הורמונים ברדיו

אורי 0

New member
הורמונים ברדיו

הרגע ב"תאורית הקשר" היה ראיון טלפוני עם "סוציולוג בשם משהו גלילי מוינגייט בקשר לתופעת השימוש בהורמונים ובחומרים אחרים על-ידי ספורטאיות ממזרח אירופה של תקופת המלחמה הקרה. דובר על שיעור (ש' שמאלית) כתופעת לואי, ועל כך שכמה מה"ספורטאיות" עברו ניתוח לשינוי מין (ftm). ההתייחסויות היו מכלילות. ערן סבג חזר והתייחס לספורטאיות כ"מסוממות", דיבר על המערכון הידוע מ"לול" וכן הלאה. היה די מגעיל. טרנסמן?

אמ.

שיט, באמת הייתי צריך להקשיב בזמן ההקלטה.. פיספסתי התייחסות טרנסג'נדרית בתוכנית שאני עורך, לא ייאמן. אבל בכל זאת, אני חושב שמקרה הספורטאיות לא נכנס באופן חלק למשבצת הטרנסית, כי הן לא בחרו בסיטואציה שהן נקלעו אליה. הרוב נעשה בכפייה.

האמת והאגדה

ביולי 2000 הורשעו בבית משפט בגרמניה מנפרד אוולד, מנכ"ל פדרציית הספורט המזרח גרמנית בעבר, ומנפרד הופנר, שהיה הרופא הראשי שלה, בכך שאילצו 142 ספורטאיות מזרח גרמניות ליטול הורמונים כדי לשפר את ביצועיהן. רבות מן הנשים האלה דיווחו על בעיות בריאותיות קשות בשנים שלאחר מכן. בין העדים במשפט היה אלופ(ת) אירופה בהטלת כדור לשעבר אנדראס קריגר, שבהיותו היידי קריגר, זכה באליפות אירופה בשנת 1986. הוא עבר שינוי מין כמה שנים אחרי שעזב את הספורט. מגיל 16 וחצי הוא קיבל, בהוראת מאמניו במועדון הספורט המזרח גרמני דינמו (שהיה בשליטת השטאזי, המשטרה החשאית המז' גרמנית), כדורים שהוצגו לו כ"ויטמינים", אך היו למעשה מנה יומית של 2,590 מ"ג של ההורמון אורל-טורינאבול, אשר גרמו לזיכור גופו תוך חודשים ספורים. לשם השוואה, האצן האמריקני בן ג'ונסון, שנפסל באולימפיאדת 1988, נטל כ-1,500 מ"ג של הורמון ליום. בראיון שנתן לא מזמן סיפר קריגר שסבל מדיספוריה מגדרית כל חייו, אך הוא כועס כי לדעתו, כמויות ההורמונים האדירות שקיבל בנעוריו "קיבלו את ההחלטה בשבילו". קריגר, שאינו מתחרט על שינוי המין, נשוי היום באושר לספורטאית מזרח גרמניה לשעבר. למרות עדויות ודיווחים רבים על ספורטאיות מזרח גרמניות שסבלו מסיבוכים בריאותיים עקב נטילת ההורמונים המאולצת לצורך שיפור ביצועיהן, נראה שהמקרה של קריגר הוא היחיד שבו שינוי מין נקשר מפורשות לנטילת ההורמונים לצורך עיסוק בספורט (וגם במקרה זה לא ברור איפה מתחילה הכפיה שכפו עליו ואיפה נגמרת הדיספוריה). העיתונות, כמובן, לא צריכה יותר מזה כדי ליצור אגדה שלמה על "ספורטאיות מזרח גרמניות שנאלצו לשנות את מינן אחרי שנטלו הורמונים". נורה

transman

New member
וזה מזכיר לי

שפעם סיפרו באיזושהי קבוצת דיון טרנסית על גבר שאבר המין שלו נכרת כתוצאה מסרטן (או שמא היו אלה האשכים או גם וגם), והחליט במקום למות (ללא הכריתה) לחיות כאישה. אז, חוץ מזה שלדעתי הסיפור מומצא, לא ברור לי בכלל למה אנשים שנמצאים במצב אינטרסקסואלי שכזה (לא מולד, נכון), יבחרו דוקא במין המנוגד לזה שנולדו איתו ויחצינו מגדר מנוגד לחיברות שלהם, אם אינם טרנסים (במידה כלשהי, למשל ג'נדרקווירים, או ממש בינאריים לצד ש"לא נולדו אליו", או גם וגם וכו').

ליטל ו

New member
זה להקצין

בצורה עוד יותר מטורפת את התפיסה שמגדר נקבע פי ביטוי פיסי חיצוני. זה לא שכל אדם חייב לבחור בין שתי האפשרויות, אפילו, אלא שאין בחירה, ושאם המצב הפיסי משתנה - האדם צריך לשנות את חייו בהתאם. זה מזכיר לי בעקיפין את פייט קלאב. והאמת שזה די מצחיק בעיני. אבל אני לא מצליחה לחשוב על שום דרך להסביר למה בלי לדרוך על חמישים יבלות חברתיות כאובות, אז לא משנה :)

למעלה