הזהרו מלקנות אחי היקרים

הזהרו מלקנות אחי היקרים

הזהרו לקנות בורקסים של זוגלובק הכול רמאות שם אין משגיח ולא כלום רק בבשר יש בורקסים אין הזהרו ממקור מוסמך ,

הסבר

היה להם מפעל בכרמיאל,של בשר וכשהם החליטו על בצקים עבירו אותו לבאר שבע ובכרמיאל המשיכו לעבוד בבצקים, אם אותה תעודת משגיח מבאר שבע אך הוא יכול להשגיח גם בכרמיאל וגם בבאר שבע ,באותו זמן, צלצלו אלו ושאלנו על בצקים הוא אמר שלא הוא לא משגיח שם , צלצלו לרב בכרמיאל הוא אמר כן הם עברו אבל חשבתי שסגרו ,חחחחחחחחחחחחח בררו לרבנות ראשית ,ולבדץ שיש להם אמרו לא אין כשרות להם רמאות , וכעט מנסים לסדר את זה לבנתאיים הזהרו לא לקנות עד שיסימו שם משגיח אבל 10 שנים עבדו כך בלי עם תעודה של המשגיח מבאר שבע השתמשו לפני כשבוע עלו על זה

כעט הודו בערוץ 2 שאין כשרות בזובלובק

וישי בעיה הזהרו לקנות מוצרים שלהם לא רק אין משגיח גם נקניק מעורב על חלבון חלבי

../images/Emo207.gif

אתמול שמעתי שמוצרי סויה למניהם מכילים הורמונים שונים ומשונים, מישהו שמע על זה?

ידוע כבר שנים

סליחה שאין לי כח להעלות מידע מדוייק. (אולי בלנ"ד בהמשך) אבל בגדול, צריך לא להגזים עם כמויות הסויה, בפרט אצל ילדים. בפרט אצל בנים. (יש לזה השפעה על ההתפתחות בכלל, וההתפתחות המינית בפרט). כשהבכור שלי התחיל לאכול טבעול וכדו' - אבא שלי (רופא במקצועו) הנחה אותי לא לעבור את ה-3 מנות בשבוע.

פעם 1 שאני שומעת

על זה. למה צריך לשים הורמונים? לטעם? אם תוכלי להרחיב או להפנות אותי לאיזשהו אתר אני ממש אשמח.. פשוט אבא שלי לא רופא..

זה ידוע שמוצרי הסויה מכילים הורמונים

ובשורות-רופא הילדים אצלינו אמר לי להמנע דוקא עם הבנות כיון שזה גורם להתפתחות הורמונלית מהירה מאד.אנחנו בבית הפסקנו עם כל המוצרים האלה כמעט לגמרי,ולכן היום גם לא מעודדים מטרנות צימחיות לתינוקות אלא אם אין ברירה בכלל.

בואו נעשה סדר:

הסויה מכילה פיטואסטרוגן חומר הדומה בהשפעתו על הגוף לאסטרוגן הורמון מין ניקבי. צריכה מוגזמת שלו עשוי לגרום לדיכוי הטוסטסטרון אצל ילדים, פמינזציה אצל בוגרים והתפתחות מינית מוקדמת אצל ילדות. אצל מבוגרים ההשפעה קטנה וכמעט אינה ניכרת בכל מיקרה לא כדאי להגזים. משרד הבריאות אכן יצא בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל .18 מזון תינוקות מבוסס סויה לרוב לא מכיל פיטואסטרוגן משום שהסויה עוברת תהליך הממצה ממנה את החומר.

תודה רבה נתנאל

למעלה