הזוי

הזוי

שאלה ,אתמול פגשתי במקרה את הלשעבר.
התפתחה שיחה.היא אמרה שצריך לקחת את הבת לקנות חזיה ראשנה אך היא מסרבת ללכת אם אמא שלה ובקשה ממני למצוא דרך לעשות זאת
אני יודעת שלאמא יש בעיה שם
כשהבת קיבלה לפני כחודשיים מחזור ראשון הלשעבר התעלמה וסרבה לדבר עם הילדה ואני ישבתי אתה כמו עם
הבת שלי בזמנו.
עכשיו היא רוצה שאלך עם הילדה לקנות חזיה ראשונה.
אני מהססת.נראה לי לא נכון ובעצם לקחת את מקומה כאם. מה דעתכן? האם לנסות להציע לעשות את זה ביחד עם הלשעבר?

mother cat

New member
אוי! אכן הזוי

הכל בסדר עם הלשעבר???

תשמעי, אני לא ממש יודעת מה לעשות, אבל כואב לי על הילדה. נשמע לי שאם היא לא מוכנה ללכת עם אמא שלה, אז היא צריכה ללכת עם משהו - ואת כנראה הדמות הנשית המשמעותית ביותר בחייה אחרי אמא שלה. אני חושבת שכנראה שאם אמא שלה לא יכולה לעשות את זה, אז כן, את צריכה לעשות את זה - ולו רק כדי שזה יעשה והילדה תקבל את מה שהיא צריכה.... מה שכן, הייתי מציעה את זה לילדה מאד בזהירות - אולי להציע ללכת לקניות באופן כללי, ואל הדרך להציע גם לקנות חזיה? או שאת צריכה לקנות לעצמך חזיה ושתבוא איתך, ואולי בהזדמנות זו נקנה גם לך? לא להגיד שדיברת עם אמא שלה וזה עלה...

ביחד עם הלשעבר? מרגיש לי לא נכון ואני לא יודעת להסביר למה. קצת תחושה שהמבוגרות ganning up on her, או משהו כזה.

התשובה היא לא

יש ללשעבר בעיות נפשיות קשות.הא בטיפול אך זו התמודדות קשה. .
אני אמורה בעוד כמה שבועות לקחת את הילדה ליום כיף .חשבתי באמת
לשלב עם טיול במול ולהכנס כבדרך אגב
לחנות חזיות ולקנות גם לה.....
כשדיברתי עם האיש ואמרתי לו שמרגיש לי
לא נכון הוא אמר שהיא למעשה נותנת לי
אור ירוק לתפקד במקומה.
אני חושבת שהיא זקוקה לעזרה
אבל אני לא הכתובת..
אני בת הזוג שלו אבל לא
המטפלת שלה או אמא חלופית.

mother cat

New member
עשית לי עצוב.... בשביל הילדה...

כן - אני לגמרי מבינה מה את אומרת. את לא צריכה להיות המטפלת של הלשעבר (יש סיכוי שאנשי מקצוע יכנסו לתמונה ויעזרו לה?) ולא אמא מחליפה לילדה.

מצד שני; את כן דמות נשית משמעותית בחייה. ועצוב לי שלא תהיה לילדה משהי שהיא יכולה לדבר איתה על ענייני נשים - מחזור חזיות וכו'. במקרה הזה; מכיוון שזה צורך שעדיף לא לדחות והאמא לא מתפקדת אני חושבת שכן הייתי מנסה לעשות את זה - כמו שאמרת; בדרך אגב. אבל לטווח הרחוק אני לא ממש יודעת מה להציע.

מה אומרת המטפלת שלך על זה?
את אומרת שבעלך רואה בזה אור ירוק להחליף את האמא - והוא מבין את הסתייגותך מזה? או שהוא רוצה שתכנסי למשבצת הזו?

אגב בחזרה לדיון המקורי על האם לדבר עם הילדה או לא - פה זה מקום שבהחלט רק מעשים ידברו. לא הייתי מעלה את זה לשיחה בכלל ובוודאי לא מזכירה שאמא לא לקחה אותה למסע הקניות הזה.

אל תיכנסי למקום הזה....

של תחליף אמא !
בעיות נפשיות קשות או קלות,
אור ירוק או אדום - לילדה
יש רק אמא אחת !
שיהיה מאוד ברור גם לבן זוגך
(אפרופו גבולות).

ובתוך זה, מסכימה איתך ועם mother car
לגבי האגביות שבלהיכנס לחנות חזיות
ולהציע (!) לילדה אם היא מעוניינת.

כפי שאמרתי, מצדדת גם באופן כללי ביום כיף
משותף שלכן.

מציעה

לא להעמיס פרשנויות כבדות.
היא צריכה חזיה, את הולכת לקנות איתה. לא חייבים לקשר את זה למקום של האמא בחיים שלה, והמקום שלך בחיים שלה.
חזיה ראשונה מעוד אלפים שיבואו אחריה. אפשר להסתכל על זה כמו שמסתכלים על חתונה - זה אמנם אירוע מרגש, אבל אנשים מתבלבלים בין החשיבות של האירוע לבין חיים שלמים שעוד יהיו אחריו.
בקיצור - אם זה מה שהילדה צריכה, ואם את מוכנה לתת לה את זה (וכמובן שכל הכבוד לך על זה), זה מה שתעשו ואל תכנסו לפינות אפלות.

לא לעשות מזה עניין גדול..

הי
לדעתי אין פה חוקים
לפעמים דווקא בת הזוג החדשה של אבא הופכת להיות דמות דומיננטית בחיי הילדים
אני יודעת שאשתו של אבא שלי השפיעה מאד על החיים שלי ואני מאד שמחה שהיא חלק מחיי ויכלה במהלך השנים להשלים הרבה דברים שאמא שלי לא יכלה לתת לי.
תשמחי על כך שאת יכולה לעזור.
אלא אם כן את לא רוצה.

למעלה