הו, איזה יופי של פורום!

cluches

New member
הו, איזה יופי של פורום!

רק עכשיו גיליתי אותו, והוא מוצא חן בעיני מאוד..
אני מעתיקה לפה שאלה שכתבתי בפורום צמחונות וטבעונות, בהנחה שיש כאן גם אנשים אחרים ועיניים נוספות לאלה שבפורום השני..
מחפשת "מתכון-רושם" לקישים קטנים. בשבת הבאה יש ארוחת יום-הולדת 80 לסבתא, ואני מופקדת על המנה הראשונה. בתיאום עם אמא הגענו למסקנה שהכי מתאים זה להביא קישים קטנים, שכל אחד לוקח לו 2-3 קישים. לכן נראה לי שהכי טוב להכין 3 או 4 סוגים שונים של מילויים, שיהיה מעניין. אז מה אתם אומרים, יש למישהו מתכון מרשים לקיש? ורעיונות למילוי? חשבתי על מילוי פטריות, מילוי בצל, מילוי תרד, ואולי בטטה. אבל אני לא יודעת להכין אף אחד מהם.. אני חושבת שבגרסה הלא-טבעונית זה שמנת מתוקה וביצה, שמערבבים אותם עם המילוי (פטריות/בצל וכו') אבל אני לא באמת יודעת.. תודה רבה!
 

p e b b l e

New member
ברוכה הבאה וקיש בצל

המתכון הוא לקיש יחיד וגדול אבל בהחלט אפשר להמיר אותו למיני קישים. רק אתמול הכנתי שוב את הקיש הזה וכרגיל הוא נחל הצלחה. קיש בצל וטופו: רכיבים: 3 בצלים סגולים פרוסים לרצועות 5 בצלים ירוקים חתוכים כף חרדל דיזון 250 גרם טופו מעוך 75 גרם גבינת טופו 4 כפות גדושות פירורי לחם כפית גדושה אבקת אפיה מלח פלפל 2 שיני שום קצוצות 2 קוביות בזיליקום הכנה: לטגן את הבצל הסגול עד שמזהיב, לקראת הסוף להוסיף את הבצל הירוק. לערבב את כל הרכיבים, להניח על קלתית, להכניס לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות לכ- 30 דקות המרה למיני קישים לרוב גם מצריכה פחות זמן בתנור, אני הייתי מכניסה ל-20 דקות ובודקת אחד לוודא שמוכן.
 

d a p h n a

New member
הטריק שלי לקישים קטנים

הוא לקנות בצק עלים, לחתוך אותו לריבועים (אפשר גם לקנות כזה שכבר חתוך לריבועים כדי לחסוך קצת עבודה) - ואז לקחת תבנית מאפינס ולסדר ריבוע בתוך כל שקע של מאפין. אז אפשר למלא את השקעים ולאפות, ויוצאים קישים ממש נחמדים. אם את רוצה קישים ממש קטנים, אפשר באותה הצורה אולי לעשות עם תבנית של מיני-מאפינס. בכל מקרה - לגבי מליות, אני אוהבת לעשות מלית בטטה: אני מבשלת בטטה ומועכת אותה לפירה ואם רוצים גרסה טבעונית אז אפשר פשוט לתבל את פירה הבטטה ולהכניס לתוך הבצק. בגרסה הצמחונית שלי אני אוהבת לערבב את הבטטה עם גבינת מסקרפונה או גבינת עזים, אבל אני לא בטוחה מה יהווה תחליף טבעוני מתאים לזה, אז נראה לי שעדיף פשוט לוותר על התוספת הזו ולעשות את הפירה לבד.
 

cluches

New member
הממ.. באמת עם הבטטה התלבטתי

כי זה נראה לי קצת שונה. אולי את הפירה הזה אני אערבב עם טוב-משמנת ושמרי בירה, או עם שמנת מתוקה אלפרו, או שאני אשאיר את זה ככה. איזה כיף, יש לי שבוע לנסיונות..
תודה!
אה, ובעניין הבצק - אני התכוונתי לבצק מסורתי של קיש. יש לי מתכון לבצק כזה עם קמח מלא, מקווה שייצא סביר.
 
למעלה