הושיע נא......

johnstone

New member
הושיע נא......

איך פתאום נתקעתי ככה, באמצע החיים? שהרי מאז שאני זוכר את עצמי הייתי אופטימי וטוב לבב. אז מה קרה פתאום? מאיפה מגיעה ההרגשה הזאת? פתאום השאלות האלו והפחדים....התעסקות אובססיבית ב"מה יהיה?" , ואיזה בחירות לא מועילות עשיתי שהביאו אותי למצב הזה, ושהייתי צעיר יותר חשבתי שבגיל הזה כבר אהיה "מסודר", עם משפחה, ילדים, אשה וכלב.....איפה בעצם טעיתי?
ובלילה, כן, בלילה הכל מקבל תהודה חזקה יותר. כל פחד קטן פתאום הופך לחרדה קיומית, והקול של הפחד הופך בלילה למהדהד, למשתק, ומשתלט על תיבת התהודה הפנימית, לא משאיר ולו חרך לאור, לאהבה, לתקווה. ולמרות שמחר בבוקר, יישטף אותו הפחד באור חומה של השמש ויתכווץ למימדיו הטבעיים, עדיין כוחו כה איתן, כה נוכח ביושבי כאן ער במיטתי, מביט אל חשכת הפחד. שואל את עצמי איך קרה? איכה נשארתי לבדי. ללא זוגיות, ללא חברים של ממש. והרי הייתי ועשיתי. ויצאתי עם זו ועם ההיא. ואהבתי כל כך. ואהבו אותי רבות. וטיילתי, ונסעתי וחקרתי והייתי. אז, למה? למה לבד????
פתאום עולה וצצה התהייה, מה בעצם המשמעות? לשם מה בכלל אני כאן? ולמי בעצם אכפת אם אני איננו. מה שהיה טריוויאלי בעבר מוטל כעת בספק. והספק עקשן ואינו מרפה. מחפש משמעות, מחפש אחיזה. וקולו של האגו, "אם היה לי כסף", "אם היה לי בית", "אם הייתה לי אהבה"..........אך האם באמת הייתה נפתרת התהייה אם היה? האם באמת היה נעלם הפחד כלא היה?

arieshor

New member
johnstone

הייי
כן היה לך כסף
כן היה לך בית.
כן היה לך אהבה.
לפעמים זה לוקח זמן.
תכיר חברות ידידות.
אף פעם לא מאוחר.
שהיה לך אחלה סבבה של יום טוב ביותר.
תתחיל החיים מהתחלה תפתח דף חדש.
תהיה אופטימי .

גם אני סופרת שערות לבנות בראש...

מתקרבת לארבעים... אולי אתה צריך לחשוב על שינוי כיוון.
אולי על טיפול או סדנה שתעזור לך להבין מה אתה רוצה
ואיך להמשיך מפה.....

אצלי כבר כל הדשא לבן, מכוסח ודליל

לזה כבר הסתגלתי, אני מאמין שיד מלטפת את הדשא הלבן הזה לא תחזיר לו את הצבע שהיה לו (שאני בקושי זוכר אותו) אבל בהחלט תגרום באחת לשלושים שנה לנשור. נכון הנשירות האלה אינן קבועות והערגה לעוד עשויה תמיד ללבוש בגדים של תוגה. מניסיון אני יודע את זה (בעיקר את התוגה) ובכל זאת, לדעתי, זה הכיוון.

במהרה בימינו

ברוך הבא ג'ון
כל כך הרבה שאלות קשות
ואין פתרונים
מקווה שדברים יסתדרו
בינתיים נשמח אם תשאר איתנו

לי בא

New member
אתה יודע

אנחנו בני אותו גיל,
גם אני מתמודדת עם אותן הדילמות והמחשבות.
נכון שנישאתי ויש לי שני ילדים, אך בכל השאר המחשבות שלנו זהות.
אני מניחה שגיל 40, הוא הגיל שהדילמות הללו עולות. גיל שמתחילים להתבונן לאחור ולראות מה השגנו או לא, ולהסתכל קדימה לעתיד.
אם תמצא פתרונות לדילמות, אל תשכח לשתף...

כמעט דורותיים מעבר לכם

לפני שנים אחדות כתבתי לידידה קרובה שלי (צעירה ממני ביותר מארבעים שנה) כך:

דורותיים ביננו, שבבים זניחים,
חיוך ובת צחוק והנה הגשרים,
בין תהיות, חלומות, אתגרים של עכשיו
לבין ציפיות וערגות מדורו של עשיו.

יש לו המשך לשיר הזה, אבל הבאתי את הבית הראשון לשקף את המרחק הקצר בין אנשים בכל הגילאים (אולי למעט בשנות הנעורים וראשית הבגרות, אז נראה האופק לרוב מבטיח הרבה יותר, רב קסם ויפה ואולי גם זה רק נדמה לי כי פשוט רחקתי מאותן שנים מאד).

johnstone

New member
התחברתי לתגובתך, לי בא...

באיזשהו אופן זה מעודד לשמוע שאני לא לבד עם הדילמות הללו. כשאני מסתכל אחורה מה השגתי ומה לא, לצערי ה"לא" הוא הדומיננטי. אני תוהה אם אני במיעוט, האם רב בני גילנו דווקא מרוצים ממקומם והישגיהם או שבאמת יש סיבה מוצדקת בגינה נתנו שם ל"משבר גיל ה-40".
בלבל המנטלי אני יודע שאני "אמור" לקבל את מקומי באהבה, לא לשפוט, להאמין שאני בדיוק במקום בו אני אמור להיות אך בפועל, בלבל הרגשי, אני לא באמת מרגיש כך. אני מרגיש ש"התבזבזו" לי השנים החשובות והיפות על שטויות (סמים ומסיבות למשל), שאת הזמן האבוד הזה אי אפשר להחזיר וכבר מאוחר מדי להגשים את חלומות הקריירה האבודה. שהרי לא רכשתי "מקצוע מסודר", העדפתי להיות נע ונד ושאינו מתמיד ועכשיו אני כאילו "משלם" על זה את המחיר. בנוסף, אני גרוש ללא ילדים אז עולה התהיה מי יהיה עמי בזקנתי.

לי בא

New member
לא יודעת לענות לך

אם הרוב מרוצים. אני יודעת שאני לא, אחוז המתגרשים הגבוה בגיל שלנו מעיד על כך ובנוסף ישאחוז גבוה לא מתגרש ולא מאושר בנישואים. רוב האנשים שלא כמוך כמוני בגיל הזהז כבר מסודר עם דירה ועבודה טובה.
לטעמי זה אף פעם לא מאוחר, תמיד אפשר ללמוד מקצוע, מכירה אנשים שבגיל 40 הלכו ללמוד משפטים ומצליחים מאוד. הרבה התגרשו ומצאו זוגיות טובה לסבב ב.
אל תאבד תקווה, תחשוב איך לשנות את המצב, והכי נכון זה לא להסתכל אחורה, אלא קדימה.

למעלה