הזיות והטיפול

אירילה

New member
הזיות והטיפול

חמי הגיע לשלב נוסף במחלה והוא ההזיות ,הוא אמנם עדיין בשלבי תובנה מסויימים אך מפי חמותי אני מבין שחל שינוי במצבו המנטלי. חמותי סיפרה לי כי סיפר לה שראה איש קטן בפינת החדר ושאל לפשר מעשיו ,גם איתי בעת ששיתי עימו קפה בבית קפה ,אמר לי כי הוא רואה אנשים מטפסים על תיקרת בית הקפה. אתמול סיפרה לי חמותי כי שלשום בלילה בשעה שתיים בלילה שמעה רעשים וכשהתעוררה ראתה שבעלה אינו במיטה וכי הוא יצא מלובש החוצה לחצר ,כששאלה אותו למה הוא יצא ענה שמישהוא מחכה להם בחוץ. כאמור אלו הם המיקרים שבהם נתקלנו ,יש להניח כי ישנם עוד מקרים שהוא אינו מספר עליהם וכאן ידידי היקרי םאני זקוק לעיצות מכם ,מאלו שכבר לצערינו הרב מנוסים בכך. תשובתכם חשובה לי ע"מ להראותם לחמותי אשר עדיין מתכחשת לשלב זה ,מבחינתי אמרתי לה כי יש לראות את הרופא המטפל בדחיפות כי לדעתי ישנה כאן נחיצות דחופה במתן תרופה פסיכיאטרית וכןייעצתי לה לנעטול את הדלת ולהחביא את מפתח הבית. איך אומרים ,שנשמע רק בשורות טובות. יום נעים לכולם גרשון

שריוש2

New member
שלום גרשון...

מנסיוני, הייתי ממליצה, כמו שכתבת, לגשת לרופא הפסיכיאטרי לקבלת תרופה מתאימה.. כך עשינו עם סבתי בזמנו... מה שכתבת, מזכיר לי מאוד את אח של סבתי, שאנחנו חושדים שגם הוא חולה במחלה.. קשה לו לשלוף מילים, לא מדבר כ"כ ברור ובצורה איטית. וכן היו לו כמה מקרים של הזיות לפני חודש חודשיים, כשבא לביקור אצל סבתא לכמה זמן, כך סיפר דודוי. באחד הלילות, דודי קפץ פתאום ממתתו, למשמע צעקות. הוא ראה את אח של סבתי שקם ממתתו, עומד כולו מבוהל וצועק שיש כאן כלב, ואנשים שרוצים להרוג אותו. גם הפיליפינית התעוררה לנוכח הצעקות.. לבסוף הוא נרגע, וכולם חזרו לישון. כמו - כן, היו לומס' מצבים של התבלבלות בספירת כספים (בדיוק כמו שהיה לסבתי). מצב מדאיג.. אבל כמו שרשמתי למעלה, הפתרון הטוב ביותר, לפי דעתי, הוא באמת לגשת לפסיכיאטר המטפל בחמשך, לספר לו את המצב, ולבקש ממנו מרשם לתרופה מתאימה.

ronnyw

New member
צר לי, אירילה

הן על חמך, הן על חמותך, והן על כולנו... מצטרפת להמלצה לפנות לפסיכיאטר, יש היום תרופות די יעילות לתופעת ההזיות. מזכירה שוב, שמי שסובל הכי הרבה מכך הוא ההוזה עצמו, שחש כאילו הוא מותקף, כאילו ניכנסים לו לבית וכו' וכו' (תלוי בהזיה עצמה, כמובן), ולכן רצוי מאוד להקל עליו. חשוב גם לציין, שהחולה ההוזה (לפחות אצלנו בבית) סובל מכך רק לפרקים. לפעמים רואה/שומע דברים מוטרפים שלא היו מעולם, ואחר כך מדבר בהגיון צלול ומחובר למציאות. אל תתנו לרגעי ההגיון להטעות אותכם !! עדיין הוא חולה, הוא הוזה וכדאי מאוד לעזור לו ולהקל עליו (קרי - תרופות.) הכי נוגע ללב זו התנהגות כמו של אבא שלי, שהיה רואה בעיני רוחו דברים מטורפים, מתעשת וחוזר למציאות, אבל אז היה זוכר את ה"שטויות שדיבר" כלשונו, ומתייסר נוראות על כך שהוא הולך ומאבד את שפיותו.

ענתי44

New member
צר לי לשמוע גרשון../images/Emo24.gif

אצל השכן שלי קרה אותו דבר. הוא ראה דמויות קטנות, יורדות מהתקרה ומציקות לו. במרכז יום היה צועק שהאנשים אוכלים לו את האוכל, עושות לו תנועות, בבית טען שהן גונבות ומתנכלות. פעם הכה אותי בירך כי "הגן עליי" מהאיש הרע שניסה להכות אותי. השיא היה כשהאשים את אשתו בבגידה עם אחת הדמויות. והפך ממש תוקפני. אז את העיצה הראשונית שנתתי לשכנה למדתי ממך, לזרום עם חמך ולא להתעמת איתו, גם כשהעלבון היה שפוך על פני האישה ה"בוגדת".... השנייה, כמובן לנכול את הדלת ולהוציא מפתח ולהחביא מפניו. וכשהמצב אצל השכן החמיר הוא קיבל כדורים. שהפחיתו את התוקפנות ואת ההזיות, אם כי לא הפסיקו אותם. ועוד עיצה לחמותך. ללמוד לחיות עם הדמויות. לא להתרגז מנוכחותן. כי זה קרב אבוד.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif גרשון שלום

כמו שכבר כולם הגיבו, הטיפול בהזיות הוא על ידי תרופה אנטיפסיכוטית. יש לפנות למרפאת הזיכרון או לרופא נוירולוג או פסיכיאטר שירשום תרופה כזו. המינון של תרופות אלו נעשה בהדרגה עד שמגיעים לאיזון הרצוי. כמו כן במשך הזמן, אם יש צורך, מעלים את המינון. הבעיה עם תרופות אלו היא שהן עלולות לגרום לקשיים בתנועה. אם לוקחים אותן במינון גבוה במשך תקופה ממושכת עלולים להיווצר קשיים בהליכה, בעיקר למי שסובל ממאפיינים פרקינסוניים בנוסף על אלצהיימר. כמו כן, במידה ותרופה מסויימת אינה משפיעה, יש אפשרות לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה... בנוסף, מומלץ להוריד עד כמה שאפשר את המראות בבית. לפעמים הבבואה של החולה במראה אינה מוכרת לו כי הוא זוכר את עצמו בצעירותו ולא במצבו הנוכחי ולכן מומלץ לכסות מראות או להוריד מראות היכן שאפשר ועל ידי כך להפחית את הסיכוי שהחולה יחשוב שמישהו זר מנסה לתקוף אותו או להציק לו וכו'. בבתי אבות מסוימים בארה"ב בנו חדרי אמבטיה ללא מראות והדבר עוזר מאוד למנוע הזיות מסויימות. כמובן שיש הזיות מלבד ההשתקפות במראה ובהן יכולות לטפל רק התרופות. חלק מההזיות הן הרצון ללכת 'הביתה' ואז יש לזרום עם החולה, לא להתווכח איתו, להסכים איתו בכל, אפילו לצאת איתו מהבית, לעשות סיבוב ולחזור וכו', בשום אופן לא להיכנס לקונפליקט ולנסות להוכיח לו שהוא טועה כי זה לא יעזור ורק יכניס אותו ואת המשפחה ללחץ מיותר. מאחלת לחמך שתצליחו לאזן אותו ושההזיות לא יחזרו להטריד אותו ולגרום סבל מיותר לחולה ולבני המשפחה. ב ה צ ל ח ה...

אוי וויי איז מיר....

יש למה לחכות, הא? לא פשוט. ואחזק את דבריך - שנשמע בשורות טובות.

zs1957

New member
טיפול בהזיות

גרשון שלום, מדובר בשלב נוסף של החמרה. אני כמו חברותי ממליצה לפנות לפסיכוגריאטר או לנוירולוג לקבלת טיפול תרופי שמאד עוזר. ההכחשה של חמותך נובעת מהקושי לקבלת את השינוי המנטלי שחל במצבו. ללא טיפול תרופתי המצב עלול להחמיר גם החולה בסכנה והמטפל חסר אונים, אובד עיצות. מנסיון עם אמא שלי התרופה מאד עזרה ולכן אני ממליצה להתייעץ עם הרופא ולבקש את התרופה המתאימה. כל טוב ושנשמע רק בשורות טובות. זהבה שחם

מר גרשון, מהיציאה של איש החוצה בלילה אני

חוששת ולכן אני מוציאה את המפתח לאחר סגירת הדלת ,אני חושבת שאתה צודק שצריך לקחת את חמך לרופא פסיכייטר או רופא משפחה ולספר על המצב שלו.הבעיה של הזיות היו לשני אחיינים שלי והם קיבלו תרופה מהפסיכייטר.בשורות טובות

טעות במילים ,אישי -יוצא

אגב גם לאישי היו הזיות בלילה, היה חולם שמרביצים לו והוא נאבק בידים וברגלים וצועק הצילו שוטר, אי אי אי , אכן זוהי המחלה המתוסבכת והקשה .

אירילה

New member
../images/Emo51.gif למשיבים להודעתי

אני מאוד מאוכזב מחמותי ולא מכם חלילה וחס , אולי היותי צופה מהצד גורמת לי להיות מתוסכל ,כי מי יותר מהמטפל עצמו יכול לחוש את גודל המעמסה והתגובות. למרות שדיברתי עם חמותי נראה כי היא מדחיקה את הנושא , אמרתי לה אתמול לפני שאת הולכת לישון תנעלי את הדלת ותחביאי את המפתחות וכן את מפתחות התריס (גרים בבית צמוד קרקע) והתשובה שלה היתה כל כך יבשה - "אל תדאג" וזה המקור לדאגות ,כמו כן אמרתי לה שתקדים את התור לרופא המטפל שאמור להיות בעוד כחודשיים ,אבל זה עבר לה ליד האוזן ,בלי להגיב. אני מבין שיש כאן איזה שהיא הדחקה למצב החדש ,זה קשה לקבל אני יודע ,אבל מכאן ועד לתת לדברים פשוט לחלוף מבלי לעשות דבר ,זה ידידי מתסכל מאוד ,תשאלו אותי ומה קורה עם שאר בני המשפחה ,יש לחמותי עוד 3 בנות ,כמו ברוב המשפחות לצערינו הרב 2 מהם מעדיפות להיות מעורבות מרחוק ואילו אחת מהם כמעט מעורבת וכשדיברתי איתה אתמול גם אצלה הדברים חלפו ליד האוזן ,ממש קיר אטום ועם כל התיסכול הזה והבנת הקושי עדיין איני מצליח להבין כיצד היא לא עושה דבר ,מחר חמי יכול לקום ולחשוב שחמותירוצה להרביץ לו ,ומה אז??? אמרתי לה שהוא צריך להתחיל לקבל כדורים ,אבל גודל ההכחשה גובר על ההגיון. מה אומר לכם ,אני מתוסכל ,עצוב וחושש מהעתיד וזה כל מה שיש ביכולתי לעשות ,כי זה מה שיש... יום טוב לכולם גרשון

למעלה