הזהרו מחיסונים ותימרוסאל!!!!!!!!!!!

הזהרו מחיסונים ותימרוסאל!!!!!!!!!!!

היי לכולכם אני מרגישה צורך לשתף אתכם המה שעברנו בחודשים האחרונים- החרדה, התחושה ששוב עשינו טעות איומה והפתרון שמצאנו- אם כי הוא לא מושלם. יונתן בכורי בן 4.4 ילד מקסים שינק מלא חצי שנה (המטפלת חיממה חלב שאוב ) וקיבל את כל החיסונים בזמן...כיאות לבן של אמא תמימה המאמינה במערכת הבריאות.. בגיל 9ח´ הגיב קשה לחיסון כיון שאז כבר לא קיבל כמעט חלב אם ואז החלטתי להפריד קצת ביו שלל החיסונים של גיל שנה. אבל, היות ועמדנו לעבור דירה ועיר, המרווח היה שבועיים בלבד. הגענו לעיר חדשה והוא עבר למעון ועזב מטפלת ואז התחילה מסכת איומה של דלקות אוזניים מלוות בפרכוסי חום קשים, העלמות שפה לחלוטין=אין יותר אבא אמא את זה אין, אשפוזים חוזרים עם ניקוב עור התוף שוב ושוב ורגרסיה גופנית מלווה באבדן שיווי משקל וירידה בתפקוד בגיל13-18 חודש. הוצאתי מהמעון והעברתי למטפלת חדשה. נקלט היטב והתייצב גופנית אך לא נשמעה שום שפה והגסטות היו מועטות ביותר. לחץ שלי להעבירו לאבחון מגיל 15 חודשים נתקל בקיר רפואי "תני לו זמן וזה מהפירכוסים.." ובסוף הגענו לקלינאית . כשאספתי לה בגיל 18 ח´ את המילים היה ברור שכולן בעלות הברה בודדת הקלה להיגוי-"גי" לעגילים, מא, בה,וכ"ו. היום אני יודעת שזה יחד עם חוסר יכולת להחזיק פטיש או לשחק משחקים הדורשים הברגה השחלה ועוד הם סימנים בולטים של דיספרקסיה אבל אז עוד היה לפנינו מסכת ארוכה של איבחונים, התעללות גופנית במסגרת רפואית, גן איבחוני לראות מה ראשון- הפרעת השפה או הPDD . אך כבר בגיל שנתיים הוא קיבל ביום בריא וחייכני את חיסון ההבריקס נגד צהבת ובערב הגוזל היה חסר הכרה עם חום40.6 ובדרך לאשפוז שוב.. ואז הקשר לכשל החיסוני היה ברור כיון שחיסון זה לרוב אינו יוצר תופעות לוואי. באיחור הבנו את הקשר עבורו ואז היה קל גם לראות את הצירוף בין תאריכי החיסונים והירידה התפקודית. את הריונו של ליאור ליווה האיום האוטיסטי ותקופת השוק וההתארגנות. הוחלט שהוא לא יקבל חיסונים עד גיל שנה אך פיספסנו את זה של הלידה(נגד צהבת INGERIX) וספגנו צהבת איומה (גם זו של יונתן נמשכה 3ח´ מהלידה ואמרו שהוא נפגע מוירוס ביונקים אך לא ידענו את הקשר) והתפתחות איטית בעקבות מצוקה בהריון ובלידה (חבל טבור כרוך 4 פעמים סביב צוואר ואיחור בגדילה עוברית). בגיל 5.5 הוא התחיל להשתמש במילה אתזה כל פעם שרצה מוצץ וקלינאית התקשורת אישרה שזו מילתו הראשונה. התפתחות מוטורית היתה באיחור וקפצה רק כשהתחלנו טיפול אוסטיאופטי קרניו סקראלי. יש לו בעיה של תפר אחורי סגור היוצר לחץ תוך גולגלתי בגדילת הראש. ואז בגיל 14 ח´ נתנו חיסון DT בגלל שנשרט מחתולת רחוב שהמליטה בגינה. ואז ראינו לחרדתנו כי כל הסיוט מתחיל מחדש. דלקות אזניים אגרסיביות שלא נגמרו בתוך יומיים שלושה כמו קודם, העלמות שפה, ירידה תפקודית, שינוי במצבי רוח מלווה בבכי לא אופייני, תגובות צהבת ותפקודי כבד פגועים ואי שקט מלווה בהקאות,ועוד. היות וחיסון הטטנוס כולל חומר משמר על בסיס כספית- THIMEROSAL קשה לדעת האם החומר או החיסון גרמו להדרדרות אך הקשר הסיבתי אינו מקרי יותר. הפעם הוא קיבל טיפול הומאופתי ועכשיו שוב קרניוסקראל יחד עם אמנה כדי לעזור לו להתגבר. הוא יעבור אבחון פסיכולוגי בהתפתחות הילד יחד עם אבחון של קלינאית תקשורת. כבר יש סימני התאוששות ראשונים והוא בן 16 ח´ ונקווה לטוב הדבר האחרון שאנחנו חוששים הוא שחלילה גם הוא יכנס לספקטרום אך כיום התקשורת תקינה רק שגם הוא אומר הברה בודדת פתאום במקום מילה- כמו בה לבלוני סבון...נשמע מוכר ? דיספרקסיה? התפקוד של מוטוריקה עדינה מתאושש ונקווה לטוב. אז רק רציתי להזהיר מחיסונים ויצא כל הסיפור... מקווה שלא שיעממתי אך אלו החיים. זהירות מחיסונים!!!!!!!!!!!!!! כמובן שגם בחיסון DT יש THIMEROSAL שהוא חומר משמר על בסיס כספית וקשה

נונינה

New member
תלמה............מחזיקה לכם אצבעות

ומקווה שהתגובה של יונתן לחיסון לא קשורה לפדד.

Diana M

New member
חיסונים

היי תלמה, אני מאוד מקווה כי התפיקודים של ליאור ילכו וישתפרו וכי מדובר בנסיגה זמנית בלבד. מחזיקה חזק אצבעות. ובענין החיסונים, את מעלה עבורי כעת דילמה קשה. בני הבכור לומר כעת בכתה ב´. כפי שכתבתי כבר בענין ההומאופטיה, גם לנו היתה הסטוריה קשה של דלקות אזניים קשות, כולל ניקור ותקופות ממושכות תחת כיסוי אנטיביוטי. כעת כאשר אני משחזרת לאחור, אני יכולה להעיד ללא ספק כי כמעט כל חיסון היה מלווה אצלנו בעליה חדה של חום ולקח לו לפחות לשלושה ימים עד שבוע להתאושש. למזלנו הרב לא היתה מעולם פגיעה בכשרים השפתיים, להיפך הם מאוד מפותחים וגבוהים אצלו, אך קשיים מוטוריים בלתי מוסברים ישנם עד היום. בעיקר בתחום המוטוריקה הגסה. למרות שהוא קיבל ועדיין מקבל טיפולים בריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. וכעת בעקבות קריאת הודעתך אני תוהה האם קיים קשר? בעיקר לאור עובדה כי התפתחותו המוטורית היתה תקינה וכל אבני הדרך ההתפתחותיות בתחום זה, במהלך השנה ראשונה הושגו בזמן. הייתי מאוד שמחה לו היית מוכנה להרחיב בענין הטיפול אוסטיאופטי קרניו סקראלי. וכעת אני גם בלבטים לקראת חיסון הטטנוס אותו מקבלים בכתה ב´. לעת עתה עצרתי ולא חתמתי על הסכמה גורפת (על ההורים לחתום והאחות מחסנת במהלך השנה) אלא הודעתי לו שהוא לא הולך לחיסון עד שאני לא אתלווה אליו. ואולי יש מקום לוותר עליו בכלל? מה דעתך תלמה? וכמובן שאשמח לשמוע גם את דעתם של אחרים בנושא זה.

היי דיאנה

תודה על התגובה דיאנה ונונינה בעיות מוטוריות יכולות להיות מסיבות רבות וחיסונים הם אפשרות קיימת לילדים רגישים. אני רוצה להוסיף שההומיאופט שבדק את ליאור הכניס את כל הנתונים לתוכנה מיוחדת שהראתה הרעלת כספית וצורך הטיפול בכספית הומיאופטית כדי לנקות את הגוף . במחקר קנדי לפני שנה הראו מום מולד בתפקודי כבד של 90% מילדי PDD בפירוק כספית ופינוי מהגוף .זה אולי מסביר את תופעות ההפטיטיס שנראו אצל שני בני אחרי החיסונים. טיפול קראניו סקראלי מאזן את זרימת הנוזלים במוח אחרי טראומה והוא יעיל יותר סמוך לפגיעה אך אפשר להשפיע לטובה גם היום אצל בנך. הוא גם משפר את פעילות עמוד השדרה- קואורדינציה הליכה וכו כך ששווה לנסות.

תירתיר2

New member
לתלמה שלום

ראשית, ברצוני להביע הזדהות עם הרגשתכם ולחזק אותך, שתעברו בשלום את התקופה הקשה והיא תהיה מאחוריכם! שנית, רציתי להתייחס לעניין של רכישת המילים הראשונות אצל בנייך. המילים הראשונות של רוב התינוקות, מאופיינות בהגייה לא מדויקת, ובתהליכים פונולוגיים שונים, כגון- השמטת הברות, הכפלה (סבתא=תהתה) החלפת הגאים וכדומה, וזהו המצב הנורמטיבי. המערכת מבשילה בהדרגה, והילד לומד צלילים חדשים ומצליח לאט לאט לומר מילים ברורות יותר ויותר. המצב שתיארת נחשב רגרסיה, רק אם היו מילים ברורות יותר בעבר וכעת הם נעלמו, אך אם כך בנך אמר את המילים מלכתחילה- זה בסדר, וזה בהחלט מתאים למצופה מילד בגיל 16 חודש. תירתיר.

ליאור אינו בספקטרום

שלום לתירתיר ותודה על התשובה ליאור עבר היום את האבחון הפסיכולוגי שארך שעתיים ולשמחתנו האיחור הבולט הוא שפתי ומוטורי אך התקשורת תקינה! הוא אמר כבר לפני גיל שנה אבא,אמא, אור, אתזה, בוא והם נעלמו חוץ מאתזה שנשאר למזון מוצץ וצעצוע מבוקש. אבל הופיע בחזרה- די ,פור של ציפור ועכשיו גם ב ובו כך שזה מעודד. אבחון הקלינאית נדחה בשבוע אז יהיה עדכון נוסף--אבל לפחות הוא תיקשורתי גם לגבי זרים!!!

נונינה

New member
חבורה מוזרה אנחנו - כל כך

נחמדים אחד לשני מחד, וכל כך מאושרים כאשר לא צריכים להצטרף אלנו מאידך..... יופי לכם, ושליאור יתפתח ויפרח כאילו אין פדד בעולם !!

למעלה