12
פול מת/אלביס חי-החשיפה... של Chocoholic כשהביטלס ביקרו את אלביס ב 65´ לפול הייתה הזדמנות להחליף כמה מילים בפרטיות עם אלביס. ג´ון היה היחיד שנכח בקרבתם אך לא שמע את כל השיחה. את הפרטים שהוא כן שמע הוא חשף רק פעם אחת, בראיון לעיתון מקומי בארה"ב שנערך עם ג´ון ימים ספורים לאחר "מותו" של המלך. הכתבה עצמה צונזרה ברגע האחרון ע"י ה FBI וככל הנראה העותקים המקוריים הושמדו. מי שבכל זאת חשף את קיום הכתבה הוא לא אחר מאשר החלבן שבדיוק חילק את בקבוקי החלב לביתו של לנון, במנהטן. ג´ון היה מיודד עם החלבן והזמין אותו לארוחת בוקר שנערכה למעשה במקביל לראיון ולכן החלבן הוא העד היחיד לראיון הזה. הכתב שערך את הראיון נהרג בתאונת דרכים מסתורית ב 82´... יוקו ישנה באותה העת. הסיבה לקיום הראיון בשעה כה מוקדמת (5:45 בבוקר, לדברי החלבן) הוא התור שנוצר כל בוקר ליד ביתו של ג´ון, של מעריצים ועיתונאים כאחד. ולעניין: הפרטים המובאים להלן הועברו אלי בלעדית דרך יוני דואר שנשלחו מאיסלנד ע"י המוסכניק של הדוד של הרופא הפרטי של בתו של החלבן. אלביס היה בעיצומה של שפל הקריירה שלו. הוא ידע זאת, אך הוא ואמרגנו תום פרקר הפגינו "עסקים כרגיל". הביטלס , לעומת זאת, היו בשיא הביטלמניה. אלביס ציין זאת לפול בשיחתם, ופול שאל את המלך מה הוא מתכנן לעשות. אלביס ענה כי אין הוא בטוח אבל לפעמים הוא היה מעדיף פשוט להיעלם ולהישכח, מבלי לשוב... פול הבין לליבו של המלך ואמר שגם הוא מתחיל להרגיש את הלחץ הגדול והבלתי פוסק של אין סוף מעריצים והופעות. אלביס: "הדברים כבר לא מה שהיו. אפילו הסרטים שאני עושה כבר לא מעניינים אף אחד. מבחינתי, היו לי שנתיים טובות ולאחר מכן הכל היה מזויף..." פול: "אולי תיקח הפסקה? תעזוב הכל לשנה או שנתיים. תכתוב חומר משלך ותבחר את הטוב ביותר. בהדרגה תחזור להופיע." אלביס: "חשבתי על זה, אבל החוזה... החוזה... אני צריך להקליט ולהקליט ולעשות את כל השטויות שהם רוצים... וחוץ מזה, תום לא ירשה לי." פול: "ואיך חשבת להיעלם? לביים מוות?" אלביס: "זה יכול להיות רעיון טוב. אנשים כבר עשו את זה בעבר... זה גם יפטור אותי מהמאפייה המעצבנים האלה, וה FBI הפסיכים שחושבים שאני שותל מסרים קומוניסטים בשירים שלי." פול: "אתה גם יכול לעשות כמה ניתוחים פלסטיים שיעשו אותך אדם אחר לגמרי, שלא ישאיר סיכוי שמישהו יזהה אותך. בימים אלה הרפואה הפלסטית צוברת תאוצה..." בשלב זה ג´ון עזב את המקום. הוא ציין שהוא לקח מריחואנה שהתחילה להשפיע עליו באותה העת. למחרת, לפי דברי ג´ון, פול פנה אל בריאן בבקשה משונה: הוא ביקש ממנו להשיג כל חומר אפשרי על ניתוחים פלסטיים. וכך בריאן עשה, כולל בירור לגבי מרפאות מתמחות בעולם. לביטלס לא היה מושג איך המידע הזה ישמש אותם כשנה מאוחר יותר... מכירים את הסיפור של התאונה של פול? אמת לאמיתה. פול איבד את חייו בנובמבר 66´ בתאונת דרכים שגם ג´ון לא רצה להרחיב על כך. אלביס התגייס לעזור. תחילה הוצע רעיון איחוד, כלומר, צירופו של אלביס ללהקה. התוכנית נשקלה למשך כמה שעות אך נפלה כי הוא סירב לנגן על באס... וכמו כן בגלל המבטא הדרומי של המלך שעמד בניגוד לפלישה הבריטית. לבסוף, אלביס קיבל החלטה אמיצה - הוא יהפוך לפול מקרטני, בעזרת סדרה של ניתוחים פלסטיים ודיאטה קצרה. גם בעיית המבטא נפתרה ע"י סדרת שיעורים פרטיים אינטנסיבים. מארק וויט הבן היה בין מעריציו הבולטים של אלביס, עוד מימיו הראשונים. הוא בין המעריצים הבודדים שאלביס היה בקשר רציף עימם, ויש לו גם קשר משפחתי עקיף עם משפחת פרסלי. להצעה שקיבל באותו יום סתווי בסוף 66´ הוא לא יכל לסרב - להפוך למלך בכבודו ובעצמו. מכיוון שלשניהם מבנה גוף ופאות לחיים זהים כמעט לחלוטין, היה צורך רק בניתוחים ספורים כדי להפוך את מארק לאלביס אהרון פרסלי. מארק, שיקרא מעכשיו אלביס, עוד לא היה מוכן לכבוש את הבמות. במהלך 67´ הוא עבר תהליך פיתוח קול, במקביל ללימוד אישיותו של אלביס, שזה בינתיים עבר תהליך דומה בהפיכתו לפול. בשירים שהוקלטו (ע"י שני האמנים) הקולות הם למעשה הקלטה של הקול המקורי. מערכת מתוחכמת של הצבא האמריקאי שפותחה במעמקי "אזור 52" במדבריות נוואדה והוגדרה "סודית ביותר" ונחשפה רק באמצע שנות השמונים, נכנסה לשימוש לצרכים אלה, באישור מיוחד של הפנטגון. אלביס המקורי נהפך תוך פחות משנה לפול, וההמשך ידוע לכולנו. עד כאן הסיפור מצד הביטלס, כפי שניתן ע"י ג´ון. מארק, שנהפך לאלביס, נהנה במשך שנים ספורות מהצלחה גדולה אך אופיו לא היה בנוי לאורך חיים של כוכב, והוא ערג לחיים בעיירה שלו בגבול המדינות מיסיסיפי וקנטאקי. מארק החל להצטער על כל העניין, אך שקל את צעדיו לבל יעורר חשד. חששותיו מצעד כמו היעלמות, או שוב ניתוח פלסטי וביום מוות, באו לקיצם ב 14.8.77 מעט לפני השעה 3 בבוקר. אלביס (לשעבר מארק) חזר מבילוי אצל חבריו מימי התיכון ונסע לעבר אחוזתו בטנדר ישן. הוא בחר בנסיעה דווקא בדרך משנית בכביש ישן, ולא בכביש הראשי, משום שנהנה מהנוף. הכביש היה ריק מתנועה ומשני צידי הדרך היו רק שדות. אלביס עצר בצד הדרך ע"מ להטיל את מימיו (קיים סיכוי כי נהג בשיכרות) וניגש לשיח סמוך. אותו שיח היה המקום האחרון בו שהה אלביס. במהלך אותו הבוקר דווח בתחנת הכוח הראשית של המחוז על אי סדר באספקת החשמל, או ליתר דיוק, ניתוק עשרות עיירות וחוות במחוז מאספקת החשמל, ללא כל הסבר. במקביל, סמל וויל ג´קסון שהיה תורן באותה עת בתחנת המשטרה המחוזית הוצף בטלפונים מכל רחבי המחוז מאנשים נרגשים הטוענים כי ראו גוף שחור עצום עם אורות סגולים מרחף באיזור. פעם מרחף באיטיות ופעם טס במהירות. לאחר מספר לא מבוטל של שיחות, החליט לשלוח ניידת עם שני שוטרים למקום שממנו התקבלו הכי הרבה שיחות - עמק במרכז המחוז שמיושב ע"י כמה חוות גדולות ועיירה בשם אנדרו. הניידת עשתה דרכה באותו הכביש שבו נסע אלביס, מהכיוון הנגדי. בערך בשעה 4:40 עצרה הניידת מול הטנדר של אלביס. דלת הטנדר הייתה פתוחה, האורות דולקים, הרדיו מכוון על תחנת קאונטרי מקומית והמנוע כבוי. בבדיקה מול התחנה התברר לשוטר כי הטנדר הזה שייך ללא אחר מאשר אלביס. בינתיים, השוטר השני סרק את הסביבה וניגש לשיח בשולי הכביש. להפתעתו גילה עקבות משונות באדמה, וכשהרים את ראשו גילה מחזה מדהים: שדה החיטה שמולו היה מנוקב חורים עגולים, סימטרים ומדויקים. בנוסף הוא ראה צורות נוספות של מצולעים שלא היה ניתן להגדירם, לטענתו.