הז´רז´ור הראשון שלי

הז´רז´ור הראשון שלי

חברים שבוע שעבר לבשתי בגדי חמודות ואצתי רצתי לקנות לי 2 זרזרות אחת כסופה ואחת צבעונית דמויות דג + מצופי זריקה וכל הציוד. הגעתי שמח וטב לב לשובר בחוף הלטון ,זרקתי והתחלתי לגלגל חזרה ושוב זרקתי וגילגול חזרה. אחרי חצי שעה שלא קרה כלום התחלתי להרגיש קצת מטומטם ,וחזרתי לדוג רגיל (משקולת + פתיון גמברי). איפה טעיתי? האם הייתי פשוט חסר סבלנות? האם זו לא העונה המתאימה? האם יש בכלל סיכוי לתפוס עם זרזרה בחופי תל אביב? אני זקוק לעידוד

alonps

New member
../images/Emo110.gifחבר´ה חבר´ה רגע רגע....

סנטיגו שלום, לא להתייאש. לפעמים אין טורפים באיזור, לפעמים הפתיון לא מתאים, ולפעמים סתם אין מזל... בקצרה (אבל מאד בקצרה,) כמה כללי מפתח: 1. לקום מוקדם בבוקר ולהגיע לים כמה שיותר מוקדם עדיף בין 5-6. 2. לחפש קבוצות דגים קטנים שנראים קופצים מהמים. 3. לחפש איזורים חוליים (תעלות או ערוצים) הנמצאים בין גושי סלעים. 4. לנסות לז´רז´ר באיזורים שונים. 5. לקרוא את המאמר של רון בנושא הז´רז´ור. והעיקר,והעיקר... לא להתייאש בכלל.

rondadon

New member
אל יאוש!!!

קודם כל, אני מקווה שקנית ז´רז´רות כבדות כי הטורפים לא קרובים לחוף עכשיו וצריך לזרוק רחוק.... ותוודא שיש לך 100-150 מטר חוט 0.40 או 0.35 חזק ברולר, אחרת חבל לך על הזמן אם יעלה לך משהו של 2-3 קילו ומעלה... אם אתה לא תדע לשחק איתו כמו שצריך הוא יקרע לך את החוט בתוך רגע.... בעיקרון, אם אין שום תנועה של דגים בורחים על פני המים תז´רז´ר לאט...ככה שהטורף יבחין בו בזמן שהוא עובר וינסה לקחת אותו, כי אם תעשה מהר סתם הוא לא ינסה להתאמץ אם יש לו טרף טבעי בסביבה... אבל אם יש דגים קופצים א גם ככה הטרף שלו זז מהר אז ניתן לז´רז´ר מהר כדי לא להיות פתאום "הדג" השונה....אבל ניתן גם לז´רז´ר לאט כדי להראות כ"דג" הפצוע בלהקה.... ואם הים שטוח...עדיף להשתמש ברפלות או בפופרים שעובדים על פני המים...

למעלה