הורמונים וא מיניות

הורמונים וא מיניות

שאלתי פה שאלה והיא לא היתה מספיק מפוקסת. אולי פספסתי ויש כבר חומר בפורום- אם כן תפנו אותי בבקשה. מישהו כתב פה על בדיקה של טוסטסטרון חופשי בגוף. יש כבר מחקרים או נתונים על סיבות הורמונליות אפשריות לא מיניות? הנושא מעניין אותי מאוד.

ig136

New member
קשר בין הורמונים וא-מיניות

שלום לך, קיים קשר בין רמת הורמונים נמוכה לא-מיניות. כאשר ההורמונים הנשיים בגוף (בעיקר אסטרוגן) והטסטוסטרון נמוכים מאוד, יש ירידה משמעותית בחשק המיני. אני מגדירה את עצמי כא-מינית לחלוטין ורמות ההורמונים אצלי בגוף אפסיות כמעט לחלוטין. כמו-כן ראיתי תוכנית בנושא טסטוסטרון בערוץ 8, ודובר שם מפורשות על הקשר שבין רמה נמוכה של ההורמון לחוסר חשק מיני. אני גדלתי שנים בתחושה שמשהו אצלי "דפוק" ו"לא בסדר" ורק לאחרונה גיליתי שייתכן ויש לכך גם הסבר פיזיולוגי. מקווה שעזרתי לך, אנסה למצוא קישורים למחקרים שקראתי בנושא ואצרף לך בהמשך. שיהיה שבוע טוב.

gabriel1349

New member
הורמונים ברמה אפסית

נשמע מסוכן מאוד למה את לא מסדרת את זה? (וממש לא בגלל החשק המיני )

לא שידוע לי

בבדיקה הורמונלית שעשיתי, אישית, כל ההורמונים, כולל אסטרוגן וטסטוסטרון, היו ברמה תקינה וממוצעת לגמרי. גם ב AVEN לא גילו שום קשר כזה, וכנראה שהיו מגלים, הם פעילים הרבה זמן ויכלו לגלות. כמובן שיכול להיות גם מצב כמו של איג, שבו דרגות ההורמונים נמוכות, והאדם א-מיני. כנראה שרמה נמוכה של ההורמונים גורמת לחוסר חשק, ורמה תקינה לא בהכרח גורמת להמצאותו. כרגע, המדע לא טיפל מספיק בא-מיניות כדי להבדיל בין שני המצבים.

Limbonic Art

New member
הורמונים

אני חושבת שפעם העלו את הנושא בפורום על כל פנים- ממה שיצא לי להתעניין ולקרוא אז יש מצב שבו חסרים הורמונים מסויימים וזה פוגע בחשק המיני- לדעתי, זה לא קשור לא-מינית, כי חשק מיני ומשיכה מינית זה לא בהכרח קשור אחד בשני. מה גם שהורמונים זה דבר משתנה בגוף כל הזמן... בנוסף - אם א-מיניות הייתה קשורה באופן ישיר לחסך בהורמונים, אז היינו כולם סובלים מכל מיני תופעות לוואי (אצל נשים במיוחד עם הווסת החודשית, דימום מוגבר וחוסר רעב) ולא היינו מוגדרים כא-מינים - אלא כסובלים מבעיה רפואית. אך כמו שנכתב לפני- לא חקרו את זה בכדי שיהיה אפשרי לתת לך תשובה 100% אישית- ערכתי בדיקות הורמונליות 4 פעמים בתקופות שונות בחיי (הפעם האחרונה הייתה כלפני חצי שנה)- הן תמיד היו סבירות/ ממוצע/ תקין אם מטריד אותך הנושא, את יכולה לגשת ולעשות את הבדיקה בעצמך - זו בדיקת דם פשוטה, בדרך כלל -גם בודקים איתה קרישת דם (אבל לא מחייב).

Limbonic Art

New member
קבלי תיקון

עם בדיקת הורמונים בודקים גם את תפקוד בלוטת התריס ולא קרישת דם אם כי יכול להיות גם.... תלוי על מה הבדיקה. בעצם, תמיד הם לוקחים הרבה דם אז מה זה משנה... העיקר התוצאות טובות בסוף

korpiklaani

New member
למה? חקרו את ההורמונים והקשר

לחוסר חשק, אבל צודקת לא חקרו את הא- מיניות כהגדרת נטייה <חוסר נטייה> תקנית ונורמלית הלא קשורה לבעיה פזיולוגית וצריך לחקור כי עובדה שאת ואילי מעידות שהכל תקין וגם אני בזמנו עשיתי פעם אחת בדיקה והיה בסדר - לא היו הערות מיוחדות מהרופא וכל הכוכבים בבדיקה היו באמצע אפילו קרובים למקסימום <G הייתי אמור להיות עם חשק מיני חבל על זמן לפי הבדיקות> חזרתי ל==>>

תודה לכל העונים

אז אני מבינה שעדיין לא הוכח שום קשר בין הדברים - א מיניות ומצב הורמונלי. אם מישהו יידע בעתיד על איזה מחקר חדש אני אשמח להתעדכן.

למעלה