הזדווגות עם כלב מסורס

mayya22

New member
הזדווגות עם כלב מסורס

כלבתי החדשה מיוחמת ואנחנו מתכוונים לעקר אותה אחרי הייחום. לצערי הרב היא הזדווגה היום עם כלב מסורס- גם הבעלים אמרו וגם לא היו לו אשכים. ההזדוגות הייתה מלאה ואמיתי כולל זה שנשארו מחוברים אחרי זה חצי שעה. האם יש סיכוי שהיא תהיה בהיריון בכל זאת? אם הכלב מסורס איך הוא היה יכול להזדווג איתה? שאלה נוספת - היא בערך ביום ה11 מתחילת הייחום- מתחילת ההתנפחות והדימום- מתי הסיוט ( תהלוכת הכלבים למטה) יגמר?

שאלה במקום

אכן לא הגיוני שכלב מסורס יזדווג. כלב מסורס יכול להביע עניין בנקבה, ואפילו לעשות תנועות, אבל לכלל זיווג מלא הוא לא יכול להגיע. מה שיכול להיות (ולא צריך לקרות) הוא שלכלב היה "אשך טמיר" - מצב שבו אחד האשכים נשאר בבטן ולא יורד לשק האשכים. לצערי אני מכיר רופאים שרק מסרסים את האשך החיצוני, ומשאירים את השני. במצב כזה כלב בהחלט יכול להרביע. לגבי הכלבה שלך - הייחום צפוי להמשך עוד מספר ימים, אבל אם היא כבר הזדווגה זה לקראת הסוף. אני ממליץ על עיקור לפני הייחום הראשון, אבל משזה היה, כדאי לחכות עוד 3 שבועות ואז לעקר. בשלב זה הרחם יותר נוח לעיקור, והסיכון בניתוח קטן יותר. מצד שני הוא עוד לא גדול מאוד כמו רחם בהיריון גבוה. צריך להבין שמדובר בעיקור ובהפלה ביחד. אין צורך לתת זריקות הפלה בנוסף. לגבי הזכר - הייתי ממליץ בחום לבעלים להבין מה קורה כאן - המצב הנוכחי עלול להיות לא בריא לכלב.

mayya22

New member
:( היא בטוח תיכנס להיריון?

לא עדיף לתת לה זריקת הפלה ביומיים הקרובים מאשר לחכות לעיקור?

לא

לא בטוח שהיא תיכנס להיריון, אבל סביר אוד שכן. אם הם התחברו כפי שאת מתארת. אין טעם לתת זריקת הפלה אם בלאו הכי את עושה מיד אח"כ את הניתוח. כמובן - אם את מתכוונת להמתין עם הניתוח עוד כמה חודשים, אז אפשר לחשוב על הזריקה. יש לזכור כי לזריקות גם יש תופעות לואי, כך שהסיכון לכלבה וההוצאה על הזריקה נראים לי לגמרי מיותרים

mayya22

New member
שאלת המשך ברשותך

בוקר טוב בטיול הבוקר נתקלנו בזכר לא מסורס והוא לא הביע שום עניין בכלבה כאילו הייחום נגמר. האם זה אומר שהייתה הפריה בהזדווגות והיא אכן בהיריון או שזה לא קשור?היא הייתה בייחום רק בערך 12 יום

סיום ייחום

ישנם מספר סימנים לסיום הייחום, הפסקת משיכה מצד זכרים היא אכן סימן מובהק. שאר הסימנים הם הפסקת ההפרשה וירידה בגודש באיבר המין. לרוב הדבר קורה כמה ימים לאחר הזיווג. כלבה יכולה להתעבר מספר פעמים באותו ייחום, כך שחוסר עניין של זכר אחד מעלה את השאלה, אבל יתכן גם שהיא עדיין מיוחמת. (סנונית אחת לא מבשרת את האביב, זוכרת ?). כדאי לעקוב ולהיות עירניים עוד מספר ימים.

shima

New member
עכשיו גם אני מודאגת.

יש לי כלב שסורס לפני כארבע שנים. הוא מביע עניין בנקבות, גם מיוחמות, עושה תנועות, ומגיע לזקפה (אם זו ההגדרה הכלבית לכך) כשהוא רואה נקבות, או סתם כשהוא מתרגש ממשהו בבית כמו טיול, או משחק, אולם מעולם לא "התחבר" עם כלבה אחרת. יש מקום לדאגה?

לא כל כך

התרגשות בעת מפגש היא דבר לגיטימי, גם בכלב מסורס. מצב של הזדווגות כפי שתואר כאן הוא החריג. אשך טמיר קיים, אבל לא כל כך נפוץ. רוב הרופאים מבצעים את הניתוח כהלכה, כך שאני לא רואה סיבה לדאגה.

למעלה