הזוי בטירוף!

הזוי בטירוף!

האם גם אתם שמתם לב לאינפלציה בשימוש בשתי המילים הר"מ? האם למישהו יש הסבר לעדנה לה זכו המילים הללו?

מוּסקט

New member
יש לי מחשבה בקשר לזה

הזייה היא הפרעה בתפיסה. המוח מגיב ושולח אותות "כאילו" הוא תופס משהו באחד הערוצים החושיים - אבל לא כצעקתה. אלו יכולים להיות מראות (חזיונות) או קולות או אפילו הזיות של ריח ומגע. כלומר, בתוך הזייה, אפשר לראות משהו מאוד ברור ומוחשי, אבל בבדיקת מציאות יתחוור שאין דברים בגו. הזייה היא פרי יצירתו של המוח. משהו ש'קורה' לו באופן עצמאי וכתגובה למחלה, לחום, להתייבשות או אפילו למיגרנה [מי שסובל ממיגרנות יודע שלפעמים מריחים ריח כמו גומי שרוף ותכלס אין שום גומי שרוף בסביבה]. נראה שהשימוש שאנשים עושים במילה "הזוי" בשפת יום יום, לא מסמנת משהו בקשר לתפיסה החושית דווקא, אלא יותר מסמנת משהו פאסיבי ש'קורה לי' בלי שליטה. כלומר, לא את ההפרעה בתפיסה דווקא, אלא את העובדה שחוויתי משהו בחיי היום יום שלא אני יזמתי. כמו המילה "סרט" - שאגב גם זו מילה שנשתרבבה לשפה מדוברת באופן יותר מרוחק מהכוונה המקורית של "סרט".

Mנטה

New member
אגב בגללי

כמובן שהרבה דברים הם בגללי וזה מפני שאני כזאת שאקלית עולם אבל אם כבר, אז הזכרתם לי שיש לי זכויות על מילה שאולי אתם לא מכירים ושאותה מימשתי והוצאתי לאור בפורום ספרים והיא תפסה
"מצליל". שזה תיאור של ספר שגורם לך לצלול לתוכו בלי יכולת לצאת עד שלא גומרים את הספר. אם בא לכם להוסיף למילון אח"לה

Mנטה

New member
ועוד מילה שנזכרתי בה פתאום

אבל שניה לפני כן הערה על ההודעה הקודמת שלי: כתבתי "כמובן ש..." ואח"כ שמתי לב, זאת טעות שאני ממש לא אוהבת. אבל אני רואה אותה המון המון בספרים, האם היא אושרה לשימוש ? והמילה שנזכרתי בה, כל הזכויות למשפחה שלי: נכדוד. (נ' סגולה). זה הנכד של הדוד, כלומר הבן של בן הדוד. מילה מאוד שימושית.

Mנטה

New member
פחחחחחחחחח

אנחנו המצאנו את זה לפני איזה שלוש שנים בברית של הנכדוד הראשון שלנו.

למעלה