הורמונים פוסט-פוסט לידה?

ima xadasha

New member
הורמונים פוסט-פוסט לידה?

שלום לכן, אני מצטערת מראש אם הטקסט יוצא קטוע ומבולבל, אין לי זמן לערוך ולתקן. ההריון שלי היה מהנה, לא סבלתי מהתפרצויות הורמונים. גם לא לאחר לידה. רציתי לשאול אם למישהי הם התחילו לפעול אחרי - אני כחצי שנה אחרי לידה. למען הדיוק אולי הם התחילו לפעול הרבה לפני, אני הרבה פחות סבלנית כלפי בעלי. אתמול קיבלתי פיק בכיים כשחשבתי על זה שאני נשואה לו, וזהו - איתו אני אבלה את שארית חיי. התחלתי לפנטז (לא בצורה מינית) על חיים עם מישהו בעבודה, ואני אפילו חולמת עליו כשהוא ממלא את תפקיד הבעל המתחשב והאכפתי. בעלי הוא אהבת חיי, במצב של רגיעה אני יודעת את זה. נורא לא רציתי להיות אמא משתלטת, ולפני כל מילה שאני מוציאה לגבי גידול התינוקת שלנו אני חושבת פעמיים. אני לעולם לא נותנת לו הוראות, לעולם לא מבקרת אותו בצורה ישירה ודואגת שיהיה לו נוח ואכן כך הוא המצב. בשום אופן הוא לא מרגיש נחיתות בהשוואה אלי באספקט הזה. הבעיה היא, שאני מרגישה שאני עובדת אצלו והוא מפקח עלי. לעולם אני לא מלבישה אותה טוב, לעולם אני לא מקפידה מספיק על תורים של טיפת חלב. מהבוקר עד הערב אני מרגישה שאני בחקירות, ובערב מקבלת ציון על התפקוד. הכל נעשה לא בצורה בוטה, אבל אני מעירה לו, כשאני רגועה, שזה לא נעים. אני מבלה איתה את מרבית היום, ובכ"ז אמא שלו שרואה אותה פעמיים בחודש יודעת להרדים אותה "יותר טוב" ממני. אני קוראת מאמרים של דיאטניות ומדפיסה לו שיקרא (הוא לא), על חיסונים גידול ילדים ומה לא, וכשאני מנסה סתם לדבר איתו על משהו הוא מצפה ממני לגבות את דעתי במחקר/מאמר, והוא יענה לי בהצהרה מופרכת שבאה ממישהו שהוא פגש רק היום והנימוק שלו, "ככה" סוגר את הדיון (כי ברגע הזה אני מתרגזת). כדי לעזור לי הוא יקח אותה ממני וישים אותה בעגלה, ישאיר אותה מייללת. אנחנו נצא עם העגלה (אחרי שיש דיון עגלה או מנשא) ואני מעדיפה להחזיק אותה בידיים. הוא "יציע" לי מספר פעמים לשים אותה בעגלה פן אתעייף, ובפעם השלישית אני כבר אתפרץ. כל נושא הוא דיון. אם הוא צריך להחליף לה בגדים, מליון שאלות - את הג'ינס או הטרנינג? הכתום או הבז'? אבל יש עליו כתם! מי שישמע מהצד עוד יחשוב שאני קובעת הכל ולא נותנת לו מקום. אם אני צריכה להלביש והוא באיזור - יירוט מיידי של כל פריט. אז כשאני אומרת לו שהוא ילביש אותה, יש לו מבט נעלב והוא שואל "מה כבר אמרתי?" הרבה פעמים אני מגיעה עייפה הביתה. ההנקה מתישה אותי, וגם סדר היום העמוס. כדי להשקיע יותר בנו אני מציעה לא להדליק טלוויזיה בשעה הראשונה שלנו בבית. התעלמות. הוא לא מבין שפור פליי בשבילי זה לא עשר דקות לפני סקס, אלא כל היום. הוא עובד קשה ואני מבינה את הצורך להתפרק מול הטלוויזיה, גם אני נהנית מזה. אבל כל יום? גם כשהוא מסיים מוקדם? גם ביום שישי כשהוא מסיים ב12? אני מרגישה שהוא מתעלם ממני ואמרתי לו את זה. לא בעידנא דריתחא ובצורה נעימה. אני לא אוהבת כשבאים אלי עם טענות ומענות אז אני משתדלת להתנהג בהתאם. אני מרגישה שהוא מתייחס אלי רק כשהוא רוצה ממני משהו - מין. בשבת, כשאנחנו אצל הורים שלו, אני ממש זוכה להתעלמות. הוא נעלם לי פתאום, אני נשארת לבדי. בבוקר הוא מוסר אותה להורים שלו, ישר מהמיטה שלנו, רק כדי שנוכל לקיים יחסי מין.בצהריים פתאום יש לו כמה דקות בשבילי, אה כן הוא שואל אם בא לי. כמה פעמים אמרתי לו שאחרי שאלה כזו 99% שלא יבוא לי? הוא נכנס הביתה מהעבודה ורואה אותה יונקת. הוא בא ומנשק אותי לשלום, ומיד מנשק את הציצי הפנוי. כמה פעמים אמרתי לו די, זה לא נעים? או שאני פותחת את הדלת ואחרי נשיקת השלום הוא דוחף יד לתוך התחתונים, שוב אחרי מליון פעם שביקשתי שלא יעשה את זה. איפה הבחור המתחשב שלי? מאיפה הגיע הסקס מניאק הזה? אני מרגישה מוטרדת מינית, הוא גורם לי לרגשות אשם ש"אין לי כוח בשבילו". לא דאגתי קודם לך לארוחה טובה, למרות שאני בקושי הספקתי לחטוף משהו בבוקר? לא כיבסתי לך ולא גיהצתי? לא דאגתי שהבית יראה קצת פחות מבולגן? כל הדברים האלה לוקחים ממני אנרגיות. הסברתי לו. אבל אם באמת היית רוצה כן היינו....XXX. מה לענות לו כשהעיניים נעצמות מעצמן? אנחנו הולכים לישון בריב כמעט כל הזמן. כשאנחנו בתקופה טובה, זה אומר שיש לי פרץ של אנרגיה ואני אכן מספיקה לעשות הרבה. ואנחנו בד"כ בתקופה טובה, אבל אני מרגישה שזה בגלל שאני מחליקה המון דברים. אני מרגישה שדיבורים לא עוזרים, אז אני כבר מראש מדלגת ועובדת לשלב הריב. מאז ילדתי טבלתי פעם אחת, אחרי 6 ומשהו שבועות, תקופה שאמורה להיות מנוצלת הטיב....אבל התדירות של כל יום פחתה לפעם בכמה שבועות. ירד החשק. כואב לי גם עליו, לכן היו כבר פעמיים שממש הכרחתי את עצמי (בחיים לא חשבתי שלא יהיה לי חשק, או שאני אגיד לעצמי: נו כבר, שיגמור). הייתי רוצה לשמוע ממישהי עם בעיות דומות, כיצד אפשר להתמודד. עכשיו אני בנקודה שבה אנחנו צריכים לשבת לעוד שיחה רצינית ורגועה ובוגרת....אבל אני מנסה לדחות את זה. מה הטעם להרגיש כל כך הרבה אמוציות ומילים, וזה ממש קשה כי אני שוקלת כל מילה ופסיק שאני אומרת כך שהוא לא יפגע, שלא ירגיש מואשם כי אני אחראית למצב לא פחות ממנו. ואני שואלת את עצמי לשם מה? אני לא מרגישה שהוא תומך בי. לפני כמה חודשים שקלתי אם לתהפטר או לא. שיתפתי אותו בלבטים שלי. להפתעתי הוא אמר שזו ההחלטה שלי, ושהוא יתמוך בה. באחת הנסיעות הארוכות שלנו להורים שלו, בהם היא סירבה להרדם, סיננתי לעצמי "אוף תירדמי כבר, נודניקית" והוא התפרץ עלי. ואיך בדיוק אני מתכננת להתפטר אם אני לא מסוגלת להיות איתה כמה דקות בלי לאבד את העשתונות! כל כך נפגעתי. אני מרגישה (וצעקתי לו את זה :-\) שהוא מתייק דברים שאני אומרת, רגשות שאני חולקת איתו, כדי להשתמש בהם נגדי בזמן המתאים. אמרתי לו שאני לא מרגישה שהוא חבר שלי, וכנראה אני אצטרך להתחיל לשתף חברות שלי ברגשות הכי כמוסים שלי, ולסנן את נושאי השיחה שלי איתו. איך נעלבתי. הרי מבוקר עד ערב אני משתדלת (זה כבר לא כזה קשה) לא להגיד אפילו בתור בדיחה משהו שישמע בתור ביקורת. אם אני רואה שהוא עייף וקשה לו אני לא מתחילה לנזוף בו ולרדת עליו למה הוא עושה ככה וככה. רואים שהוא עייף, אז אני לוקחת אותה. ואני מצפה לאותו יחס, ואמרתי לו את זה. שבמקום לצעוק עלי וגם להפחיד אותה, הוא יכול להציע שאני אנהג והוא ישב איתה מאחור וישעשע אותה ולא יוציא אותה מהסל קל (כי את זה גם אני יכולה, והיא נרגעת בשניה, אבל זו לא חוכמה). אני אסיים כאן, היא צריכה אותי. תודה על כל תגובה, קשה ככלה.

אפרת12

New member
דבר ראשון ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש לך אכן הרבה מה להגיד, ואני חייבת לציין שאני דוקא לא רואה בלבול. כתבת הרבה - אני מניחה ששפכת את כל מה שיושב (או אולי את רוב
...) אני רוצה להגיב בצורה יותר מפורטת, אבל חייבת לרוץ, אז אני אגיד רק דבר אחד - לא, לא נראה לי שזה התעוררות מאוחרת של הורמונים. זה נראה יותר כמו משבר זוגי עקב התרחבות המשפחה. אני מקוה להגיב מאוחר יותר ביתר פירוט.

בלינקה

New member
לא הייתי משתמשת ב"הורמונים"

ההודעה שלך ראויה להתייחסות מעמיקה, מצד שני, לא רוצה להשאיר תלויה באוויר בלי תשובה, כאילו לא קראו אותך. מה שאת כותבת על בעלך מרגיז אותי מאד. אני תוהה מה היה פעם. יכול להיות שזה תמיד היה ככה, רק שגם את היית כזו? מה אומרים המשפחה שלך? חברים שלך?

lulyK

New member
מסכימה עם בלינקה, לא הורמונים.

משבר בזוגיות. כולנו חווינו משהו כזה בדרגת חומרה כזו או אחרת ועם טריגרים שונים ומשונים. הפתרון ה"קל" הוא תקשורת בין בני הזוג. אם את מרגישה שאת הנקודה הזו כבר עברתם, אז טיפול זוגי יכול מאד לעזור (אגב, בפורום חינוך לגיל הרך יש גולשת בשם ליליה והגמדים שממליצה על טיפול בראייה פמינסטית. מסתבר שיש כזה דבר
ובטיפול מהסוג הזה מושם דגש על העצמה נשית. נשמע לי מרתק ומקראית מה שאת מספרת - נשמע לי גם נכון לך)

ima xadasha

New member
הוא לעולם לא יסכים.

אם אני אתעקש נורא נורא נורא אז אולי. רצות בי מחשבות שאם הוא ידע על קיומן הוא יזדעזע. חשבתי להעלות אותן על הכתב ולתת לו לקרוא. ולדבר על מה שכתבתי. ואני? אני פוסט פמיניסטית :) תודה אני אבדוק את זה. אני פשוט נורא חוששת. קראתי את הספר "המיטה הזוגית" שם הכותבת, פסיכולוגית, מדברת על כל מיני שינויים שאדם צריך לעשות בקשר זוגי כדי לפתור מגוון בעיות. ספר שלם על מה שצד אחד צריך לעשות ובסופו, היא כותבת מה המסקנה צריכה להיות אם אכן ניסית את הפתרונות שלה ובן הזוג לא שינה את התנהגותו.....ואני לא רוצה להפרד ממנו. אני אוהבת אותו באמת ובתמים, הוא נשמה טובה ועדינה ואני רוצה שנתגבר על זה. תודה לכן, זה עושה לי כל כך טוב לדבר על זה.

lulyK

New member
לא קראתי את הספר, אבל חצי שנה

אחרי לידה זה בטח לא הזמן להחלטות מרחיקות לכת
. תתיחסי אל שניכם כאל שורדים את רעידת אדמה גדולה.

lulyK

New member
את=של,

וטיפול יכול להיות אופציה טובה גם אם תלכי לבד.

ima xadasha

New member
פעם לא היה כך!

קודם כל תודה על כל תגובה שהיא. ואני מדברת על עד קצת לפני הלידה. אם רק הייתי רומזת שמשהו לא נעים לי, הוא היה מיד מפסיק ומתנצל (אנחנו יחד יותר מ-3 שנים). חסר לי הסתם מגע הזה - החיבוק, להחזיק ידיים. נשיקה על הלחי. ואני אומרת לו שזה חסר לי, ואני מקבלת את זה לפעמים. אני אדם שצריך מגע, והמגע עם התינוקת שלנו הוא בשום אופן לא תחליף עבורי. אני מנסה להקדיש זמן לעצמנו. נגיד יום שישי יחסית פנוי לבלות יחד, אני מנסה להגיד לו שלא חשוב שצריך לשטוף את הריצפה, בסדר נסדר קצת אחר כך ולא, הוא חייב עכשיו שיהיה נקי ומצוחצח - אז "נשברתי" ושכרתי עוזרת בית. אז במקום לנקות הנה עוד מעט הוא יכנס הביתה עם העיתון ישתה כוס קפה. כשהוא יסיים ואם לא יהיה לו מה לעשות, הוא יתחיל איתי - אז סליחה, בזמן שאתה התפננת מישהו טיפל בקטנטונת, לא? מותר לי להיות קצת עייפה? הוא יכול להגיד שהוא מבין, אבל הוא באמת לא מבין. זה במיוחד קשה לי כשאני רואה את גיסי שרק התחתן לא מזמן. ככה אנחנו היינו עד לא מזמן. שרדנו את קללת השנה הראשונה, ולפעמים יש לו תקופות שאנחנו חוזרים למצב הזה. מהמחמאות של פעם, שאני חכמה, מוכשרת, וואו איזה אוכל טעים שרד רק "איזה סקסית" (שזה בעצם "אני חרמן"). סתם מחוות קטנות של תשומת לב נעלמו. אני צוחקת איתו שעוד יכולים לחשוב שאני וגיסי נשואים, ולא אנחנו. את המשפחה/החברים אני לא משתפת. השינוי לא רק בו, אני מודה שהפיוז שלי התקצר ואני סוחבת איתי מטענים כך שאני סובלנית פחות. אני עובדת על זה...

cookie1

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif

נשמע קשה מאד, אבל אלו בהחלט לא הורמונים. זה משבר הילד הראשון, ואם לא תטפלו בו הוא עלול להוביל למקומות לא טובים. מצטרפת להמלצות על טיפול זוגי, ומאחלת לכם שתגדלו יחד מתוך המשבר.

g a n i

New member
כל הכבוד לך שישבת וכתבת, בכלל לא

מבולגן. קודם כל
בטוחה שרק מעצם זה שישבת וניסחת הצלחת להגיע לאיזושהי ראייה יותר בהירה של המצב. נשמע שאת מרגישה תחת התקפה 24/7, התקפת ביקורת או "התקפה אוהבת"
המחשבה הראשונה שעולה לי בראש, וסליחה אם זו פסיכולוגיה בגרוש, היא שבעלך לא לגמרי מוצא את מקומו בסדר החדש. לכן הוא א. מקצין את החלק של המין ביחסים שלכם (מין=צעירים, רווקים, את רק "שלו" וכולי קלישאות). איך היה לפני ההריון? וגם ב. מבקר אותך כאם (=גם את עדיין לא יודעת מה בדיוק עושים, אז אולי זה פחות נורא זה שהוא מרגיש שהוא לא יודע). אין לי משג מה עושים. טיפול בטוח זה טוב, אבל אני עדיין לא הצלחתי להביא את עצמי/עצמנו לשם, אז לא יכולה להמליץ לאחרים. לדבר עוזר רק אם הצד השני מקשיב. האם יש סיטואציות בהן הוא יותר מקשיב מאחרות (כשהקטנה אצל סבתא, אולי. כמה אני שונאת את הנטיה שלהם "לגלגל" את הקטנים לראשון שלוקח כדי "לנוח"
) ד"א, יש עקומת למידה במשפחות, והיא מאו בולטת עם הגעת הילד הראשון, אבל בכ"ז נשמע שיש מקום להאצת התהליך ולנסיון לשיפור יותר יסודי מאשר לחכות שיעבור. *בכל בחירה שהיא, לא הייתי מסכימה להרגשת ה"הטרדה"* (ואני מודעת לכך שדברים בכתב תמיד נראים יותר חמורים, אבל לפעמים זה מחדד את הראיה) (ובמאמר מוסגר ופחות רלוונטי להודעה מסכימה איתך שלא הייתי מוציאה את הקטנה מהסלקל)

ima xadasha

New member
יש משהו בדבריך

ההרגשה שאת מתארת רק מתעצמת כשאנחנו אצל ההורים שלו. אני הורה בטוח בעצמו, אני סומכת על עצמי ועל האינסטינקטים שלי. כשאני לא יודעת אין לי בעיה לשאול ו/או לתת את המושכות לאדם שכן יודע. מה שמעליב זה שהוא כל כך מזלזל ביכולות שלי, לא מאמין בי. אמרתי לו את זה. לילה אחד הרדמתי אותה, ועכשיו היא עוברת תקופה שהיא מתעוררת בבכי בלילה. אז קמתי לחדר חשוך יותר כדי להרדים אותה, הוא לא התרגש ונשאר לראות טלוויזיה - זה נוהל ברור כיוון שאני לקחתי פיקוד. מגיעה אמא שלו בריצה (לבדוק שלא הרבצתי לה או משהו?) ומתחילה לקשקש בקול הצווחני שלה ומעירה אותה עוד יותר. היא מתעקשת בקול שהילדה מפחדת מהחושך ואני אומרת רק ששששש ומנסה לעבור לחדר אחר. ראית פעם שחקן הגנה מול שחקן התקפה בכדורגל? משהו כזה רק שהיא לא שמה לי רגל. בסופו של דבר היא לקחה אותה ממני פשוט תלשה אותה ולקחה להרדים אותה מול הטלוויזיה, ואני נשארתי מול בעל זועם (הוא בטוח שאני סתם אנטי חמותי) ופעם ראשונה שהתפרצתי גם עליה ואמרתי "אתם לא נותנים לי צ'אנס!" וזה הפך לריב. הדבר הראשון שבעלי עושה כשהיא מתעוררת ויכולה לחזור לישון שוב זה לקחת אותה לחדר החשוך הקרוב...

אדר שלי

New member
את כותבת על כמה דברים נפרדים

וצריך לפי דעתי להפריד. הורמונים - יכול להיות מפל הורמונים גם חצי שנה לאחר הלידה בגלל מצבים שונים, כמו הנקה, מחזור שצריך להגיע, גלולות ועוד - ובזה צריך לטפל לחוד ולדעת שזה מגיע, לנסות שיטות להירגע (יוגה? לויודעת, מה שמרגיע אותך). וגם אם זה לא הורמונים, אני חושבת שלא יזיק למצוא שיטה לאזן את הגוף והנפש (גם אם קיקבוקסינג זה מה שעושה לך את זה), לפני שמטפלים בבעיה ה"גדולה" יותר. לגבי הפנטזיות על החבר לעבודה - אני חושבת שזו תוצאה של יחסייך עם בעלך לאורך איזה זמן ולא משהו שאת באמת רוצה לממש, כך בכל אופן עולה ממה שאת כותבת. אבל אין ספק שזה משהו שאת צריכה לברר לעצמך, כי פנטזיה זה דבר אחד וכוונה רצינית זה דבר אחר. לגבי היחסים עם בעלך - נראה ממה שאת כותבת שאתם באמת עוברים משבר שכמעט כל זוג עובר לאחר הולדת הילד הראשון. אצלנו עברנו "זעזוע" כזה בזוגיות שלנו והצלחנו לפתור אותו בהרבה שיחות בינינו, גם אם היה לי קשה להניע את בעלי לדבר. ממה שאת מעלה יש כמה בעיות - יש כמה דברים שהם "הוא" וכנראה לא הפריעו לך לפני זה (הקשר עם אימא שלו?) ואלה דברים שטבועים בו ויהיה קשה לשנות בלי התערבות מקצועית כלשהי (אני אומרת את זה רק לפי דעתי) ויש כמה דברים ש"נולדו" עם הילד/ה ומפריעים ואלה, נובעים לדעתי מתוך מצוקה שלו, של התערערות ה"סטטוס-קוו" המשפחתי (הזוגי) שהיה לו. אלה הדברים שאפשר לטפל בהם יותר בקלות, כי הם קשורים לחוסר ביטחון זמני (או מה שזה לא יהיה...) ואפשר לדבר עליהם ולאט לאט להעלים אותם, למשל נושא המין ויש, כמובן, את אותם הדברים שאין להסכים איתם בשום אופן, כמו תחושת ההטרדה המינית שאת מדברת עליה, או עניינים שקשורים לבטיחות התינוקת, כמו להוציא אותה מהסל-קל בנסיעה. עליהם צריך לעמוד בתוקף ובאסרטיביות, נו מטר וואט. איך אני הייתי מתמודדת? קל להגיד מהצד. אני חושבת שהייתי עושה הפרדה בין כל הדברים שנראים לי בעייתיים, כי זה תמיד יותר קל להסתכל על מספר דברים "קטנים" מאשר כל בעיה "ענקית" אחת (וגם לא נכון לפי דעתי להתייחס לזה כמכלול) ופותרת אותם על פי סדר החשיבות ועל פי דרך ההתמודדות שמתאימה להם (מציאת זמן לעצמך כדי להירגע, שיחות ביניכם, שיחה עם מטפל מקצועי וכו'). סליחה שיצא ארוך, חשבתי הרבה מה לכתוב לך מאז הבוקר. בהצלחה!

משוש30

New member
שלום אמא חדשה ../images/Emo24.gif

אז ככה. אני לא חושבת שאלו ההורמונים. אני חושבת שאלו תנאים חדשים שלוקח זמן להתרגל אליהם ולא במקרה הרבה מאד גירושים קורים בשנה הראשונה להודלת הילד הראשון. ממה שאת מתארת בעיקר קלטתי את הניסיון שלך לא באמת לשתף אותו בבעיות שלך. את מנסה לא לפגוע את בוררת מילים ובעצם מדחיקה את כל הדברים שבאמת מפריעים לך. וכשכבר אין לך כח להדחיק והדברים יוצאים החוצה הם יוצאים החוצה כריב. תוציאי את הדברים שמפריעים לך שהוא יוציא את מה שמפריע לו ותנסו לראות איך אתם יכולים ללכת אחד לקראת השני. מה ממש משגע אותך? על מה את מוכנה להבליג? איפה את לא מוכנה להתפשר? אפילו תעלו את הדברים על כתב ותעברו נושא נושא. תראו אם אתם יכולים למצא פתרונות שבאמת מתאימים לשניכם (ולא פתרונות לכאורה בהם את אומרת כן או מתפשרת אבל ממשיכה להתעצבן ולנטור טינה). אם זה לא הולך הייתי הולכת על טיפול זוגי עם גורם מקצועי שיעזור לכם לראות קיצד לגשר על מקומות שכרע נראים לכם בלתי ניתנים לגישור. אני מאמינה שעם הרבה כבוד ורצון טוב אפשר לגשר על המון דברים. בהצלחה

nubi

New member
זה בכלל לא קשור להורמונים

את מתארת משבר מאוד קשה בינך לבין בעלך. נשמע התקשורת בינכם קצת עלתה על שירטון. הוא כנראה שלא ממש מבין שגידול הילדה הוא "פרויקט" משותף של שניכם, שצריך להיות מלווה בכבוד הדדי. קצת הכעיס אותי לקרוא על כל הנסיונות שלך "לרצות" אותו ולהוכיח לו שאת אמא טובה. לדעתי, זו תהיה שגיאה גדולה מאוד להתפטר מהעבודה כי אז באמת תרגישי שנגמרו לך החיים. אני חושבת שצריך כאן התערבות חיצונית-שתפתח בינכם ערוץ תקשורת חדש.

אביטלתל

New member
מצטרפת לשאר התשובות

לא מדובר בהורמונים מדובר במשבר, ונשמע שהוא עמוק וכדאי לטפל בו בצורה מקצועית

למעלה