הושמצתי בפייסבוק

תלוי מי המשמיץ, איזה מידע יש עליו

ותלוי בעוד הרבה דברים. למשל האם הוא נמצא בתוך הטריטוריה של מדינת ישראל ושטחים שבשליטתה או מחוץ לה, ותלוי גם אם אותה השמצה מהווה "פרסום לשון הרע" ואם למשמיץ יש הגנה בחוק לגבי אותה השמצה. (שאלתך היא מסוג השאלות שאני קורא להן: "כמה עולה חליפה לילד בן 13?", במילים אחרות, לשאלות לא קציניות, קשה לתת תשובות מעמיקות ובטח לא על רגל אחת).
אחד הדברים שכל אחד יכול לעשות הוא להגיש תלונה לפייסבוק. אם רוצים סעד משפטי מעבר למחיקת "ההשמצה" כבר יש צורך לפנות לעו"ד.

מרב נוב

New member
תודה, דבר ראשון

הגשת תלונה לפייסבוק , נראה לי רעיון מצויין.
המשמיץ ואני חיים באותה קהילה .
הוא בחר להשמיץ אותי בגלל מעשה שעשיתי ולדעתו (וכן למגיבים באותו עמוד פייסבוק)
מעשה כזה לא ייעשה .
ויש אחד שאמר שיש להרדים (להמית) אותי.

לגבי "המשמיץ"

לפנות לעו"ד שיבדוק אם יש עילת תביעה ואם כן להתחיל בטיפול משפטי, משלוח אזהרה עם דרישה להסרה, להתנצלות ולפיצוי.
לגבי הגולש שכתב שיש להרדים אותך: לדעתי יש סיבה מוצדקת להגיש תלונה למשטרת ישראל. לא בטוח שיסכימו לטפל בתלונה, אך רצוי לנסות. יתכן שכדאי להגיע לתחנת המשטרה ביחד עם עו"ד (יש שוטרים שמתייחסים יותר ברצינות למתלוננים כשמגיעים עם עו"ד, יש שלא). בכל מקרה, אין חובה כזאת.

מרב נוב

New member
חזרתי לפייסבוק בכדי להגיש תלונה

ואז לא מצאתי את הדף של אותו משמיץ.
אולי הוא הוסר.
לעצמי העתקתי את הקישור לאותו דף, אך גם את זה כבר אי אפשר למצוא.
כך שגם אי אפשר להתלנון.
חבל שאיני יודעת לצלם.

מהירות התגובה לבעיות באינטרנט

עלולה להיות לפעמים קריטית.
נסי לעקוב אחרי מה שכותבים, יתכן שהמשמיץ יופיע דרך פרופיל אחר בפייסבוק.
אם את רואה משהו, תבצעי מייד תעוד (המינימום הוא צילום מסך) ואם את לא יודעת לעשות את הפעולה הפשוטה הזאת, תנסי להיעזר במישהו שכן יודע, או תפני לפורום מחשבים, אני בטוח שהדבר הוסבר שם מיליון פעם.

למעלה