בבית שלה ? למה מה הוא עשה שהוא צריך לספוג את זה ולסבול בגלל זה ? הבחור לא אשם , הבחורה צריכה לפתור את העניין הזה עם ההורים שלה , ולהבהיר להם שזה חבר שלה בין אם הם רוצים או לא . אותו היא אוהבת והם לא יקבעו לה את מי לאהוב. מעבר לזה מה היא כבר תעשה לבחור שלא רוצה לבוא לבית שלה ולסבול? מה היא תפרד ממנו? שתפרד אבל היא תסבול מזה אם היא אוהבת אותו.

dandush2510

New member
תמיד לשמוע בקול ההורים

אם לא מוצא חן בן הזוג בעיני ההורים צריך לשמוע בקולם. להורים יש את נסיון החיים , ברוב המקרים בהם ההורים היו נגד, שימו לב שהנישואין התפרקו ולאו דווקא באשמת ההורים. שימו לב במקרים שבהם זוגות מתחתנים בגיל צעיר מאד בגלל הריון או אהבה בוערת כביכול, כמעט בכל המקרים לא החזיקו הנישואין מעמד. להורים יש את החוש השישי לדעת מה טוב לילדיהם. כמו שאומרים שהאהבה פורחת עד הפיגור הראשון בתשלום המשכנתא.

נרקי

New member
../images/Emo26.gif

תסבירי להורים שלך שזאת החלטה שלך עם מי להיות ושאת כבר גדולה אבל את את הבחירה שלך עשית
ושאין להם ברירה אחרת אלא לקבל אותו. את החבר שלך אני מבינה אז קודם דברי עם ההורים שלך ותסלחי לי אבל תכניסי להם קצת שכל לראש
בהצלחה

RVD18

New member
עובר קצת זמן ואז הם משלימים עם זה

לפחות אצלנו במשפחה זה היה ככה...

גלית

New member
עצה מהלב

אני עברתי את אותו הדבר. כשהייתי בת 20 בערך הכרתי את הבחור הכי מדהים בעולם. אני אהבתי אותו והוא אהב אותי בצורה מוחלטת, במשך כל שלוש השנים שהינו ביחד ההורים שלי לא קיבלו אותו בכלל, הם גרמו לו הרגשה לא נוחה ולכן הוא כמעט ולא בא אלי הבייתה, אני זו שתמיד נסעתי אליו או שהיינו מבלים בחוץ ולא בבית שלי. ולמרות הכל הוא תמיד אמר שלא משנה שהורי לא אוהבים אותו העיקר שהוא אוהב אותי... (אני במקומו הייתי כבר עוזבת). ההורים שלו אהבו אותי מאוד אבל ההורים שלי פשוט חשבו שהוא לא מתאים לי, שמגיע לי יותר טוב ולכן היו משגעים אותי שאעזוב אותו. אחרי 3 שני נשברתי לא יכולתי יותר עם הלחץ ונפרדתי מהבחור הנפלא בעולם. היום אני בת 26 ואני אומרת לך שעשיתי את הטעות הגדולה ביותר של חיי !! ומאוחר מדי להחזיר את הגלגל אחורה. גם עכשיו שיש לי חבר הלב שלי חצוי האהבה לא שלמה, אני לא מפסיקה לחשוב על החבר הראשוןואני מצטערת שנכנעתי ללחץ. אני מציעה לך מכל הלב והנשמה - אם את אוהבת אותו אל תרפי ! תמשיכי העיקר שאת, כן את, תהיי מאושרת. ההורים שלך עשו כבר את הבחירה שלהם ועכשיו תורך לעשות את הבחירה שלך. אהבה לא מוצאים כל יום ואם טוב לכם ביחד שאף אחד לא יהרוס לך גם לא הורים, אם כל הכבוד להורים שלנו.

אני יכולה להגיד

שגם, מנסיון אישי (לצערי), שההורים ובמיוחד צד אחד) לא אהב את החבר, ועשו לי עם זה לא מעט צרות..ושנינו החלטנו שלמרות הכל אנחנו ממשיכים, ושבסופו של דבר הכל תלוי רק בנו, והעיקר הוא שאנחנו אוהבים אחד את השני..וכמו שמישהו כתב כאן למטה- צריך להיות ממש חזקים- כי בלי עידוד אחד של השני הקשר לא יכול להחזיק מעמד כלל! ובאמת, כמו שאמרת- העיקר להיות מאושרים.. בסופו של דבר, בצורה כזאת או אחרת- ההורים יצטרכו לחיות עם הבחירה של הילדים, כי אחרי הכל- החיים הם של הילד, ולא של ההורים.. אני מקווה בשבילך שתצליחי ליצור קשר טוב עם החבר הנוכחי, וגם אם זה לא יהיה אותו קשר כמו הראשון- תשתדלי שהוא יהיה מספיק טוב, וכמו שאומרים- מטעויות לומדים..
בהצלחה בהמשך!

TֱAֱMֱIֱR

New member
כן בדיוק מה שקרה לי...

ההורים שלה אשכנזים מידיי [אני בטוח שגם גיזענים] אני ניסיתי לתת לזה כמה וכמה היזדמנויות אבל זה פשוט לא הלך. ואני מבין למה הוא לא רוצה לבוא אלייך הבייתה. אז גם אני עמדתי על שלי ומתוך ה3וחצי שנים שנה וחצי אחרונות לא דרכה כף רגלי בבית שלהם. כי איך אפשר להיכנס לבית שעושים לך טובה כשאומרים לך שלום ומעקמים פרצוף?! כבדי את ההחלטה שלו. חבל שזה יגרור סתם ריבים מיותרים.

Paranoid Eyes

New member
לאחותי היה חבר כזה...

אחרי 8 שנים, בסוף היא נפרדה ממנו. אחרי 4 שנים של קשר, הוא החליט שלא נוח לו אצלינו בבית. שאנחנו לא ממש מתייחסים אליו. זה לא נכון בכלל, להיפך.. תמיד ניסינו לדובב אותו , ולדבר איתו.. אבל הוא טיפוס כזה, מופנם, שקט.. בקושי מדבר. אז מה אפשר לעשות? אני לא יודעת איך אפשר בכלל להשאר בקשר עם בן זוג/בת זוג.. שלא רוצה ולא מוכן להסתדר עם המשפחה שלי. במיוחד במקרה הזה של אחותי, זה לא שהייתה לו סיבה לא לאהוב אותנו.. הוא פשוט טיפוס כזה. אה ו.. מי אמר שאשכנזים הם באופן אוטומטי עדינים ומנומסים?

תקראו ותבינו

היום זה לא מה שהיה בזמן של ההורים שלכם, היום הכל שונה ואף אחד לא מבין... ולכל דבר יש סיבה היום החבר\ה הם בעצם חבר של המשפחה? ונגיד שלא מקובל במשפחה אז הבעיות מתחילות מכל סיבה ויש בדוק סיבה וזה לא קשור לאוהב\ת או לחברות של שנים ממש לא, היום חיים זוגות כבר מהרגל ולא מאהבה."אהבה ניגמרת באיזשהוא מקום וחיים" מהרגל כבר חיים ביחד תבינו.זה מה שקורה היום לכל הצעירים זה חלילה לא אישי לאף אחד זה רק דוגמת המציאות של כולנו היום...שבת שלום

elimicky

New member
הייתי בסיטואציה דומה

ההורים של החברה לא אהבו את העובדה שאחרי שנה שיצאנו (רק) אנחנו לא מתחתנים. הם ניסו להפריד ביננו, אופן מסויים הם הצליחו, חצי שנה אחרי נפרדנו.

liran boy

New member
עם כול הכאב........

ומנסיון עם הורים אשכנזים בסופו של דבר ההורים מנצחים, אלא אם יש לך אופי ממש חזק, השאלה היא אםיך הקשר שלך הכוונה אם הוא חזק מספיק וכמה את מוכנה לומר להורים שלך לא להתערב כי זה מה שהם צריכים לעשות פשוט לא להתערב ולתת לך לחיות את החיים שלך, הם פה כדי לתמוך ולעזור בגיל שלך הם לא צריכים לקבוע לך מה לעשות

וילניוס

New member
זה אתה יוצא איתו לא הם

ההורים שלי בכלל לא מוכנים להכיר את הבן זוג שלי כי הוא הומו ככה שאצלי הבעייה עוד יותר גדולה.

למעלה