הו, האירוניה

marish

New member
הו, האירוניה

אמא שלי החליטה לכתוב ספר על גידול ילדים בגיל הרך. בשבילי ובשביל אחותי, כמובן (וגם למען הדורות הבאים).

מיכלי2012

New member
למה ?

מה הבעייה בזה שהיא כותבת כזה ספר? בסדר לא רוצות ילדים מכבדת עד הסוף אבל למה כל כך לסלוד ממה מקשור לילדים?

מיכלי2012

New member
למה ?

מה הבעייה בזה שהיא כותבת כזה ספר? בסדר לא רוצות ילדים מכבדת עד הסוף אבל למה כל כך לסלוד ממה מקשור לילדים?

Arfilit

New member
אני מקווה שהכתיבה

מאוד תשמח אותה. בלי קשר אלייך ואל אחותך.

marish

New member
היא משמחת אותה מאוד

ואפילו יוצא לה לא רע, ממה ששמעתי עד עכשיו.

karnity

New member
מזכיר לי משהו...

חובבת בישול הנני ולכן יש לי אוסף מתכונים עצום ... כבר שנים אני אוספת ומרכזת אותם בספרי בישול home made - ניתן לומר כי הם בהחלט מושקעים ומעוצבים... כשהיו הספרים בהתהוות טרם ידעתי שאינני חפצה בצאצאים וחשבתי לעצמי "כמה נחמד יהיה להוריש את ספרי הבישול שלי לילדי" ... אבל, היום אני תוהה ... מעניין מה יעשו בהם אחרי לכתי? וזה העלה שאלה נוספת לגבי רכוש... מה יעלה בגורלם של ספריי האחרים - אלה הקנויים ולא רק ספרי הבישול? חייבת לציין, כי אני רכושנית וקנאית ביותר בכל הקשור בספרייה שלי... ובקושי רב אני משאילה ספרים..

magicgirl1983

New member
את מוזמנת לשלוח לי

אני חולה על מתכונים מכל הסוגים. ואני אוספת לי לאט לאט מתכון מתכון ובסוף (חוצמזה שהם יוצאים טוב) אני אוכל להיות שפית אמיתית!! לגבי הסיפרייה שלך - בגלל זה אני לא הולכת לקנות ספרים, עזבי שהם מעלים אבק ואף אחד לא קורא אותם יותר מפעמיים. אבל אם את כל כך רוצה שספרייך ישארו אחרייך תתרמי אותם לספרייה המקומים ביום הדין...מי ייתן וחייך יהיו ארוכים כמובן

marish

New member
צוואה זה טוב

בסביבות גיל 16 כתבתי צוואה לגבי כל רכושי עלי אדמות (זה לא היה מי יודע מה הרבה), לרבות הספרים. כל אחד מחבריי היה אמור לקבל ספר, שלדעתי הכי התאים לו.

גמני כבר שנים חושבת על צוואה, אבל

עדיין לא עשיתי אחת. האמת, עכשיו שאני חושבת על זה, זה ממש חוסר אחריות משווע מצידי, בהתחשב בהיותי רוכבת
- אני פשוט חייבת לדאוג לזה בהקדם האפשרי! הבעיה היא שזה נראה לי אקט מאד מורבידי, ואני נמנעת ממנו באופן קבוע... מה יהיה עם רכושי לאחר מותי? עם קצת מזל, אחי (הקטן ממני) יתחתן ויביא ילדים לעולם, ואני אוכל להוריש לו את כל רכושי עלי אדמות (או לפחות חצי מהרכוש המשותף שלי ושל זוגי). ואם לא, לזוגי יש 2 אחיות גדולות, וכבר עכשיו יש 4 אחיינים שאפשר להוריש להם את מה שישאר - שיהיה להם לבריאות.

karnity

New member
כמה מעשי מצידכם חברים...

כנראה שלא הצלחתי להעביר את כוונתי .... תחילת התהייה בנושא ה"ירושה" היתה לעניין הגשמי ... אך בעצם זה לא רק זה. יש הבוחרים להביא צאצאים ולו רק על מנת "להוריש" להם את העסק אך ישנם, אני מניחה, שמעוניינים גם בהנחלת המורשת, מסורות משפחתיות, אמונות וכדומה ... ואני תוהה, באין צאצאים, כיצד בוחרים להעביר הלאה את הידע? את הקניין הרוחני? את כל אותם מחשבות ורעיונות שיש לנו כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר???

karnity

New member
קראתי שוב את הודעתי הקודמת...

אף אחד לא אמור היה לנחש מה אני בעצם מתכוונת לומר ...

הנחלת המורשת

למעשה תשובתי כאן דומה מאד לתשובתי הקודמת: לשמחתי יש לי משפחה לא קטנה (אמנם גם לא גדולה) - בני דודים וצאצאיהם, שיעבירו הלאה את הגחלת של המסורת המשפחתית. את הידע שלי אני מעבירה לכל מי שאני מלמדת. אולי בגלל זה אני נמשעת כל כך למקצועות ההוראה? את כל המחשבות והרעיונות שלי אני מעבירה לכל מי שיש לו סבלנות לשמוע... אני חושבת שכל אדם שאנו מכירים בחיינו מושפע מאיתנו ומשפיע עלינו, ודרך ההשפעה הזו אני אולי מסייעת להפיכת העולם למקום טוב יותר. כך שבסופו של דבר שום דבר לא 'הולך לאיבוד', ואם משהו אבד בדרך, כנראה שזה לא היה חשוב מספיק לאף אחד...

עינת12

New member
כמה הצעות בנושא

זהו מאמר בשם NO BABIES ABOARD והגעתי אליו דרך קישור במאמר TO BREED OR NOT TO BREED. ושוב - תודה ל-marish על ההפנייה.

prizman

New member
כנראה שכגבר טיפוסי

אני לא מחובר. בשבוע שעבר אמרה מישהי באיזשהו קורס שאני משתתף בו שגברים הם ציניים ופרקטיים מדי. מדי זו שאלה כמותית ולא אדון בה כרגע אבל ציניים ופרקטיים זה נכון איכשהו לרבים. בנוגע לצוואה, דיברתי לפני ימים ספורים עם זוגתי בנושא, מאחר ואני עוזב מקום עבודה ואמור למלא טופס שמדבר גם על הנושא הזה (כן, גם אני עומד להיות מובטל) ומסתבר לי, לא לראשונה, שלא ממש אכפת לי מה יקרה עם כספי או רכושי בכלל לאחר מותי. יתנו אותו לאלמנות צה"ל, ליתומי החמאס או לכלבי הדינגו בערבות אוסטרליה. מבחינתי זה די אותו דבר כמו שאת גופתי אפשר להפוך למזון לאריות בספארי. לפחות זה יועיל למישהו.

marish

New member
לא אכפת לי לגבי מרבית רכושי

למעט הספרים. חשוב לי שיגיעו לידיים טובות ולא ישמשו כמעמד לקפה.

למעלה