הזהרו מהנוכלים שמעונינים בכסף להרשמ

nirnir1

New member
הזהרו מהנוכלים שמעונינים בכסף להרשמ

הזהרו מכל הנוכלים שמעוניינים בכסף כדי לרשום אתכם להגרלת הגרין קארד הגרלת הזכאות לגרין קארד הולכת וקרבה – סביבות אוקטובר, כל המישרדים שוב מתקיפים בפירסומת, בכדי להירשם אצלם. זהירות, אל תעשו את השטות הזו, תלמדו מנסיוני. בחודש אוגוסט יפורסמו החוקים להגרלה, כל שנה יש שינויים קטנים, ועד אז החברות השונות , כלל לא יודעות מה יהיו החוקים, בנוסף, מדובר על טופס הרשמה פשוט, שבו רושמים את השם, הכתובת, תאריך לידה, ושמות בני המישפחה , והשגרירות הקרובה, (כל הארץ – תל אביב, מלבד תושבי ירושלים, שרושמים ירושלים.) וחותמים בעיברית, וזה הכל !!! נכון פשוט? שנה שעברה כלל לא היו טפסים, אלא היה צריך לרשום את הכל באנגלית על דף נייר. באוגוסט יתפרסמו באינטרנט החוקים (תהיו בטוחים שתהיה כאן הפנייה אליהם), וכן, בכניסה לשגרירות בתל אביב, יהיו דפי מידע ודוגמאות לטופס הרשמה (שנה שעברה הם הדפיסו אפילו בעיברית). אז מדוע לשלם כמה מאות ₪ להרשמה ??? ומה קורה אם זוכים, כן אני זכיתי !!!, החברה בה נירשמתי, שיכנעה אותי לשלם 9000 ₪ לטיפול ראשוני, וסכום דומה אח"כ . (וכן הם שכנעו אותי ברשמה, שעדיף שמיכתב הזכייה יגיע אליהם, כי כך לא יאבד בדואר ?! ) היות והבנתי שזכיתי כבר בגרין קארד, שילמתי, אולם טעות, לא מגרילים קרין קארד, אלא מספר זכאות לראיון לגרין קארד, ומה ההבדל? כל חודש רשויות ההגירה מפרסמים לאיזה מיספר מגיעים, ורק אנשים אלה נקראים לראיון בשגרירות, אני מספר 30,000 והשנה יגיעו רק עד 22,000 ככל הנראה, ובסוף ספטמבר מסתיימת החלוקה, מה שאומר שכלל לא אגיע לראיון !!! אה, וכן הם שמרו אצלם את מיכתב הזכייה המקורי, בכדי להבטיח שאשלם להם, ובלעדיו לא ניתן ללכת לראיון. נכון, לא כולם כאלה, חברה שלי נרשמה בחברה אחרת, זכתה במיספר 8000 , מיכתב הזכייה הגיע אליה הביתה, ולמעשה מלבד הרישום לא היה לה שום קשר עם חברת ההרשמה. אגב, היא לא קיבלה גרין קארד אחרי הראיון, היות ולא עמדה בקריטריונים. ( במיקרה שלה - סכום כסף בבנק) ומהם הקריטריונים:- -בוגר 12 שנות לימוד, השגרירות בארץ דורשת תעודת בגרות משום מה. -או נסיון בעבודה של שנתיים, ( ב-5 השנים האחרונות), במקצוע שדורש שנתיים של הכשרה. -העדר רישום פלילי - תעודת יושר. -אי-שהייה לא חוקית בארה"ב. -מקורות כספיים, של 15,000 דולר לערך בבנק, או אזרח אמריקאי שיצהיר בפני הרשויות , שיערוב לך במשך 3 שנים (כמובן שגם הכנסתו תיבדק ביחס למספר בני המישפחה שלו) כאמור כל הנ"ל יבדקו בראיון בשגרירות ולא בטופס ההרשמה. נכון פשוט, בהצלחה !!!

ronen8834

New member
כמה אי דיוקים בדבריך

קודם כל, מזל טוב על הזכייה. שנית, פשוט לך אל הסוכנות שנרשמת אצלה וקח את טופס הזכייה. השלב הבא הוא למלא מספר טפסים ולשלוח לארה"ב. נכון שמגרילים 100,000 איש ומקבלים ויזה רק 55,000 אבל זה רק בגלל שסטטיסטית הרבה אנשים נרשמים סתם (מכיר כמה, שרשמו את הילדים שלהם, שיהיה) או לא עומדים אח"כ בתנאי המינימום. אם אתה שולח (מהר, איך שקיבלת את ההודעה על הזכייה) את הטפסים תצטרך להמתין כשנה עד לראיון בשגרירות ואז תוכל לקבל את הויזה. נכון שהראיון לא מובטח כי יש יותר אנשים מויזות, אבל שוב, הסיכוי גבוה. אני נרשמתי באופן עצמאי להגרלה וזכיתי ולא שילמתי דבר. פשוט עקבתי אחרי ההוראות.

nirnir1

New member
ההגרלה הבאה באפריל, ההרשמה באוקטובר

פרטים והוראות להרשמה יפורסמו במהלך אוגוסט הקרוב.

nirnir1

New member
הטפסים נשלחו מזמן,

חבילת הטפסים מולאה והוחזרה מזמן ( למרות שחודשיים היא התעכבה אצל הסוכנות הנפלאה , שטיפלה בי, בשל טעות), אולם כאמור אני מספר 33000 ובאוגוסט מגיעים באסיה רק עד 22000 וספטמבר הוא החודש האחרון לחלוקה השנה, מה שמבטיח שסביר שכלל לא יקראו לי.

ronen8834

New member
שאלה

אפשר לדעת מאיפה כל המידע הזה? איך אתה יודע איזה מספר אתה? לפי ה case number? איך אתה יודע כמה מגיעים באסיה? תודה.

ronen8834

New member
ועוד משהו

מאיפה כל הביטחון במידע שאתה מוסר? יש לך גיבוי לדברים שאתה אומר? אתר באינטרנט שמפרט בדיוק את כל מה שאמרת? אם אתה מדבר על הגרלה DV2004 אז הטפסים שהודיעו על הזכייה יצאו מארה"ב בתחילת חודש מאי והגיעו לישראל בסוף חודש מאי. לגבי חודש ספטמבר שהוא "החודש האחרון לחלוקה" - המידע הזה לחלוטין לא ברור. הטפסים ששולחים האנשים שעלו בהגרלה מגיעים לארה"ב ומוקלדים שם אך הטיפול הראשוני בהם מתחיל רק בחודש אוקטובר 2003 וההודעות למוזמנים לראיון מגיעות בסביבות חודש אפריל 2004 (כך נמסר לי מה KCC שמטפלים בנושא ה DV). אשמח מאוד אם תוכל להסביר את דבריך כך שלא יובנו לא נכון.

nirnir1

New member
הנה דף רישמי המסביר על ההגרלה

יש כאן קישור לדף הרישמי על ההגרלה. http://travel.state.gov/DV2004.html הגרלת 2004 נערכה במאי, הטפסים נשלחים עכשיו עד יולי. ב 2003 מסיבות שונות ( מעטפות כפולות שנבדקו רק אחרי ההגרלה, דואר שחזר וכדומה, נערכה הגרלה נוספת באוגוסט. הזוכים של 2004 יקראו לראיון החל מ אוקטובר 2003 ועד ספטמבר 2004. המיספר הסידורי של הזכייה נשלח בהודעת הזכייה ASXXXXX = אסיה SELECTION OF APPLICANTS Applicants will be selected at random by computer from among all qualified entries. Those selected will be notified by mail between May and July 2003 and will be provided further instructions, including information on fees connected with immigration to the U.S. Persons not selected will NOT receive any notification. U.S. embassies and consulates will not be able to provide a list of successful applicants. Spouses and unmarried children of successful applicants under age 21 may also apply for visas to accompany or follow to join the principal applicant. DV-2004 visas will be issued between October 1, 2003 and September 30, 2004

asio

New member
הגרלה

מהיכן אכן יודעים שהטפסים נשלחים עכשיו עד יולי ? רוב האנשים שכתבו בפורומים כאן, שזכו בהגרלה - עשו זאת באמצע מאי. האם יש עדין סכוי לקבל הודעה משמחת בדואר .... ?

nirnir1

New member
קוראים את הפירסום הרישמי ושם כתוב

SELECTION OF APPLICANTS Applicants will be selected at random by computer from among all qualified entries. Those selected will be notified by mail between May and July 2003 כאן ושם כתוב :- שהזוכים יקבלו מכתב בין מאי ליולי 2003 אני קיבלתי הודעת זכייה בספטמבר, שהודפסה באוגוסט, אולם 2002 היתה שנה חריגה, בו נערכה הגרלה שניה.

ronen8834

New member
אתה צודק לחלוטין

לא הייתי מודע למידע שנתת, אך אחרי קריאה בפורומים השונים לגבי הגרלות ה DV נוכחתי לדעת שאתה צודק. אבל לגבי ה cut-off באסיה איך אתה יודע בדיוק (בנתוני שנה שעברה כמובן) לאיזה מספר זה מגיע. בטבלה הבאה לא רשום המספר שנתת. אגב, אם אתה יודע מה הכוונה ב current בטבלאות אשמח לדעת: הטבלאות: http://www.eskimo.com/~parents/webpre//dv/cutoff_history.html

nirnir1

New member
טבלת המיספרים שנקראים לראיון הגירה

כל חודש בין ה 10 ל- 12 בחודש, מפרסם ה STATE DEP. את קובץ המידע לגבי המיספרים שמגיעים אליהם עוד חודשיים, לדוגמא החודש יוני, פירסמו את המיספרים שיקראו באוגוסט, (מה שאומר שלהגרלת הגרין קארד נותר רק עוד חודש אחד - ספטמבר.) לקריאת הקובץ יש לגשת לקישור הנ"ל http://travel.state.gov/visa_services.html בצד ימין למטה, להקליק על הקישור ל- VISA BULLETIN החודש יוני, קובץ המידע הוא ליולי, יש לרדת לאמצע בערך, ל- B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY בהתחלה יש את המיספרים ליולי, ומיד אח"כ :- C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JUNE For August, immigrant numbers in the DV category ושם מפורסמים המיספרים לכל אזור. לגבי current נדמה לי שהכוונה שאז כל המיספרים נקראים לראיון , לפי הסדר בו חבילת הטפסים שמילאת לאחר הודעת הזכייה, הגיעה למנהל ההגירה בקנטקי . KCC וזאת הסיבה מדוע חשוב לפעול מהר, ולשלוח את הטפסים מיד, כי בשלב הזה כל הקודם זוכה, ללא חשיבות במיספר הזכייה.

ronen8834

New member
שאלה

ראיתי שכמעט בכל שנה בחודש ספטמבר (החודש האחרון לראיונות) ה cut-off שמפורסם הוא "current" בלומר כל מי שמחזיק בידו מכתב זכיה יוזמן לראיון לפי סדר, כלומר יש עדיין איזהשהוא סיכוי שיזמינו אותך לראיון גם אם אתה מספר 30,000 (אגב, אני מספר 30,000) לא?

למעלה