הזאבים שבפנים, תרגום לעברית

הזאבים שבפנים, תרגום לעברית

סב זקן אמר לנכדו שבא אליו כועס בגלל ידיד שנהג בו בחוסר צדק... "אספר לך סיפור. גם אני, לעתים, חשתי שנאה גדולה כלפי אלה שלקחו הרבה כל כך, ללא צער בגין מה שעשו. אבל השנאה מחלישה אותך, ואינה פוגעת באויב. זה כמו לשתות רעל ולקוות שהאויב ימות. אני נאבקתי עם רגשות אלה פעמים רבות. דומה שיש שני זאבים בתוכי; האחד טוב ואינו פוגע באף אחד. הוא חי בהרמוניה עם כל הסובב אותו ואינו נפגע כאשר לא הייתה כל כוונה לפגוע. הוא ילחם רק כאשר נכון לעשות זאת, ובדרך הנכונה. אבל... הזאב השני... אה! כל דבר קטן גורם לו התקפת זעם. הוא נלחם בכולם, כל הזמן, ללא סיבה. הוא אינו יכול לחשוב מכיוון שכעסו ושנאתו גדולים כל כך. זהו כעס חסר-אונים, שכן כעסו לא משנה דבר. לפעמים קשה לחיות עם שני זאבים בתוכי, שכן שניהם מנסים לשלוט ברוחי". הילד הביט עמוק בעיני סבו ושאל: "מי מהם מנצח, סבא?" הסב חייך ואמר בשקט: "הזאב שאני מאכיל". איזה זאב מאכיל אתה?
 

Crossface

New member
היי חופי

זה יפה, מוסר השכל אבל זה כל כך קשה להתגבר על כעס, כל כך קשה (אבל אני עובד על זה)
 

lifie

New member
אחי<ביייייי>

תפסיק לדבר שטויות אני ארביץ לך שום כדור שום כלום חופי מהר תני לו דרך הגיונית ושכל השטויות יתעופפו לו מהראש
 

Crossface

New member
היייי

לשתיכן יש שבלול בחתימה, אולי הם אחים??? בכל אופן, התכוונתי שצריך להמציא כדור שמעלים את הכעס
 
קרוסי הנה איך להתגבר על הכעס?

מסמרים: היו היה פעם ילד עם אופי רתחני, אבא שלו נתן לו שק עם מסמרים ואמר לו שבכל פעם שהוא מתפרץ וצועק על אנשים הוא חייב לתקוע מסמר בגדר שמקיפה את ביתם. ביום הראשון תקע הילד 37 מסמרים בגדר, אך במהלך השבועות הוא למד שקל לו לשלוט בכעסו מאשר לתקוע מסמרים בגדר. לבסוף הגיע היום בו הילד לא התפרץ כלל. הוא סיפר זאת לאביו והוא אמר לו שעכשיו בכל יום שחולף ובו הוא לא מתפרץ ושולט בכעסו, הוא צריך לשלוף מסמר מן הגדר. הימים חלפו ולבסוף הגיע הילד לאביו ואמר לו שכל המסמרים נישלפו מן הגדר. האב אחז ביד בנו, לקח אותו החוצה אל הגדר ואמר לו:"כל הכבוד בני על שלמדת לשלוט בכעסך, אבל הסתכל נא על החורים שבגדר. הגדר כבר לעולם לא תהייה כמו שהייתה בהתחלה. כשאתה אומר דברים מתוך כעס, הם משאירים צלקת בדיוק כמו החור שבגדר. אתה יכול לתקוע סכין בגבו של אדם ולמשוך אותה החוצה בחזרה, אבל לא משנה כמה פעמים תתנצל, הפצע עדיין ישאר שם". פצע מילולי גרוע בדיוק כמו פצע פיזי. משפחה וחברים הם כמו יהלומים יקרים. הם גורמים לך לחייך, מעודדים אותך להצליח, קשובים לך והם תמיד שם בשבילך".
 

Crossface

New member
אוי ואבוי

אין לי תיקווה אני מכיר את זה כבר ממזמן ואני מנסה לא לפגוע באף אחד וזה חיזק רק את המטרה הזאת אבל זה לא עוזר לי כאשר אני כועס על מישהו בפנים
 
אני מכיר את זה

וזה יפיפה, לא משנה כמה פעמים קוראים את זה - וגם נכון. תודה רבה לך.
 
חופינית, מה שלומך יקירה

סיפור מקסים. יפה ונכון. וזו באמת חכמה גדולה ללמוד בחיים האלה שלנו. איך מאכילים בתוכנו את הדברים שאנחנו רוצים שיגדלו ולא את הדברים שרצינו להפטר מהם. והקושי הגדול בלהפסיק להתעצבן על עצמנו כשהתעצבנו, או כשעשינו משהו לא טוב. כי האנרגיות של הכעס נותנות לזה עוד כוח.
 

Crossface

New member
אירושימה ../images/Emo13.gif

מה מהמצב גבר
 
שאלה טובה ../images/Emo98.gif

המצב מוזר קצת גם טוב וגם לא כל כך אז צוללים אבל יש שנורקל כזה מן
 

Crossface

New member
אני מקווה שיהיה בסדר

אם את רוצה, את מוזמנת לשלוח לי מסר אישי
 
למעלה