הזיכרון הוא דבר נוח!

הזיכרון הוא דבר נוח!

כרגיל, אני אכתוב לכם גם על דברים שלא קשורים לנושא הפורום. ************************************************************ הזיכרון הוא דבר נוח! רציתי לדבר איתכם על גרמניה ועל השואה ועל הזיכרון, רציתי לדבר איתכם על הצביעות או על הדו-פרצופיות של אנשים. בשנים האחרונות גרמניה הפכה למקום חופשה מעודף בקרב הישראלים, שכופפפו מעט את הזיכרון ובסך-הכל אחרי כ-55 שנים אחרי סוף המלחמה והשואה מבקרים שם כאילו כלום, ``תודו`` שורבכם הייתם כבר בגרמניה, ולא בשבי ``טיול שורשים`` או כדי ללמוד על השואה. אני לא מבינה איך אנשים יכולים פשוט לשכוח את עברם להניח את כל הזכרונות מאחור ולטייל. ועכשיו נגיע לחלק של הדו-פרצופיות: ואגנר, לא מסכימים להשמיע אותו בשום מקום (ורק בזמן האחרון משמיעים אותו ברדיו) בגלל שזה מעלה את זיכרון השואה ומעציב אנשים. אז תנו לי להבין: להיות בגרמניה איפה שכל זה התבצע זה בסדר, אבל להקשיב למוסיקה זה לא? משהו פה לא נראה לי, אולי זה בגלל שאני רק ילדה(13) אני לא מבינה איך הדברים (אמורים) להתרחש אבל כמעט כל מבוגר שאמרתי לא את זה (כולל ההורים שלי) לא ממש מבין מה אני רוצה ממנו, אז איך זה שעל כמה שקלים משפחות שלמות לא סולחות אבל על רצח של 6 מיליון יהודים עם שלם סולח?! יעל

lmerav

New member
יעל יקרה

אני שמחה לראות אותך מתעניינת בדברים של מדינתנו .זה חשוב. אני כיום עובדת עם המון אנשים גרמנים.(שלא מבינים שום מילה בעברית.) ואכן לפני 3 ימים יצא לי לשוחח עם אחד הגרמנים על הנושא הנ``ל : הוא שאל אותי ``האם הישראלים שונאים את הגרמנים?`` עניתי ``מפחדים מהאנטישמיות בגרמניה ולכן לא מרבים לנסוע כמו לאיי יון וקפריסין`` שאל `` עד מתי תזכרו לנו את הטעות הנוראית שעשו אבות אבותינו ? `` כמה דורות צריכים לעבור עד שישכח הכל ? `` הרי כבר אנחנו הבנים של הבנים של.. כבר לא זוכרים דבר מהשואה..? `` אתם מענישים אותנו על עוולות של אבות אבותינו שכבר נכחדו !`` עניתי ``שלעולם לא אוכל לטוס לגרמניה רק מהפחד שקימים שם עדיין אנטישמיים ואם ארצה לנסוע לחופשה אז לא אסכים שהיא תיהרס ע``י אנשים שונאיי יהודים ולכן לא אסע לגרמניה`` ואז הוא אמר לי ``שקימים אנטישמיים בכל העולם`` זה מפחיד מאוד יעל, ובטלויזיה תמיד מזכירים את כל העוולות שקרו שם. בבית הספר תמיד דיווחו לנו ניצולי שואה על הקורות אותם שם. וכל הזמן שומעים עידכונים על הנושא. אז זה עוזר להרתיע מעט את הלב והנפש. אמרתי לבחור הגרמני הזה ``שלעולם אני לא אוכל לשכוח `` ואולי בעוד מספר דורות זה אכן ישכח כי כבר יעלמו כל הניצולים אבל אני לא אשכח ! השיחה איתו היתה מרתקת כי הוא מאוד כעס , אולי על אבות אבותיו שעשו את הטעות ובכך מרחיקים ישראלים מגרמניה ואולי עלינו שאיננו יכולים לשכוח למרות שעברו כבר 50 שנה ואולי על.. אך בעצם מי יודע ? יזכור ! יעל (ענת - כל הזמן עולה לי בראש) יש אנשים שנוסעים לגרמניה לטייל ואין מה לעשות בקשר לכך כל אדם הוא חופשי לעשות כרצונו אבל אני בטוחה שעם ישראל לא שכח ולעולם לא ישכח!! מירב

למעלה