הזוגיות אחרי לידה (גם שנייה)

קארין29

New member
הזוגיות אחרי לידה (גם שנייה)

הקטן בן 5 חודשים ובסך הכל נקלט בקלות במשפחה, אבל הלילות עדיין קשים. אני זו שלרב מתעוררת אליו כי בעלי עובד ואני עדיין בבית, מלבד סופי השבוע ואפילו לפעמים לילה באמצע השבוע כשאני כבר קרועה מעייפות. הגדול בחופש (עולה לכתה ב') ושניהם איתי כל היום. אין מצב כמו בעבר שאחרי שהילד הולך לישון בתשע יש לבעלי ולי קצת זמן לשכב יחד בסלון ולראות תכנית בטלויזיה או סתם לאכול ארוחת ערב יחד בשקט. הקטן ער דווקא בשעות הערב היקרות האלו ונרדם סביב 22:30. וגם אם הוא ישן בשעות האלו אני יודעת שכל רגע הוא עומד להתעורר וזה מפריע לי לשקוע לשקט כדי להנות מזמן זוגי או אפילו סקס חפוז. המציאות היא שאני כבר מרגישה מרחק רגשי מבעלי. גם כשאנחנו יחד ומדברים זה כאילו שאנחנו לא מגיעים לדיבור "רגשי". זה סביב הילדים או איך עבר היום אבל זה לא עלינו או משהו רומנטי. ואם אני מתחילה לדבר "עלינו" בעלי ישר נכנס למגננה כי הוא מרגיש שאני עומדת לפצוח בביקורת עליו ועל התנהגותו. אני מרגישה שאני נואשות זקוקה לכיף. בעיקר כיף זוגי, אפילו שבשגרה אף פעם לא כייפנו מי יודע מה. תמיד הבילויים שלנו היו סולידיים - לשבת בבית קפה, סרטים, סקס. אבל פתאום בא לי לעשות איתו דברים "משוגעים" שווים באמת כמו: ללכת יחד ללונה פארק רק שנינו, לרקוד בדיסקוטק, לנסוע לים אחה"צ. נואשות זקוקה לריגוש ברמה גבוהה, רומנטיקה, להרגיש שוב מחוברת אליו ושאני אוהבת אותו, כי ההרגשה הזו מתפוגגת לי וזה מפחיד אותי בטרוף. הוא לא מרגיש את מה שאני מרגישה . אולי בגלל שאני בבית אז גם יש לי יותר זמן להתעסק בכל מיני צרכים ישנים לא מסופקים ואני מבודדת וזקוקה לחברת מבוגרים. הוא עובד כרגיל וחוזר מאוחר... ובשגרת עבודה גם אני לא מרגישה כך. קרה לכן שישבתן יחד עם הבעל, שוחחתם, אבל לא הרגשתן ממש קרובות? כאילו - נו כבר, בוא נדבר קצת יותר לעומק, על הדברים המעניינים באמת, שעושים טוב בפנים ומספקים באמת? כאילו אני יודעת מה אני צריכה אבל לא מוצאת את המלים להגיד לו את זה, להסביר לו??? איך מתקרבים אליו בחזרה???

נונינקה

New member
מדברים!!!! את מתארת מצב מוכר

לי אמנם יש רק ילד אחד, אבל זה הספיק כדי להרגיש את אותה עייפות, את אותו ריחוק מהזוגיות. האיש שלי הוא אבא נפלא לכל הדעות, אבל הוא יודע שכמו שהוא אבאב נפלא, כך הוא פיספס את הזוגיות. אנחנו כל הזמן מדברים ומקפידים על "זמן מבוגרים" למרות ששנינו לא צריכים לצאת לבילוי. מספיק הביחד בבית. לדעתי, את צריכה לקיים איתו שיחה ובה תתאמו ציפיות ותבהירי איך את מרגישה ומה את מצפה. ואולי תיזמי משהו, כי את חלק מהטנגו הזה?

nubi

New member
עושים מה שאני עושה היום

לוקחים מטפלת או מישהו שאת סומכת עליו, משאירים איתו את הילדים. קונים זוג כרטיסי טיסה וממריאים-לאיפה שבא לך! בהצלחה!

הצלחת להעביר את עצמך ממש טוב

בהודעה הזאת, כך שבטוח שתוכלי לגרום לבעלך להבין קצת יותר טוב למה את מתכוונת ואולי שיעזור לצאת מהביצונת. חוצזמה, אולי את צריכה גם זמן רק לעצמך ?

מאוד מוכר

קודם כל נשמע שאת צריכה לעשות קצת יותר דברים בשביל עצמך, כדי להרגיש קצת יותר בנאדם. תקחי מטפלת או בייביסיטר או הורים וקחי קצת זמן גם להתפנק בעצמך, תפגשי עם חברות וכו'. בעיניי זה חשוב כדי ליישר קו עם בעלך, שלו יש את הצד האחר של החיים בעבודה. מה לגבי לחזור לעבוד? וחוצמזה גם תקפידו יותר על זמן ביחד, כמו שקודמותיי אמרו, באותה צורה, קחו מישהו לשמור על הילדים ותצאו לעשות חיים. אני ממש סבלתי בבית, חסרה לי נורא חברת מבוגרים וקינאתי מאוד בבעלי שיש לו גם חיים מחוץ לבית, בנוסף לזה כשהוא היה חוזר בערב הביתה מה שראיתי מול עיניי זה מישהו שיקח ממני את הילד ויתן לי זמן לנשום. כל זה יצר בינינו מתח והעיק על הזוגיות. כשחזרתי לעבוד החיים שלי התאזנו ואני מרגישה שחזרנו לתקשר כמו שני מבוגרים, לא יודעת איך להעביר את זה אבל ההרגשה נהייתה יותר נורמלית.

ayaw

New member
אני בתקופה הזאת

הרגשתי שזה לא כל כך הזמן שמבלים עם הבעל אלה על מה מדברים. כמו שאמרת, יוצא לדבר רק על דברים "טכניים" ולא על דברים אמיתיים. לי עזר ללמוד איתו משהו-כלומר למצוא איזו שהיא נקודת מפתח שמתחילה דיון שיוביל אליכם. (יש ספרי "IF" נפלאים שמכילים מאות שאלות של "מה אם..." והם פותחי שיחה נהדרים. לא יודעת אם זה יעבוד, אבל זה בהחלט יכול להוביל לדיבור לא "סתמי"

ארנט

New member
כ"כ כ"כ כ"כ מבינה אותך.....

תראי את ההודעה שכתבתי ביום שישי. התחושה היא בחודשים הראשונים שהביחד הזה , המיוחד והאינטימי נעלם. גם אצלנו הקטנה (בת חודש וחצי) נרדמת מאוחר (23:00) ומכיוון שבעלי קם באמצע הליללה להאכיל אותה (ואחר כך קם בחמש וחצי לעבודה.. כן, אני ודעת שיש הרבה מה להעריך) הוא הולך לישון מוקדם (בסביבות 21:00-21:30- אחרי שמשיכיבים את הגדול). כך שגם בשעות הליילה אנחנו מבלים בנפרד... אז משתדלים בכל זאת לדבר על עוד דברים חוץ מהילדים במהלך היום אבל תמיד יש את ההרגשה בתקופה הזו (וזה עוד זכור לי מהגדול) שלי בעצם אין הרבה מה לתרום לשיחה על "מה עשיתי היום" כי אני כל היום בבית עם הילדים. ולכן מסכימה שבאמת חשוב לחזור לעבוד , ואפילו למשרה חלקית. ואצלנו אין אופציה בכלל ליסוע בלי הילדים לכמה ימים, כי אין מי שישמור עליהם.... (כל מיני סיפורי משפחה). אז במקום זה אנחנו נוסעים יחד כמשפחה. והאמת? כשעשינו את זה עם הבן, זה תרם לזוגיות וחזרנו כ"כ מלאים, למרות שזה לא היה רק שנינו לבד. ממליצה לך על זה בחום. ולגבי מגע וחיבוק, כמו שקראתי פה לא מעט (כן, הייתי נכנסת כסמויה עוד לפני שילדתי...) חוסר הצורך במגע אינטימי בהתחלה הוא הכי נורמלי בעולם. והמרחק הפיזי, תורם לא מעט למרחק הרגשי.... תראי פה אין לי הרבה עצות, פעם שעברה לקח לי שנה לחזור לעצמי ממש בתחום הזה. אולי עם השני זה חוזר יותר מהר?

א ס נ ת י

New member
תכתבי לו מכתב

את מה שרשמת פה - מה שאת רוצה להרגיש איתו - ריגושים, רגשות, בילויים - תרשמי לו בדיוק מה שאת מרגישה. במכתב הכל עובר יותר טוב...

למעלה