הורמון גדילה\חומצות אמינו ?

tal_alon

New member
הורמון גדילה\חומצות אמינו ?

היי ירון. יש לי כמה שאלות (בתקווה שתענה על כולם): 1. תמורת אותו הסכום, במה כדאי להשקיע ? (בהורמון או בחומצות) 2. מה ההבדל בין סטרואידים להורמון גדילה ? (יתרונות וחסרונות) 3. באיזה שלב של האימונים כדאי להתחיל לעבוד בסופר-סט ? 4. באיזה שלב של האימונים צריך, אם בכלל, לעבוד על שרירי האמה תודה.

הורמונים !

דורון מפתיע אותי שלא ענית לו ? טל ברוך הבא (חבל שלא הזכרת את גילך) ! שאלת שאלות מורכבות ושונות. אני אתחיל בהסבר קצר על הורמונים וחומצות אמינו: סטרואיד הוא הורמון שבנוי על בסיס של מולקולת כולסטרול (מולקולת שומן), הגוף משתמש בכולסטרול לבניה של ממברנות לתאים וכמו כן ליצור 5 הורמונים סטרואידים והם: 1. טסטוסטרון, אנבולי (בונה), הורמון זה חזק מאוד ואברי המטרה שלו הם שרירים, עצמות ותאים יוצרי דם. 2+3. אסטרוגן ופרוגסטרון, אנבולי (חלש יחסית), אברי המטרה העיקרים של הורמונים אלו הם רקמות שומן, רחם ושדיים. 4. קורטיזול, קטבולי (הורס), הורמון קטבולי שמפרק רקמות בשביל אנרגיה לגוף גם רקמות שריר אבל בעיקר רקמות שומן. 5. אלדוסטרון, מטבולי, הורמון מטבולי שתפקידו לשמור על משק המים בגוף הורמון גדילה הוא הורמון אנבולי (בונה) לא סטרואיד שמורכב בעיקר מחלבון. קיימים 20 חומצות אמינו בסיסיות. חלבון הוא רצף של חומצות אמינו, כאשר 8 חומצות אמינו הכרחיות (לילדים 9) כלומר הגוף אינו יכול לייצר אותם. וה-12 הנוספות הגוף יכול לייצר (מתוך ה-8 הכרחיות). חומצות האמינו הם בין היתר החומר גלם ממנו נבנה השריר. לאחר ההקדמה הקצרה, לדעתי לא צריך להשקיע באף אחד מהם ! סטרואידים - מזיקים מאוד לגוף !!!!! הורמון גדילה הגוף מפריש לבד ואין צורך בתוספות ! (כיום מוזכר הורמון זה בהקשר של אנטיאייג´ינג - אבל זה לפעם אחרת). חומצות אמינו - בתזונה נכונה אפשר לקבל את כל חומצות האמינו שהגוף צריך. לשאלותיך האחרות: סופר-סט בהגדרה עבודה רציפה של שריר ושריר מנוגד לו (לדוגמא - יד קדמית ויד אחורית) היתרון בשיטה זו היא חסכון בזמן בלבד ! שרירי האמה - יש כ-20 שרירים באזור האמה לכן שאלתך אינה ברורה מספיק. אם התכוונת לכופפי/פושטי שורש כף היד אז אין צורך לעבוד עליהם ספציפית, בחלק גדול מהתרגילים בחדר כושר הם פעילים ! מתשובה קצרה יצא לי חיבור

למעלה