הורסים את הסינרמה לטובת מגדל

four seasons

New member
הורסים את הסינרמה לטובת מגדל

עבורי זה עצוב, זהו מבנה היסטורי וגם מקום עבודתי הראשון בצעירותי והוא גם משתלב יפה באיילון, זה מראה על חוסר מעוף, מעבר לכך הריסת היסטוריה לא תביא משהו מקורי, ראו מקרא גמנסיה הרצליה אולי הטירה היחדה הגדולה והיפיפיה שהיתה בת"א והיא נהרסה לטובת מגדל שלום מקווה שעיריית ת"א לא תתן ידה, אם לא יקרה דבר הסינרמה תעלם מהנוף התל אביבי בסוף דצמבר במדינה אחרת היו נותנים אחוזי בניה כפולים למגדל הסמוך וכך גם ההיסטוריה היתה נשארת ולידה היה מגדל במקום שלושים קומות (טיוטה) שישים

arni_harley

New member
הסינרמה לעולם

סיימתי לנקות את האולם . נשארתי לראות את הסרט הראשון- שבעת פלאי עולם. המסך היה בנוי מרצועות רצועות. יד אליהו, לא אשכך לעולם.

wakshlak

New member
מידע? ועצב...

שלום! גם אני כמוכם לא ממש מבין מדוע הורסים את הסינרמה - אחד מסימני ההכר של תל אביב. אכן, בתל אביב לעיתים לא יודעים מה לשמר ומה להרוס, ואנחנו צריכים לחיות עם התוצאות... האם בכלל ידוע על תחליף שיבנו במקום הסינרמה? אולם גדול יותר במקום הסינרמה, אך במקום אחר? מה יבנה במקומו (במקום הסינרמה)? שם? מס´ קומות? שנת התחלת בנייה? אסף.

four seasons

New member
הי אסף

אין בארץ עוד אולם בסדר גודל של הסנרמה, אבל העיניין הוא המבנה עצמו ומה שהוא מקרין על הסביבה. אפשר לפתור את בעיית האולם כמו בברודווי מנהטן שעשר הקומות הראשונות יהיהו אולם ושאר הקומות משרדים, יש במנהטן כמה מגדלים כמוהו, לא מניח שזה יקרה או מה שהבעלים רוצים, אבל מי יודע, אני מניח שיהיה לזה הד ציבורי שאולי יביא להשארות הסנרמה או לתחליף הולם. לפי הכתבה האחרונה שקארתי בעיתון ת"א בדצמבר נגמר החוזה ואם יקבלו אישורים יהרסו ויחלו לבנות מגדל במקומו לא ידוע בשלב זה מה גובהו, אני מבטיח לך מתוך תחושה שזה יהיה מגדל משעמם בן 30 קומות דרך אגב ביד אליהו סמוך לסינרמה ליד משרדי תבל החלו לבנות מגדל הבור כבר נחפר והחלו עבודות המרתפים, נראה משהו רציני האם ידוע לך פרטים?

wakshlak

New member
למעשה...

דווקא קראתי שיבנו שם מגדלים של 45-47 קומות (2 מגדלים) כל אחד. הם קראו לזה בעיתון מגדלי הסינרמה (כנראה שם זמני) כך שאלה כנראה יהיו המגדלים שיחליפו את הסינרמה (אלא אם כן זה ישונה או יונמך). בקשר לבור השני שבונים - באמת ראיתי באזור שם הרבה עגורנים ובנייה מואצת, אם תגיד לי את הכתובת (לפחות שם הרחוב) של זה, זה יעזור לי לראות אם אני יודע מה יבנו שם... (אם זה מתאים למשהו במאגר מידע שלי..) ואל תגיד רק רח´ יגאל אלון תהיה יותר ספציפי.... אסף.

oren*

New member
בנוגע למגדל יד-אליהו, האם זה המגדל

בתמונה המצורפת? (נא לא לקחת את התמונה הזו לשום אתר - תודה)

four seasons

New member
לא, אני מתכוון לר"ח

אנילביץ מול הסינרמה, הבור כבר חפור. בקשר לסינרמה לדעתי ניתן להשאיר אותה ולשפץ ובחניה שלה ששהיא גדולה לבנות מגדל גבוה, משהו כמו שישים קומות, בדיוק כמו שעשו בר"ג עם פרוייקט "שער העיר", יש חשיבות למקום הזה הוא נמצא סמוך לתחנת רכבת שאמורה להבנות בגשר תחנת "יצחק שדה" העיצוב של תחנה זו הוא פוסט מודרניסטי כשמבנה המרכזי של התחנה בצורת מלבן נטוי באמצע הגשר, אני מאוד התלהבתי מהתוכנית, אם היה לי סורק הייתי מצרף אילסטורציה,(האדריכל הרי גושן שבנה את תחנת רכבת השלום הסמוכה לעזריאלי והמגדל ב"ח המסגר פינת יצחק שדה מגדל שדיברנו עליו מרובה ובתוכו משולש) גם מביחנה תיירותית צריך שתהיה איזושהי אטרקציה שתמשוך אנשים לאזור איילוןוהסינרמה היא חלק מהאתרים יחד עם אצטדיון יד אליהו ועזריאלי, דרך אגב שמעתי שיש תוכנית ליצור רציף לאורך איילון עם תאורה ועצים וספסלים

wakshlak

New member
צר לי לאכזב אותך אבל...

לפי מה שקראתי בגלובס, בין הרחובות אנילביץ ונירים (זה מה שאתה מדבר עליו, לא?) בבניה בית משרדים ותחת חשמל בגובה 8 קומות בלבד (ו - 4 קומות חניה). לא ממש מגדל, אה... הבניין עם המשולש והריבוע, אתה מדבר למגדל NIP? כשיהיה לך סורק, אשמח אם תצרף את האילוסטרציה של תחנת הרכבת המתוכננת... אסף.

SPOT BLUE

New member
על הסינרמה ועל תחליפיה.

הסינרמה התחילה במקור בתור מבנה קבע לקרקס. לאחר שרעיון זה נכשל- המבנה הפך אולם לקולנוע תלת מימדי. כאשר גם תוכנית זו לא צלחה- הפכה הסינרמה לאולם הופעות. גם במסגרת הזו, הנוכחית, הסינרמה נכשלה ובגדול. הסינרמה חיה מחלטורות- הפקות של טקסים שונים של הערוץ המסחרי, הופעות לילדים בחנוכה וכו´. המבנה עצמו איננו מהווה ציון דרך היסטורי, אלא דווקא כישלון של מתכנניו. יש לזכור שבאיזור גוש דן והסביבה ישנם אולמות רבים מאד להופעות, מופעים והפקות שונות, בסדרי גודל גבוהים: המשכן לאמנויות הבמה (הכולל כעת את בית האופרה, שם יש מעל 2000 מקומות, והמשכן חדש של התיאטרון הקאמרי הנמצא כעת בתהליכי בנייה אחרונים; מדובר בשני אולמות, אחד בעל 1000 מקומות והשני כמחצית מכך- 500 מקומות. בעתיד יתווסף למשכן אולם קונצרטים גדול, שיהיה ניתן להמיר אותו לאולם מופעים במידת הצורך), המשכן הישן של הקאמרי- אשר ייתפנה לאחר מעבר הקאמרי, היכל התרבות- עם מעל 2500 מקומות ישיבה, הבימה- עם 1000 מקומות גם הוא. בקרוב ייבנה באיזור נמל ת"א- שפך הירקון אולם גדול נוסף לקאמרי ולהבימה. כמו כן- קיים היכל התרבות החדש בראשון לציון- גם הוא עם מעל 1000 מקומות. ברמת גן- תיאטרון היהלום החדש, כאמור, בעל 500 מקומות, תיאטרון רמת גן עם 500 מקומות גם הוא, ותיאטרון ראסל עם 420 מקומות. בירושלים נמצא "מרכז הקונגרסים הבינלאומי ירושלים" אשר ידוע יותר בכינויו הקודם- "בנייני האומה". בקומפלקס ענק זה, בו גם היו שני הארוויזיונים- קיים האולם הגדול ביותר בארץ, אולם אוסישקין- בעל 3500 מקומות ישיבה. מלבד זאת- יש במקום עוד עשרות אולמות קטנים יותר ופחות- כך שיחד ישנם במקום בסביבות ה- 10,000 מקומות. במרכז הקונגרסים הבינלאומי עתידה להיבנות (כנראה) ה"ארינה"- אולם רב תכליתי הישמש למשחקי כדורסל, הופעות, כנסים וכו´. זהו..

oren*

New member
גם בעזריאלי יש אמפי קטן עם מקום

ל-400 אנשים (גילינו אותו במקרה כשיצאנו לטייל על הגג בקומה השלישית). ואני לא ממש חושב שירושלים קשור לסיפור, אנחנו מדברים על רוב תושבי מדינת ישראל שגרים באיזור גוש דן, חוץ מהערוצים המסחריים שהשתמשו באולם בסדר גודל של הסינרמה בכדי לצלם תוכניות בהשתתפות קהל חי - לא יעבירו את הכל לירושלים.

למעלה