הושטת יד לחפץ

אמא דוש

New member
הושטת יד לחפץ

שלום, הקטנטונת שלי בת 3 חודשים ושבוע. בשבועיים האחרונים היא מאד נהנית להכניס את האגודל לפה, ומכאן נובעות שתי השאלות שלי: 1. האם לנסות לשכנע אותה לקחת מוצץ במקום האצבע? היא לקחה מוצץ בעבר, אבל עכשיו מעדיפה את האצבע שלה בבירור. כעקרון אני מעדיפה שתיקח מוצץ, אבל לא נראה לי ששואלים אותי... 2. כשהיא שוכבת על הגב באוניברסיטה, היא רק מסתכלת על הצעצועים, ולא מושיטה אליהם יד - אולי כי האצבע בפה, ואולי כי היא עדיין לא הגיעה לשלב של הושטת ידיים. כיצד אוכל לעודד אותה להושיט יד לחפץ ובאיזה גיל ? תודה רבה

לאמא דוש

גיל שלושה חודשים הוא גיל גבולי שבו רק מתחילים ללמוד הושטת ידיים. מוצץ , לתפיסתי משמש לרגיעה ולכן אם את רוצה להרגיל את ביתך להרגע עם מוצץ תוכלי לעשות זאת בשעת הרדמה למשל. בשעות הערנות והמשחק יש חשיבות להכנסת האצבעות לפה, לחקירת האצבעות ובהמשך גם חפצים שהיד מגישה אל הפה . איך מעודדים הושטת ידיים: 1. ראי באתר שלי תרגילי מודעות ידיים במאמר על שכיבה על הבטן. 2. עושים מסג' באצבעות כשכף היד מול הפנים של התינוק על מנת ללמד את התינוק קשר עין יד או לשם התחלה " מה שאני רואה , זה אותו איבר שאני מרגיש". 3. הצעצוע הכי אטרקטיבי הוא הפנים של ההורה. מקרבים את הפנים אל התינוק ומובילים את ידיו ללטף את פנייך . די מהר הם קולטים את העניין ומתחילים ללטף ולמשוך לנו בשערות.

אמא דוש

New member
ענת תודה רבה!

את ענין משיכת השערות שלי כבר הפנמנו בהצלחה... המון תודה על התשובה המהירה

מה שמזכיר לי

שכשהגוזל היה בן 3 חודשים, הוא לא הושיט יד לחפץ שהגישה לו האחות בטיפת חלב. גם בגיל 4 חודשים הוא לא הושיט. אז היא אמרה: "טוב, ניתן לו עוד חודש". אמרתי לה: סליחה, מי את שתתני לו חודש? ואם הוא לא יושיט מה תעשי לו???? מיותר לציין שמההלם היא לא ענתה לי.

למעלה