הזוי

dory30

Well-known member
יצרתי קשר מקוון עם מחלקת התברואה, לאחר שבאזור מגוריי בת"א נעלמו כל "הכלובים" לבקבוקי פלסטיק. חזר אליי מישהו בכיר והסביר לי, שבעקבות חוק חדש הוחלט שמעכשיו ניתן למחזר רק בסופרים ובמינימרקטים וזה מבטל את השימוש בכלובים. נשמע הגיוני?

trilliane

Well-known member
מנהל
יצרתי קשר מקוון עם מחלקת התברואה, לאחר שבאזור מגוריי בת"א נעלמו כל "הכלובים" לבקבוקי פלסטיק. חזר אליי מישהו בכיר והסביר לי, שבעקבות חוק חדש הוחלט שמעכשיו ניתן למחזר רק בסופרים ובמינימרקטים וזה מבטל את השימוש בכלובים. נשמע הגיוני?
כן. כשדיברו על החוק החדש בתקשורת נאמר שזה מה שיקרה. זה הרעיון בחוק הפיקדון, החזרת הבקבוקים היא רק בסניפים, כפי שהיה עד כה בבקבוקים הקטנים. אריזות אחרות (לא בקבוקי משקה) זורקים לפח הכתום (או הסגול, לזכוכית).

AYOUYA

Active member
כן. כשדיברו על החוק החדש בתקשורת נאמר שזה מה שיקרה. זה הרעיון בחוק הפיקדון, החזרת הבקבוקים היא רק בסניפים, כפי שהיה עד כה בבקבוקים הקטנים. אריזות אחרות (לא בקבוקי משקה) זורקים לפח הכתום (או הסגול, לזכוכית).
מה ההגיון? כמה מקום יש בפחים האלה?! הרב יזרק לפח הרגיל.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מבינה את השאלה. יש פחים כתומים בכל גודל, בדיוק כפי שיש פחים רגילים בכל מיני גדלים. אם צריך יותר מקום מגדילים/מוסיפים פח או מרוקנים לעיתים קרובות יותר, בדיוק כפי שעושים באשפה רגילה.

דיברגנט חדש

Well-known member
האם הבקבוקים הישנים שעדיין לא הספיקו לשים להם בר קוד של פיקדון של 30 אג' גם יהיה אפשר להחזיר בסופר ולקבל 30 אג' עבורם?

GoldenEyes

Well-known member
האם הבקבוקים הישנים שעדיין לא הספיקו לשים להם בר קוד של פיקדון של 30 אג' גם יהיה אפשר להחזיר בסופר ולקבל 30 אג' עבורם?
לא
זה בדיוק מה שאמרו על הבקבוקים הגדולים
שאין טעם לאגור מה שכבר קנינו כי יודעים לפי הברקוד אם זה חייב פקדון או לא

דיברגנט חדש

Well-known member
לפי מה שפורסם ההחזרה אמורה להיות רק במכונות.
בהנחה שיש מכונות ועפ"י מה שנכתב שם יש אולי עשירית מהכמות הנדרשת של מכונות.
כתוב שבמידה ואין מכונות, זה יילקח באופן ידני.
אגב, בסופר שהייתי קונה בו עד שעברתי לאונליין ממזמן חיסלו את המכונה שהייתה ואף אטמו את החור בקיר, כך שלא נראה לי שיביאו מכונה חדשה במקום ויפתחו, שוב, את הקיר.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בהתחלה אני מניח שיבדקו, בעוד כמה חדשים יפסיקו לבדוק וישלמו - ובינתיים תוכל לזרוק לפח הכתום או להביא לסופר ואם לא ירצו לשלם להשאיר שם ללא תשלום (אני מניח שהם יחזירו לתאגיד ויעשו מזה קופה קטנה)

trilliane

Well-known member
מנהל
שמעתי השבוע תשדיר ברדיו שאומר שמבטלים את הכלובים, ומעכשיו כל בקבוקי השתייה לפיקדון, שאר האריזות לפח הכתום.

dory30

Well-known member
או לזכוכית. נראה להם הגיוני שאתחיל למיין ולראות לאיזה פלסטיק מגיע הפיקדון ולאיזה לא? שיחפשו אותי בסיבוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
או לזכוכית. נראה להם הגיוני שאתחיל למיין ולראות לאיזה פלסטיק מגיע הפיקדון ולאיזה לא? שיחפשו אותי בסיבוב.
למה לעשות ביג דיל מעניין פשוט? עד עכשיו ידעת למיין? יופי, אותו הדבר. הפיקדון הוא לבקבוקי משקה בלבד בדיוק כפי שהיה עד כה רק כולל בקבוקי ליטר וחצי. אין כל שינוי מעבר לכך.

אם לא בא לך להחזיר למרכול ואתה מוכן לוותר על הפיקדון, זרוק הכול לפח הכתום/סגול, מישהו כבר יחזיר במקומך.

SicTransit

Active member
אם לא בא לך להחזיר למרכול ואתה מוכן לוותר על הפיקדון, זרוק הכול לפח הכתום/סגול, מישהו כבר יחזיר במקומך.

נכון, וזה הצד הסוציאלי של החוק שמשום מה לא מרבים לדבר עליו. אני מוותר על הפיקדון בלב שלם לטובת אלה שאוספים את הבקבוקים, ולשם כך אני משאיר את הבקבוקים בפחי אשפה ציבוריים כי מנסיוני משם הם נאספים מהר (לפחות הקטנים נאספו, עוד אין לי נסיון עם הגדולים).

רגע.. שניה.. אלו נעלמים מהרחובות?
1640258861895.png
ומעכשיו אפשר יהיה להחזיר בקבוקי פלסטיק רק בחנויות?

למעלה