הושטת ידיים לעבר צעצועים

orit0000

New member
הושטת ידיים לעבר צעצועים

התינוק שלי ,בן שלושה וחצי חודשים כמעט ואינו מושיט ידיים לעבר צעצועים . חוץ מזה הוא מחייך ,צוחק בקול ,מתקשר עם אנשים ,עושה קולות באינטונציות שונות וגם אוהב לשחק עם הידיים של אנשים ,כלומר ברגע שמקרבים אליו את היד ,הוא מושיט אליה את ידו ומתחיל למשש אותה ,לסגור את אצבעותיו על האצבע שלי וכו .אני מנסה כל הזמן לגרות את כפות ידיו ,נותנת לו למשש מרקמים שונים ,עושה לו הרבה עיסויים . הוא מנסה להכניס את שתי ידיו לפיו . ברצוני לציין שלאחר ביצוע אולטר-סאונד פרקי ירכיים מצאו בעיה בפיסוק של רגליו ומאז גיל חודשיים הרכיבו לו רצועות פאבליק . הדבר מגביל אותנו לשים אותו על הבטן כי הרגליים שלו כל הזמן במצב מקופל לכן הברכיים מפריעת לו לשכב על הבטן . זה יוצר מצב שהטוסיק שלו כל הזמן באוויר . כמו כן בלתי אפשרי להשכיב אותו על הצדדים . כשהוא כבר על הבטן ,אז הוא מעדיף למצוץ את אגרופיו ,במקום להרים את הראש . כלומר הוא מרים את הראש למספר שניות ואז חוזר למצוץ את אגרופיו . אבל העניין שמטריד אותי יותר הוא כמו שאמרתי חוסר רצונו להושיט ידיים לעבר צעצועים . מה ניתן לעשות בעניין ? האם זה דורש איבחון ?

orit0000

New member
שאלה נוספת

בני נולד עם ראש יפה ועגול , בחודש אחרון נוצר לו ראש פחוס . לדעתי איננו מבלה בשכיבה על הגב יותר מתינוקות אחרים והוא מסובב את ראשו בחופשיות שמאלה וימינה .מצד שני ,כמו שציינתי בהודעה קודמת ,אין אפשרות להניח אותו על הבטן יותר מ 5 דקות ביום ,בגלל הרצועות שהוא נמצא איתן 24 שעות ביממה, חוץ מחצי שעה של המקלחת .(אז אני מקפידה להניח אותו על הבטן והוא שוכב בערך 5 דקות ,ללא התלהבות יתרה ,אך גם ללא בכי ) . האם יכול להיות שהראש יחזור להיות עגול כמו בהתחלה ,אם אני אקפיד להשכיב אותו יותר על הבטן ברגע שיסירו לו את הרצועות ? האם יש לכך בעיה נוספת חוץ מהבעיה האסטתית ? תודה.

תשובות

הושטת ידיים: שלושה חודשים הוא גיל גבולי בו מתחילה הושטת ידיים ולכן מה שאני מציעה הוא להעזר בתרגילי מודעות הידיים במאמר השכיבה על הבטן באתר שלי. אילו הם תרגילים שעושים בשכיבה על הגב ויוכלו לעזור להכיר את הידיים ולהניע אותן במרחב. דבר נוסף: עקב המגבלה של הרצועות חשוב במיוחד ליחחד זמן לעיסוי על מנת לתת לגוף תנועה ולאפשר שחרור ממתח שרירי מיותר . את יכולה להשכיב את בנך על הגב לעסות את הידיים ובית החזה ובעדינות גם את הרגליים. לגבי הזדקפות משכיבה על הבטן. נסי להניח את בנך על שתי הירכיים שלך כאשר ראשו ורגליו באויר כך תתקבל תנוחה נוחה יותר מאשר על המזרן וכך יוכל בנך לתרגל את השרירים הזוקפים שלו.

גם לנו יש רצועות והילדה לא מרימה

היי גם אנחנו הסרט עם רצועות פבלאיק מוכנה להיות על הבטן אבל לא מרימה את הראש נסיתי לעשות את התרגיל שענת נתנה היא הרימה קצת אבל על מזרון לא מרימה בכלל רק שוכבת על הבטן ומזיזה את הראש מצד לצד אני כבר לא יודעת מה לעשות הולכת היום לרופא הילדים שישלח אותי לפיזוטרפיה הרופא אמר שהרצועות לא צריכות להפריע לה להיות ל הבטן ולהרים את הראש

למעלה