הזוהר הצפוני

נ ע ל

New member
הזוהר הצפוני

שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון. :) אנחנו מתכננים טיולון של שבוע באמצע פברואר כדי לראות את הזוהר הצפוני, והבנו שהמקום האידאלי הוא טרומסה. אנחנו מתחילים לאסוף עכשיו מידע והבנתי שצריך לוודא כמה וכמה תנאים לגבי מזג האויר / ראות וכו', אבל מעבר לזה - האם יש מה לעשות 5 ימים בטרומסה, מלבד לשבת בכפור בלילות ולהסתכל לשמיים? האם כדאי לשכור רכב או להתנייד עצמאית? (מה נעשה לפנות בוקר כשנצטרך לשבת בחוצות העיר?) כמה גדולה העיר/מחוז? יש בכלל סיכוי טוב לראות בסוף פברואר את הזוהר הצפוני? יש סטטיסטיקה מהשנים עברו או משהו? (תחזית בכל מקרה לא משנה כל כך רחוק, אני משער) עוד טיפים/עצות יתקבלו בברכה! :) תודה מראש

MayFebruar

New member
בבקשה, חבר מהפורום נסע לטרומסו

(לא טרומסה), והוא כתב על זה כאן ונתן הרבה מידע. לי אין מידע, אבל אפשר וכדאי לחפש מידע באתר התיירות של טרומסו (trømso). שיהיה לכם בהצלחה וטיול נהדר

נ ע ל

New member
מצחיק

הוויקיפדיה טען שזה טרומסה וממש הייתי גאה בזה שרשמתי נכון. P: כנראה שלא. :) תודה!

ohari

New member
הי

כעיקרון פברואר הוא חודש טוב לראות זוהר צפוני. הרבה שעות חושך ומעט משקעים בצפון נורבגיה. טרומסו היא עיר יחסית גדולה לחורים של צפון נורבגיה ולכן היא נקודה תיירותית חשובה לזוהר הצפוני, אבל הכלל הוא שככל שמעמיקים לפנים המדינה השמים נוטים להיות בהירים יותר וכך הסיכוי לצפות במופע גדל, אבל כמובן שגם הטמפרטורות נמוכות יותר. ההמלצה שלי היא להזמין מראש מקום בחברה שמארגנת "ספארי זוהר צפוני". יש הרבה כאלה בטרומסו. המחירים הם לא זולים אבל יש להם מידע ועדכונים על מצב השמים והם יסיעו אותכם אפילו חצי לילה אם יהיה צורך. מחברים שלקחו את זה הבנתי שזה כולל ארוחת ערב לילית. אם לא לוקחים הדרכה/הסעה חובה לשכור רכב. לראות זוהר צפוני בתוך בעיר זה לא כמו לראות מחוץ לעיר. כמובן שמעבר לפאקטור של שמים יש את הפאקטור של המופע עצמו אבל השנה הוא מופיע כמעט מדי לילה. מעבר לזה אני לא יודע מה יש לעשות בטרומסו אבל הבנתי שדווקא יש מה לעשות שם. הייתי בעיר כמה פעמים אבל במסגרת עבודה ולא התעמקתי באטרקציות תיירותיות, אבל העיר נראית ממש נחמדה. אני אגב גר באלטה שנמצאת צפון מזרחית מטרומסו. העיר שלנו נהנית מיותר לילות בהירים, אבל היא קטנה ומשעממת וכאן תשתגעו חמישה ימים. אני לא יודע כמה אתם הרפתקנים אבל אפשר ללכת על דבר אחר לגמרי וללכת על אירוח אצל סאמים שיקחו אתכם לרכיבה במזחלות כלבים, אילי צפון, אופנועי שלג וכמובן שגם זוהר צפוני. זה קר אבל נראה לי ששווה. בשורה התחתונה כמובן שיש סכנה שלא תראו כלל זוהר צפוני, אבל פברואר הוא החודש עם הסיכויים הטובים ביותר. הנה תמונה של זוהר צפוני מעל הבית שלי. זה צולם אגב בתחילת אוקטובר.

ועוד קצת

אז הנה, גברת מאי -פברואר כבר נתנה לך את הקישור למה שכתבתי כאן בזמנו. ארז (ohari) הוא האוטוריטה בענייני זוהר צפוני ואני הייתי רק תייר ונעזרתי הרבה בעצותיו. כמה תוספות משלי בכל זאת: 1. טרומסו פופולרית פשוט כי היא המקום הכי נגיש באירופה לצפייה באורורה, הן מבחינת תחבורה והן מבחינת טמפרטורות נוחות יחסית. 2. יש עשרות מפעילים של "ספארי אורורה" למיניהם, והמבחר גדול - החל בגיחות של שעתיים-שלוש לפנים הארץ וכלה בטיולים של כמה ימים על מזחלות כלבים עם לינה וארוחות בכפרי סאמי (ומחיר בהתאם). איך שאת מגיעה לטרומסו, היכנסי למשרד התיירות ושם ייתנו לך את כל הפרטים שתרצי. 3. אני קצת מסתייג מההמלצה לשכור רכב. ארז, אתה כבר מקומי - אל תשכח שזה לא רעיון כל כך טוב בשביל תיירים שלא מורגלים בנסיעה בתנאי קרח ושלג בטמפרטורות של מינוס 20 ומטה. 4. טרומסו באופן די מפתיע מקום נחמד למדי ואפשר להתנייד בעיר עצמה ברגל די בקלות. אמנם אין המון מה לעשות שם, אני אישית חושב שזה לא רעיון רע כל כך גם לנוח קצת ולהנות מהשלווה המקומית.

נ ע ל

New member
תודה גם לשניכם מעליי, ועוד קצת

הטיול בינתיים זז לראשון במרץ. לפי העצות שלכם אני מבין שמומלץ לקחת ספארי ללילה אחד.. אולי כדאי להיות יומיים בטרומסו ולהמשיך עם/בלי רכב למקום אחר באזור? לנוח בעיירה זה נחמד אבל אנחנו גם קצת יותר הרפתקניים מזה (לא בקטע של מזחלת אלא יותר של לראות כפרים וטבע) מעבר לזה, אחד החלומות שלי הוא גם לבקר בסבאלברד ולראות דובים - אולי שווה להשקיע יומיים בטרומסו ושלושה בסבאלברד? שתי תהיות הן בכמה זה ירושש אותנו והאם באמת אפשר לראות דובים במרץ...

למעלה