הורי ביה"ס נוף-צורים ובעלי כלבים! מידע שקבלתי

alonaski

New member
הורי ביה"ס נוף-צורים ובעלי כלבים! מידע שקבלתי

ממקור מהיימן בישוב, סיפר שהשומר בכניסה לביה"ס נוהג לצוד כלבים מהישוב שמגיעים לסביבת ביה"ס, לקשור אותם לגדר ביה"ס ולהתקשר למוקד שיזמין את לוכד הכלבים!!
האם מישהו מכם שם לב לעניין הזה?? המקור שהעביר לי את המידע נוהג להגיע 3 פעמים בשבוע לביה"ס בשעה 12:45 לאסוף את ילדו משם וכבר ראה כמה פעמים כלבים קשורים שם וניסה לדבר עם השומר שיחדול ממנהגו זה וגם - שיחרר בעצמו את הכלבים הקשורים!! הרבה כלבים קשורים מאוד לבעליהם ובעיקר לילדים של הבית וכנראה מלווים אותם בבוקר לביה"ס בנאמנותם הרבה ובצורך הטבעי שלהם לשמור עליהם! כלבים אחרים, מתגעגעים לאהוביהם הצעירים על שתיים ובורחים מהחצרות כדי לחפש אותם - צועדים בעקבות חוש הריח וככה כנראה מגיעים לביה"ס... ולמרבה הצער - רוב הכלבים שמגיעים להסגר לא נדרשים ע"י הבעלים שלהם ודינם - כליאה למשך מספר ימים בתנאי צינוק גרועים ביותר של קור ומחלות...
ולאחר מכן - רצח!! ולחשוב על העונש הכבד שהם מקבלים כנגד הנוהג התמים והנאמן שלהם...

אלונה אני חולקת על דעתך.

כלב הוא כמו ילד כמו שאין לתת לילד להסתובב לבד וללכת לאיבוד כך צריך לשמור על חיית המחמד. אני מטיילת עם כלבתי ורואה המון אוזלת יד בנושא . צואה מפוזרת בשפע כלבים שוטטים המאיימים על ילדים תמימים פחי אשפה הפוכים ועוד ועוד.....אני לא מצדיקה את המעשה של השומר [אני עצמי התרתי כלב ושיחררתי לעוגמת רוחו של השומר] אך בהחלט מבקשת מכל בעלי הכלבים ללמוד את המילה : אחריות!!!! לי יש כלב ענקי ,שתי חתולים , נחש ודגים.

alonaski

New member
את לא חולקת על דעתי כי דעתי היא כמוך אלא ש...

העונש בארצנו על כלב שטייל לו ברחוב באופן הכי טבעי שהוא מכיר, הוא ברוב המקרים - לכידה וולגרית, כליאה לזמן בלתי מוגדר (מבחינת הכלב) בתת-תנאים, עתיד לוט בערפל ובסופו - גזר דין מוות! עונש שהוא חסר פרופורציה בכל צורה שהיא כלפי כל אמת מוסר!! כלבים שמעולם לא נשכו, שרטו או איימו על אף אדם! פשוט - טיילו להם ברגל... מה לעשות - הכלבים לא דוברים את שפתנו, לא מכירים בחוק ולכן יוצאים להם לטייל כשמתאפשר להם... אילו היו מבינים את החוק ואת גזר דינו - אני בטוחה שלא היו יוצאים מתחום ביתם לעולם!! אלא ש - החוק ממצה את גזר הדין של ההוצאה להורג על הכלב התמים ולא על בעליו!! בעלים של כלב שהפר את החוק והכלב שלו נתפס ונלכד - רשאי לא לשלם (או כן לשלם) את הקנס ולא חייב לקחת אותו חזרה אליו הביתה! הרבה אנשים שהכלב לא מקורב אליהם במידה של בן משפחה (כמו שאצלך למשל וכמו שצריך להיות), מוותרים בקלות על תשלום הקנס (או אפילו משלמים את הקנס מכורך החוק המקומי) יחד עם הכלב - ובלי בעיה מאמצים כלב חדש במקומו כשהרבה פעמים - התהליך חוזר על עצמו! במקביל - תתארי לעצמך שנהג עבריין-סדרתי היה נתפס שוב ושוב על עבירות חמורות של נהיגה וכעונש היו מחרימים לו את הרכב והוא - היה ממשיך לרכוש לו רכב חדש בכל פעם - לעלות על הכביש ולהמשיך בעבירות...
החוק בארץ כלפי הכלבים הוא דו-פרצופי! מצד אחד - מתייחס אליהם כרכוש חסר נשמה ובכך - מחרימים כלבים לאנשים ורוצחים אותם תחת החוק ומצד שני - קיים "חוק צער בעלי חיים" על סעיפיו השונים...
זו המדינה שלנו
אני מקווה שאם עדיין את חולקת על דברי, לפחות תסכימי איתי שאין שום פרופורציה מוסרית בהמתת כלב שלא נשך, שאינו חולה, שאינו מאיים על הציבור - רק בגלל שהוא נתפס משוטט ובעליו לא מוכן לקחת אותו חזרה הביתה ולשלם עליו את הקנס...
ממדינה מוסרית ומתוקנת הייתי מצפה שתקצה אמצעים למצוא פתרונות לכלבים כאלה שבעליהם נטשו אותם ולא תמית אותם בקבלנות!

toshav1

New member
כלבים בצור יגאל

נושא הכלבים מאוד אקטיבי בישוב כל עיתון(המקומי) או שניים יש סיפורים על אנשים שננשכו או שפוחדים מכלבים ולא יכולים לטייל בישוב. כלב לא יוצא על דעת עצמו לטייל מישהו שיחרר אותו מהרצועה( ניתן גם לשים רצועה ארוכה שהכלב יסתובב בגינת הבית) אני לא מחזיק כלב אולם אין לי דבר נגדם הבעיה היא עם בעלי הכלבים(כמו שאמרת) לא נעים לי לקחת את ביתי לגן וכל הדרך אני נאלץ לעבור ע"י גללים טריים של כלבים. אני גם כן מתנגד למעשהו של השומר. הבעיה בהמתת הכלבים היא לא בגלל נשיכה או תקיפה פשוט אין היכן להחזיק אותם גם לא כלביות או ב "תנו לחיות לחיות" ולא מסרסים אותם אז תמיד יש כלבים חדשים לפני כמה שנים הציע איש בשם סולו לייבוביץ(אני מקווה שהשם נכון שאף אחד לא יפגע) לקחת את הכלבים המשוטטים והמיועדים להמתה ולייצא אותם לפיליפינים( שם אוכלים כלבים) אולם כמה כזאת התנגדות(לא מבין למה אשמח לדעת) למעשה. בתקווה ליישוב יותר נקי וטיפול מסור בכלבים

למעלה