הזהירו מחטיפה באזור הר דב-פשלה!

drukman

New member
הזהירו מחטיפה באזור הר דב-פשלה!

ראש אמ``ן עמוס מלכא, מזהיר מעל חודש על אפשרות לחטיפת חייל באזור הר דב. ישנן עמדות של חיזבאללה ליד מוצבי צה``ל במקום. עמדות, פירושן לוחמים חמושים, מרגמות, קטיושות. חיזבאללה אמר שיש לו שתי נקודות פתוחות עם צה``ל: החטופים הלבנוניים (השיך עוביד ומוסטפה דיראני) ושטח אדמה שנקרא חוות שבעא בין המוצבים אסטרא וגלדיולה. גדר המערכת אינה שלימה בחלק מהמסלול ויש שם רק גדר תיל פשוטה. עם מספרי תיל (קאטר) פשוטים אני חותך אותה בדקה. ישנן עקבות של חדירה מעבר לגדר ותצפיות מטר ליד הגדר של אנשי חיזבאללה שעוקבים אחר מנהגי הסיור שלנו. מכונית אזרחית ניצבת באמצע היום ליד גדר הגבול (היכן שאין גדר מערכת) במשך שעות ואיש לא מבחין בה. גם לא הסיור. ובנסיבות האלה, פיקוד צפון שולח לסיור שגרתי (לא כדי לבדוק את מצב הכביש אלא כדי לסכל חדירות עוינות) גיפ עם 2 לוחמים ונהג. בלי בקרה, בלי גיבוי, בלי לקרוא נתונים שהוזכרו לעיל. סתם שגרה מי זה המפקד שנתן את ההוראה? מיהו המפקד של המפקד שלא בדק מה עושה פיקודו? היכן קצין המודיעין החטיבתי? היכן קצין האג``ם? הסמח``ט? היכן האחריות של אלוף הפיקוד? קצין המודיעין הפיקודי? האם אנו מבינים איזה נזק מורלי תדמיתי והוצאה כספית אדירה גרם מחדל זה? האם רק אני רואה את זה? היתכן שישנן ברגע זה ידיעות שלא נערכים לפיהן? האם מישהו לקח כאן סיכון מחושב או שזו סתם הפקרות? מצטער להודיע לכם את מסקנתי: צבאנו המהולל הוא צבא מסורבל גולמני ומסואב. מי שאחראי לכך הוא הקודקוד. תמיד הקודקוד.

אלוני.

New member
פשוט נכון

צודק. אפילו השייך נאסארללה התבדח אתמול לגבי יכולתי של צה``ל , או כלשונו הם הופתעו שצה``ל עוד חלש מהערכותיהם. מכאן לדעתי תבוא הטעות הבאה שלהם .

drukman

New member
אינני שונא אותם. אני מבין אותם

זהו ההבדל הגדול. בעיני, זהו תהליך של הזזת כלים על לוח השחמט. מדובר בשליטה. מי חזק יותר ומי ירכוש יתרון רב יותר. בינתיים מספר המאמינים בכוח ההרתעה של צה``ל בסיטואציה הקיימת הולך וקטן. גם בקרב הישראלים. מתמרנים אותנו לקרבות בהם צה``ל אינו יכול להציג את יכולתו. אינך מבין זאת? אף פעם הם לא יציבו מולינו טנק. אז - ננצח. הם תציד יציבו מולינו ילדים נשים צעירים עם כלי לחימה עממיים. זה מצטלם טוב, וגם לא חשובות להם במיוחד התוצאות (ברמת הפרט וגם ברמת המפקדה) וגם אנחנו מסורבלים יותר. זוהי תסמונת קרב קרני חיטין בין הצלבנים הכבדים לבין צבאו של נאסר א-דין שהפעיל פרשים קלים וזריזים. מה יכול לעשות חייל חמוש בנשק משוכלל מול נער עם רוגטקה? לסגת וראינו את זה קורה. אתה מתפאר בזה ואני צופה בתמרון המניפולטיבי שבעקבותיו אנו מפסידים עוד ועוד ליריב. מקריבים עוד רגלי ועוד כלי במשחק ושמחים שהמלכה עדיין בטוחה. לו היית דן ברצינות במונח ``כיצד`` היה ניתן לטכס עיצה. אבל אתה מעדיף לירות בליסטראות מילוליות ולציין את המילים ``נכון או לא נכון`` מתוך הנחה שאמירות כאלה גורמות לך להיות צודק.

ירמיהו

New member
אל תהיה צודק, תהיה חכם

הדעות שלי עליהם לא נוצרו ביום אחד, האמינו לי, הם גובשו לאורך עשרות שנים של הכרה אישית אותם, לא אוכל לפרט הכל, שמעתי אותם לא פעם ולא פעמיים אומרים לי ללא חשש, נהרוג אותכם לאט לאט, אחד אחד, אפילו זה ימשיך 1000 שנים. אנחנו נאיבים.........................

אלוני.

New member
פשוט נכון, אבל

אדם יכול לבחור את חבריו, אדם אינו יכול לבחור את אוייביו. שלום עושים עם אוייבים . אני מסכים עם מרבית הדברים שכתבת , אם כי גם אצלנו הפולטיקאים לא נוטים לומר את האמת יתר על המידה . נעשו טעויות גדולות , נפגע כח ההרתעה של צהל , אבל , אני מעדיף צה``ל משובח עם כח הרתעה נחות מאשר צה``ל שכל כך בוטח בכח ההרתעה שלו עד ש.... והימים הם ימי מלחמת יום כיפור , שש שנים אחרי שכח ההרתעה של צה``ל היה בשחקים , תרתי משמע , והתוצאות לא איחרו לבא. מצרים וסוריה לא התרגשו מתבוסת ששת הימים וחיל האוייר האימתני שלנו.

ירמיהו

New member
הם ג`אמוסים

הם לא חכמים כמו שנדמה לך, הם פועלים לפי עיקרון הג`אמוסים, תסתכל בערוץ נשיונל ג`אוגראפיק ותבין, ועלינו לנהוג כמו שנוהגים בג`אמוסים...............

drukman

New member
תצא מהנחה שהיריב חכם ותיערך בהתאם

אחת הבעיות שלנו עם היריב (בתוך הארץ ומחוץ לגבולות הארץ) היא שאנו מעריכים אותם באמות מידה שלנו. זוהי שגיאה. הם שונים מאיתנו. הם מוכנים לשלם בחיי אדם על נושאים שאנו לא מוכנים. על קרקע אם יפול ישראלי בשבי יגרום הדבר למהומה ולתעצומות נפש וחומר כדי לחלצו. הם הרבה יותר אדישים. גם כשמדובר במוסטפה דיראני או בשיך עוביד. אנו מוכנים שלם הרבה כדי להביא גויות בנים לקבר ישראל ולאתר נעדרים. הם בהרבה פחות. רוצים גם. אבל לא אובססיביים. אנו מתפארים בשמירה על מקומות קדושים והם? אנו מזועזעים מפגיעה בנשים וילדים. האם ראיתם את רשימת הנפגעים אצלנו שהם נשים וילדים? הם ``יורים גם בסוסים``. אנחנו - לא. אילו ברק היה מודיע ומסכים להשקיט את הרוחות, הוא היה מבצע זאת. אצל עראפת, מותר לשקר. יש הבדל בין הוראה חותכת לבין הוראה עמומה. אצלינו יש אמצעי תקשורת שיבקרו את המשטר ויצליפו בו. אצלם? אבוי למבקר. היש סיכוי שבפרלמנט ערבי כלשהו היו אומרים נבחרים יהודים את שאומרים נבחרים ערבים בישראל?! ואני מניח שאתה גאה בזה. אני לא. אני לא רוצה להיות כמוהם. הבעייה היא שאני שופט או חוזה את התנהגותם לפי אמות מידה שלי. זה שגוי ומסוכן. צה``ל עושה זאת. המדינאי שלנו עושה זאת. הגיע הזמן שנבין: המנטליות שלהם שונה משלנו. מאד שונה.

למעלה