הזוגיות לאן או משבר גיל ה-30 וקצת

orinu

New member
הזוגיות לאן או משבר גיל ה-30 וקצת

אני נשוי כ-5 שנים, אב ל-2 ילדים מקסימים וכמו בהרבה מקרים אחרים (דוגמאות מצאתי בפורום) אנחנו סובלים מירידה בכמות הסקס. אני מדגיש את ענין הכמות מתוך ידיעה שכשזה כבר קורה, זה איכותי כמעט כמו בעבר. אני ואשתי מנהלים קרירות אינטנסיביות ויחד עם הטיפול בילדים יוצא שכמעט אין (לה) כוח לכלום. אנחנו כמעט לא יוצאים בערבים ובד"כ היא נרדמת ב-22:00 איך שוברים את מעגל הקסמים? האם אין אלטרנטיבה פרט למשהי מהצד?

האם מישהי מהצד היא אלטרנטיבה

לזוגיות שלכם? האם ,נוכחותה של משהי מהצד תעשה את החיים שלך עם רעייתך יותר קלים,פחות עייפים, עם תדירות יחסי מין גבוהה יותר? כנראה שלא! אז אולי הפתרון הוא בינך לבינה? יש תקופות כאלו בחיים, שעייפים, שהמשפחתיות מעיקה, שהזוגיות נפגמת. אפשר לעשות גם "תיקונים" כמו ערב חופשי שלך ושלה, חלוקה אחרת של המשאבים הביתיים וכ´. סתם פתרונות שיגרתיים, אבל כל עוד הבעייתיות בתדירות ולא באיכות, ואתה מודע לגורמים האובייקטיבים שמצמצמים את התדירות. טפל בגורמים האלו, ואל תברח לפתרונות קסם.... אין

הזוגיות לאן? לאיפה שתמיד הולכת...

הזוגיות הולכת בדיוק לאן שמצפים ממנה ללכת... חשוב שתדע, אתה לא בודד! תדירות יחסי המין במערכת היחסים הזוגית יורדת תמיד. אין זוג (מלבד יחידי סגולה) שלא מגיעים למצב זה. השאלה היחידה שצריכה להשאל, היא עד כמה הירידה תלולה... האם יש כאן בעייה עמוקה (כגון ירידה לקיום יחסי מין פעם בחודש/חודשיים), או מערכת יחסים זוגית שקרה לה דבר טבעי... אני לא רוצה להכנס לנושא הזה יותר מדי לעומק, אך חשוב שתדע שדבר זה מגובה במחקרים מדעיים, הוא טבעי וכנראה גם אנושי. יש לתופעה זו סיבות רבות וכנראה שגם לא מעט פתרונות. אחד הפתרונות הינו הפתרון שאתה מציע ושואל עליו... האם זה באמת פתרון לבעיות במערכת יחסים זוגית, זו כבר שאלה אחרת... מה שחשוב להבהיר כאן - לא מדובר על בעיה, מדובר על תופעה . אז תיקח את הנושא מעט יותר בפרופורציה. וכמובן, סליחה אם פגעתי בזוגות שאצלם זה לא קורה. אני מקנא בכם.

צרת רבים

הבעיה מוכרת, העייפות והשגרה קוטלות את החשק. גם אצלנו בבית יש תקופות שזה ככה. אני לא רואה איך מישהי "מהצד" פותרת את הבעיה מעבר לסיפוק הצרכים המידיים. אבל אז אתה מסכן את הזוגיות ואם הדבר יתגלה לאשתך עלול להווצר משבר שהוא גדול בהרבה מסתם עייפות. כשבאים הילדים ויש גם את העבודה אנחנו שוכחים לקחת זמן לעצמנו ולבני הזוג שלנו. אבל גם אנשים בקרייריות התובעניות ביותר יכולים וחייבים לקחת לעצמם זמן מדי פעם, לצאת בלי הילדים ואפילו לחזור הביתה בשעה סבירה מדי פעם. העובדה שה"איכות" עדיין גבוהה ורק ה"כמות" בעייתית היא דווקא מעודדת כי אתה אומר שיש עדיין משיכה וקירבה ומה שחסר לכם הן ההזדמנויות. השאלה אם זה נכון? הרבה פעמים בעיות שמטאטאים מתחת לשטיח צצות במיטה, וחוסר קירבה ואינטמיות רגשית מובילות לירידה בחשק והתרחקות פיזית. לדעתי הדרך הבסיסית לשבור את מעגל הקסמים זה לשנות משהו ברוטינה של הזוגיות כדי ליצור את ההזדמנויות וגם לבדוק אם יש נושא שלא מדובר ביניכם. זה עדיין לא יחזיר את המצב למה שהיה כשהייתם זוג צעיר לבדו אבל אני מניחה שאתה מודע למגבלות הקיימות כשיש משפחה וקריירה וזה חלק מהויתור הכרוך בהורות. אולי תבדוק גם מדוע היא עייפה כל כך? אולי אתה צריך לקחת על עצמך יותר מהאחריות בבית? אולי לשכור בנוסף גם עזרה חיצונית (נקיון / בישול / בייביסיטר)? המחשבות מתפזרות לי ואני מקווה שהכוונה היתה ברורה.

אשריך וטוב לך

שני ילדיך הקטנים צורכים כנראה כמות לא קטנה של אנרגיה שהנאה רבה בצדה, אבל גורמת לעייפות. אני מניח שאשתך משקיעה גם בקריירה וגם בילדים וזה מעייף. אז אם הסקס איכותי כפי שהיה כאשר היא מוצאת את הכוח להשקיע גם בך, נסה לדאוג לכך שיהיה לה כוח ורצון להשקיע בך ותשקיע גם אתה בה. אז טפל בבעיה בעודה באיבה וקח על עצמך את עול הריענון בבית, במקום ההתרעננות הפרטית שלך בחוץ. ובנושא זה אין גבול ליצירתיות. וכל אשר אמרתי כאן אינו דיעה מלומדת אלא נסיון חיים של מי שלמד מטעויות ועדיין לומד.

למעלה